Prosim pomoč pri postavitvi mreže

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Routing tabela je klasična. Default GW je nastalvjen na mrežo za internet zato TV ne dela. Samo s tisto nastavitvijo IP-ja v VLCju, bi moral vlc preusmeriti pakete za multicast na drugo mrežno.

Očitno imaš problem nekje drugje. Če imaš v playlisti tiste ip-je, kot sem zadnjič pisal, jih daj ven. Ali pa jih pusti in odstrani ta IP v nastavitvah VLC-ja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ma pomoje je tudi problem nekje drugje, ker mrežna za tv, kao sploh ne najde modema -glej sliko

po mojem bi bilo potrebno pc-ju nekje globlje dopovedat kaj naj počne s to drugo mrežno?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da bi vlc zafrkaval zato, ker sem dal router namesto direkt kabla? in prej je isti vlc delal, sedaj pa noče več?
lahko probam, stane me nič ne:) sam mi je mal čudno.

a to pa ni nič narobe, da že na mrežni kartici piše, da nima povezave? ker če uno od interneta onemogočim, pol tv dela!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
se ti že kaj več sanja, kaj bi lahko bilo narobe?
po mojem sta dve rešitvi:
- router skofiguriram, da bo kot čisto navadni switch (vendar ne najdem kako se to naredi)
- na pc-ju je nekje globlje potrebno dopoveda kam naj gre kater promet.

Če je internet mrežna onemogočena, potem tv dela tudi brez vpisovanja kakih ip-jev.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Če imaš kabel direktno od Siolovega modema do mrežne za tv, more delat.
Pojdi še enkrat čez vse nastavitve VLC + mrežna za TV.
Mrežna za internet je nastavljena tako kot je, tam nimaš kej spreminjat.

Mislim, da moraš VLC nastavitve poštimat, da bo vedel na katero mrežno mora iti.
Sem imel enak primer in sem preiskal kar nekaj formov, da sem našel rešitev, je bilo pa to kar nekaj časa nazaj in nimam več linkov, da bi ti jih posredoval. Mislim, da sem moral namestiti starejšo različico VLC, kar sem ti že napisal par postov višje.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Glede na to, da se ravnokar pogovarjate o Siol tvju ... me zanima, če ima kdo najnovejšo listo IPTVja za multicast oz. iptv programe.

Staro sem nekje zapravil, multicast pa nima več možnosti preverjanja siolovih programov ... samo amis, t2 pa amis ... Siol pa se je porazgubil ...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Narobe je to, da gre promet na napačno mrežno kartico. To je razvidno iz tega, da dela, če drugo mrežno, ki je default GW onemogočiš.

Lahko še poskusiš z dodajanjem statične route, ki doda pravilo, da se promet za 239.255.x.x preusmeri na pravo mrežno. To storiš z ukazom:

route add 239.255.0.0 mask 255.255.0.0 10.x.x.x

10.x.x.x je ip od mrežne kartice za tv. Če bo delovalo, lahko potem dodaš še switch -p, da si potem to zapomni še po rebootu.

Še ena opcija je pa aplikacija MediaPortal, ki je tudi sicer za htpc precej boljša izbira kot vlc. Tega sem zadnjič usposobil pri kolegu na T2 z vpisom ip-ja v playlisto, kar sem opisal par postov nazaj. Ima isto konfiguracijo, dve mrežni kartici, pri tem da je na tisti za internet default gw. Brez vpisa ipja v playlisto pa tudi ni delalo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Narobe je to, da gre promet na napačno mrežno kartico. To je razvidno iz tega, da dela, če drugo mrežno, ki je default GW onemogočiš.

Lahko še poskusiš z dodajanjem statične route, ki doda pravilo, da se promet za 239.255.x.x preusmeri na pravo mrežno. To storiš z ukazom:

route add 239.255.0.0 mask 255.255.0.0 10.x.x.x

10.x.x.x je ip od mrežne kartice za tv. Če bo delovalo, lahko potem dodaš še switch -p, da si potem to zapomni še po rebootu.

kam pa vpišem ta route... ? Sem kr v cmd, pa se ne zgodi nič oz. napiše Zahtevana operacija zahteva dvig
Za switch -p, pa ne prepozna ukaza

Media portala pa nekak ne bi rad uporabljlal, ker mi tole preko vlc čist ok. Nazadnje ko sem probal ta mediaportal mi neki ni blo všeč:)

tony

Guru
23. jul 2007
9.749
1.531
113
Zalaufaj cmd z desnim knofom in klikni Run as Administrator
zmaga.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tisto s switchem je bilo mišljeno takole

route -p add 239.255.0.0 mask 255.255.0.0 10.x.x.x

tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne dela
frown-1.gif

Kolk računaš, da prideš na dom tole zrihtat? Resno!!

@Tony
hvala za namig:)!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Bucko pravi:
Mislim, da sem moral namestiti starejšo različico VLC, kar sem ti že napisal par postov višje.

pa imaš še ta vlc nameščen, da bi pogledal verzijo?

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Ne, ker sem vmes zamenjal računalnik, bom pa popoldne oz. zvečer probal še enkrat postaviti, pa ti sporočim.
Dejstva pri tebi so:
Dokler nisi zamenjal/dodal ruterja je delalo?
Kabel za TV imaš speljan direktno iz Siolovega modema do mrežne kartice?

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Evo današnji izsledki:
Vstavim novo mrežno, povežem mrežno in modem, zaženem vlc, poiščem zadnjo playlisto in že gledam programe.
Brez da bi karkoli spreminjal. Kartica je nastavljena na samodejno, VLC pa tako, kot je privzeto pri inštalaciji.
Vendar zgoraj napisano tebi žal ne pomaga preveč.
frown-1.gif

Nekaj misli glede na tvoje trditve:
Če vrneš zadeve v prvotno stanje (pred menjavo routerja), dela? Imaš opcijo, da to preveriš?
Je možno, da si kabel v modemu (SIOL) vtaknil v napačno luknjo (če si kaj pretikal sploh)?
Si mogoče kaj spreminjal porte v nastavitvah modema?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
DEEELAAAA
cheer.gif
!!!

Evo navodila kako mi je ratalo:

- obe mrežni kartici sem dal, da se samodejno "povežeta" oz. vse na avtomatsko
- še enkrat sem namestil zadnji vlc (že prej imel) in sedaj rekel, naj pobriše ves cach in stare nastavitve.
- z blinka potegnil zadnjo verzijo playliste (december). med komentarji je tudi playlista s pop dodatnimi kanali.
- na slo-techu našel tole temo http://slo-tech.com/forum/t382684 in naredil po spodnjih navodilih (malenkost sem popravil kar sem jst naredil)

Citat:
Naj vam povem, da mi je uspelo s poskušanjem usposobiti VLC v Win7.
Tudi jaz imam 2 mrežni kartici, kjer je ena povezana v router, druga pa direktno v siol modem.
Imam VLC v.1.1.11
Naredil sem sledeče:
-odprite VLC in pritisnite CTRL+P (Preferences)
-spodaj levo obkljukate Show settings "All"-s tem se omogočijo napredne nastavitve
-v meniju gremo na Input/Codecs - na desni pri UDP portu vnesemo port "5000", pri MTU pa imam "1492", potem pa še obkljukamo "Force IPv4"
-gremo v meni "Video" in nato kliknemo "output modules" - pri "Video output modules" izberemo možnost iz seznama "OpenGL video output"
-nato v levem meniju izberemo meni "Stream output" in nato "Access output"
-V Access output sem v okence kjer piše "Multicast output interface" vpisal IP mrežne kartice, ki jo uporabljam za internet, v okence "IPv4 multicast output interface adress" pa sem vpisal IP mrežne kartice, ki jo uporabljam zgolj za IPTV
-zadevo shranite in ponovno zaženite program.

Jaz sem nato odprl playlisto programov in zadeva je delovala.

Če sem čist natančen, sem po tej sliki še nastavil SAMO "automatic metric" na 1000 pri kartici za tv
http://www.shrani.si/f/11/jq/4Zeb3xCE/capture.jpg

tag, če bo še kdo googlal:)
siol tv iptv win7 64bit dve mrežni kartici

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
še to;
v temi na slo-techu je zlo veliko takih, ki jim tudi po raznih spletnih navodilih ne dela.
Očitno je nekje caka v windowsih! Druge razlage jst ne vidim, da enim dela takoj, drugi pa se 14dni j.e.bemo

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Nimajo veze windowsi. Veze so samo v pravilnih nastavitvah, kjer že najmanjša napaka ali površnost pripomore k nedelovanju.