prosim pomoč - pajki

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Danes se mi je pojavilo ogromno pajkov v spalnici

Ubil sem jih preko 40, bojim se pa, da jih je še več
Koliko se jih sploh lahko od enkrat pojavi?
Tukaj živim že 10 let in le redkokdaj vidim pajka (1x na pol leta), sedaj pa cel strop pol pajkov
Kar naenkrat so se začeli pojavljati (predvsem v zadnji uri, dveh)
pajkov je ogromno (ubil sem jih kaksnih 40-50 - cel strop imam poln pikic)

kaj storiti? pajki se skoz pojavljajo (med pisanjem tega posta se je en spustil s stropa, eden pa pojavil ob luci - ne glede na to, da jih ze eno uro pobijam)

pajki.jpg

pajek2.jpg

please help
frown-1.gif

edit: pa se zmer se pojavljajo
frown-1.gif

sigurno sem jih ubil okoli 70

veliki so 3mm-8mm
ali so to sploh pajki in ali so nevarni ???

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Prvo. S fotk se ne vidi popolnoma nič.
Drugič. Čeprav se nič ne vidi, sem 100%, da niso nič nevarni. Če te to skrbi. Dvomim, da so vrste "črna vdova", drugih nevarnih pa v naši okolici ni. Pa še to mladički niso nevarni.

Rešitev. Pobijaj jih še naprej, dokler jih imaš še na vidiku. Zapri sobo, da ne morejo v drugo, nato pa poišči njihovo gnezdo/mater in pobijaj še naprej.
confused-1.gif

Če imaš fobijo, naj to počne nekdo drug.

OFF: Sem enkrat v kozolcu slonel na enem zidu, čez par minut pa vidim, da po meni povsod gomazi na tisoče pajkcev (ti so bili res majhni, kot kaki klopi, samo svetli). Sila neprijeten občutek. Pomagal je samo takojšen tuš.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Verjetno je nekje gnezdo, pa so sedaj prvič na sprehodu ... preglej sobo in poskusi ugotovit od kje prihajajo ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
1. vsi pajki so strupeni, VSI
2. veliko pajkov pomeni da so se ravno izlegli, ti imaš srečo da si imel gnezdo ravno v stanovanju
3. tudi če ne narediš nič bo 95% teh pajkov pocrkalo samo od sebe, 4.9% teh pajkov bo šlo v širni svet, 1 ali 2 pajka ti bosta ostala (poleg kakšnih 100 ostalih ki jih že sedaj imaš po stanovanju)

Take majhne pajkece najlažje pospraviš tako da jih posesaš, če dobiš izvor (gnezdo) še toliko lažje! Če si paranoičen po sesanju vrečko za sesalec nesi v smeti!
zmaga.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
......

Kar pa seveda NE pomeni, da so tudi nevarni za ljudi. Pri nas NI človeku nevarnih pajkov.

Nevarni niso ker ne morejo ugriznit, oz. so strupne žleze tako globoko v "ustih" da so človeku nenevarni!
grin1.gif

Edina pri nas (pa tudi širše v evropi) nevarna vrsta je odrasla črna vdova (pa še ta se dobi samo v primorju).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Debata je, če so NEVARNI ali ne. Ne, ali so strupeni.
Če je nevaren muhi, to ne pomeni, da je tudi avtorju teme.
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Citat:
Citat:
Citat:
......

Kar pa seveda NE pomeni, da so tudi nevarni za ljudi. Pri nas NI človeku nevarnih pajkov.

Nevarni niso ker ne morejo ugriznit, oz. so strupne žleze tako globoko v "ustih" da so človeku nenevarni!
grin1.gif

Edina pri nas (pa tudi širše v evropi) nevarna vrsta je odrasla črna vdova (pa še ta se dobi samo v primorju).
No ja, osasti pajek te lahko prav lepo vseka na mestih, kjer je koža tanka
wink-1.gif
Rumeni pajek prav tako. Je pa res, da nista nevarna, samo peče pa vseeno

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Po kotih pošprejaj z nečim proti žuželkam pa se boš za par mescev znebil pajkov.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.669
113
Citat:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Po kotih pošprejaj z nečim proti žuželkam pa se boš za par mescev znebil pajkov.
ne-ne-1.gif

pajki niso žuželke
obstajajo spreji proti pajkom.
A prav tako lepo deluje tudi običen pips
wink-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.884
108
63
štajerska
verjamem. vsak pa ne deluje. je potrebno prebrati kaj gori piše. nekateri še proti muham ne delujejo, čeprav so ekstra za muhe
ampak pajki vseeno niso žuželke
smile-1.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Kakšen retard... Pajki so za srečo, ...

Ja, pa res. Retard.

Ne on, ti.

Te je že kak pajk osrečil ? Mogoče dimnikar? Tebe ne, mogoče tvojo ?
evil.gif

Nazadnje uredil moderator:

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Čaki, a ti si omenil, da so koristni?

Al mogoče, da prinašajo srečo? Kot npr. loterija Slovenije? Ker če slednje, pol naročam 3 navadne pajke pa enga sistemskega ...

Nazadnje uredil moderator:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Jst sem na Krku kupil v Konzumu nek sprej od Raida, ki je res neverjetno ubijalski. Muho/komarja/poljubno letečo pizda_rijo je skuril v desetih sekundah oz. še manj. Pips je bil tudi v redu, biokil pa pomojem deluje prepočasi, pa tudi vse mokro imaš potem od tega..So pa te insekticidi izjemno dragi.

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
hvala vsem za nasvete

vceraj sem pobil pajkov koliko sem lahko, vse posprejal, sel pri punci spat
danes se vrnil, v prvih 5min nasel samo 2 pajka (dobro kaze)

za nevarne sem pa mislil ali lahko pajki na sliki ugriznejo (lahko predrejo kozo?) - verjetno ne (vsaj upam :D)