Prometni prekršek Avstrija

drejzzzy

Pripravnik
4. jun 2008
42
0
6
Zdravo,

Kolega je v dec. 2014 dobil "pildek" za 110€ , ker je v 07//2014 skozi tunel v Avstriji peljal prehitro z avtom in prikolico 96km/h.
Omejitev 80km/h.

Plača ali ne ?.... mu je jasno ,da ko ga bodo prvič ustavili sledi plačilo.

Zanima ga, če dajo to Avstrijici naprej kaki naši pooblaščeni bandi, ki dodatno zaračuna izterjavo dolga., oz. kr Furs-u po novem.

Kdaj recimo zastara v Avstriji... glede na moje izkušnje nikoli !

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ma nevem če se je s tem glih za igrat... na koncu zna biti še mnogo dražje. Moj predlog je, naj plača in pozabi

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Moj primer: v AT sem maja 2013 priletel na radar z 96 km/h na 70 omejitve, kazen v višini 45 EUR sem dobil na dom novembra 2013 in jo seveda tudi plačal, ker ne mislim trepetati vsakič ko v AT zagledam policijsko kontrolo.

Če ne bi plačal, verjetno sicer ne bi prišlo do izterjave s strani celjskega sodišča, ker sem bil pod mejo 70 EUR.

Meni se sicer zdi kazen tvojega kolega precej visoka, ob neki drugi priliki sem recimo v AT za +21 km/h znotraj naselja plačal 25 EUR (pred 5 leti).

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Komaj po pol leta se dobi kazen??
shocked-1.gif

Decembra smo bili v AT, pa se je nekaj zabliskalo, samo ne vem koga so slikali, ali nas ali en drug avto...
Da se pa čaka pol leta na kazen je pa malo mimo (če mene vprašaš). Preveč časa je to..max. 1 mesec bi se moralo čakati..tudi če je tuja država...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Drži, iz AT vedno traja nekaj mesecev. Tudi njihovi državljani čakajo na kazni cca. 1 mesec.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Moj primer: v AT sem maja 2013 priletel na radar z 96 km/h na 70 omejitve, kazen v višini 45 EUR sem dobil na dom novembra 2013 in jo seveda tudi plačal, ker ne mislim trepetati vsakič ko v AT zagledam policijsko kontrolo.

Glede na višino si dobil z navadno pošto, ne? Zakaj bi potem trepetal, saj nimajo nobenega dokaza, da si kazen dobil. Ko/če bi te ustavili bi plačal in je.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Drži, iz AT vedno traja nekaj mesecev. Tudi njihovi državljani čakajo na kazni cca. 1 mesec.

Uff, potem moram do nekje sredine poletja čakat, če bo kaka kazen ali ne...oz. ali so slikali mene ali ne...
frown-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Nocem pametovat in nisem povsem preprican v svojo trditev... ampak v slo zakon doloca da mora biti prekrsek, ugotovljen s samodejnimi radarji, procesuiran v roku 1 meseca... in lahko bi se zgovarjal na to da je pri nas zakon zate milejsi itd.... ker tudi ce ti tajska ocita preprodajo droge (zagrozena smrtna kazen) te pri nas ne bodo obglavili ker imamo pac drugacne predpise...

upam da ma rep in glavo ker je bilo prevec jegra in ostalega. hawk

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
So zakonodajo spremenil? Je pa res da so bili nekoč tu na tapeti redarji s škodami, ki so imeli zastaralni rok da postopek ZACNEJO 2 leti se mi zdi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
če ni dobil priporočeno, naj ignorira.
če je pa šel priporočeno pošto iz Avstrije dvignit na pošto, je pa butl pa naj plača. neumnost pač nekaj stane.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Nocem pametovat in nisem povsem preprican v svojo trditev... ampak v slo zakon doloca da mora biti prekrsek, ugotovljen s samodejnimi radarji, procesuiran v roku 1 meseca... in lahko bi se zgovarjal na to da je pri nas zakon zate milejsi itd.... ker tudi ce ti tajska ocita preprodajo droge (zagrozena smrtna kazen) te pri nas ne bodo obglavili ker imamo pac drugacne predpise...

nja nekak tak je res, ampak gleda se na to da se postopek začne...se pravi če se kakršnakoli poizvedba začne v roku 1 meseca potem je oo, tudi če kazen do tebe pride v 3 mesecih

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Res je, da te zakon druge države v naši ne doseže, edino če pač imata državi kakšen dogovor.

ampak, kaj pa boš, ko boš spet v tisti državi in te ustavijo jodlarski policisti, jim boš rekel, da je pri nas pač zakon drugačen? oni pa "javol" in te odpeljejo na postajo...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Res je, da te zakon druge države v naši ne doseže, edino če pač imata državi kakšen dogovor.

ampak, kaj pa boš, ko boš spet v tisti državi in te ustavijo jodlarski policisti, jim boš rekel, da je pri nas pač zakon drugačen? oni pa "javol" in te odpeljejo na postajo...

lepo bom jawohl in zahlal ahhaha

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
če ni dobil priporočeno, naj ignorira.
če je pa šel priporočeno pošto iz Avstrije dvignit na pošto, je pa butl pa naj plača. neumnost pač nekaj stane.

Torej je nekdo, ki ga dobijo pri prekšku in dvigne pošto ter plača butl? Se vidi, da smo res zafurani... sploh s takim mišljenjem... Upam, da drugi ne razmišljalo tako kot ti. Če si za nekaj kriv za to odgovarjaš. Kake druge razlage ni. Po tvojem je bolje da nič ne plača oz. vse ignorira, ko bo pa prišla izterjava v 2-3x znesku pa takoj jokat na forum kakšni prasci so in oh in sploh. in ja... v tem primeru pa neumnost res nekaj stane...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ker kar precej prevozim po A me zanima, ali so kakega od vas ustavili, če ni naredil prekrška - mene niso niti 1x, tako da če voziš normalno se ne boj policije v A.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

To je res, ampak sodna praksa je pokazala, da je dovolj če znotraj teh 30 dni policija npr. opravi poizvedbo o lastništvu vozila... skratka neka aktivnost mora biti, ki pa ni nujno, da se kaže v vročitvi kakšnega naloga...

saj smo o tem že debatirali

pri prekršku v tujini se na "milejši" predpis ne moreš sklicevati