Projektor

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.841
-414
113
Torej kater je boljši?

Optoma EH300

ali

InFocus IN3138HDA

vidm, da kontrast je kar precej različen... svetilnost je tam-tam...

rabil bi se na kakšni seji, pa za kakšen film pogledat...

ne rabim pa nasvetov za druge projektorje...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Glede na podatke o kontrastu imam na "sumu", da je podobni nateg kot pri tvjih herzi, nek bolj "imaginaren" podatek ker vsak proizvajalec malo po svoje meri in podaja vrednost... Ker... Zgolj moje mnenje, ampak pri enaki tehnologiji projekcije in zelo podobni svetilnosti, dvomim da je en v tem cenovnem rangu lahko za faktor x3 slabši.
rolleyes-1.gif
just saying...

Če gledava primerjavo, meni bi bilo (glede na strošek gledanja) bolj važno, koliko ur uporabe drži žarnica (optoma: 4000 vs. infocus: 3000) ter garancija na projektor (optoma: 3 leta vs. infocus: 2 leti). Če boš "precej" uporabljal, si pri žarnici (1000ur garancije) na cca istem... Da bi pa prav kje gledal sliko in primerjal, pa še nisem videl da bi imeli...
Kolega je zastopnik, pa ga lahko povprašaš v živo, večinoma je kar dosegljiv: klik

lp
Peter

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
KSZ: Poglej še za ViewSonice, cena-kvaliteta zelo ugodno.

Mi smo vzeli sedaj 4 za sejne sobe, prej smo imeli optome, pa so dejansko po cca 3 letih vse začele crkovati, stroški servisa pa vsaj 300+ EUR (mislim da je bil model 1020 ali nekaj takega).

Lp,

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
dober ni noben od nastetih, je pa prvi malce manj neprimeren...

drugi ni za prezentacije ali seje razen za (teoreticno) velike prostore in pri stropni instalaciji... za vse ostalo
je preglasno in presvetlo