Programski jezik za začetnike

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.143
113
Sem govoril o Mootoolsih, Dojotih in ostalih public frameworkih ki obstajajo za spletno programiranje. To nima veze z CMSjem.

Drugače pa dovolj offtopica ...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Za vse vas " strokovnjake" imam tudi vprašanje. Sicer se mi programiranje zagnusilo na faksu in sem se ga branil ko hudič križa, vendar je prišlo do tega, da bo na šihtu še zelo potrebno. Pa me zanima kateer programski jezik bi se splačalo da je možno čim več grafično programirat....aj a potreboval bi ga zato da se napiše program ki bi računal neke vplive z pomočjo kupa kompliciranih enačb pa še z veliko dodanimi pogoji ki bi jih moral preverjat za vsak izračun pa seveda da se na koncu vse skupaj grafično tudi prikaže . Sicer bi raje videl da bi se dalo to kakemu programerju naredit samo po vsej verjetno sti ne bom imel te sreče

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
C# so že zgoraj povedal, da je za take ki nimajo pojma.

tongue-1.gif

Da shodiš, dobiš pa na torrentih Head first C# ena najboljših knjig kar sem jih videl.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zelo odvisno od specifik. Zelo veliko se za narediti že kar v excelu. malo enačb, če je pa nuja pa še kak makro za bolj zapletene algoritme. Tudi glede vizualizacije ti bo verjeto ta najlažji.

Drugače pa C#.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
kolk je možno da bi v excel vnašal en kup različnih koordinat infastrukture med katerimi bi nato delal izračune ( seveda je tu še en kup drugih izračunov vmes), problem je že pri tem programu ki ga imam sedaj ko naredi nekaj tisoč izračunov in to traja če dam še zgafe za izrisat pa že zašteka če jih je preveč

kako je pa s tem da bi vnesel različne slike v katere bi priredil za vpisovanje podatkov in bi potem te podatke prenašal v izračune

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če ne poveš točnega problema, ne moreš pričakovati natančnega odgovora. Za preprosto obdelavo in vizualizacijo b lahko excel bil uporaben, lahko pa da pri tebi sploh ne pride v poštev.