Programski jezik C

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Ali je kdo tu ki obvlada, ima kakšne pdf knjige? Treba se ga bo naučit
uf-1.gif

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
ja sej vem.. samo ker je Infernus dal mi link za c# jaz pa iščem za c..

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Saj je itak vse podobno. Princip programiranja je v glavnem povsod isti.
Ko boš razumel strukturirano programiranje boš hitro dojel še objektno, vendar so namesto struktur razredi in objekti ter dedovanja. To je pa tudi bistvena razlika. Mi smo na faksu delali C++, prvi del strukturirano, drugi del objektno.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
c for dummies nima noben poskenerano?

te for dummies so vse, enkup ene teorije potem pa kar zmanjka primerov
smirk-1.gif

poišči kaj
- head to
- wrox

kaj v tem stilu

Jaz sem začel, da sem par v takem stilu pogledal videov, potem mal teorije, potem pa resno knjigo pa začneš programčke pisat.
klik

Nazadnje urejeno:

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mislim, da ne bi škodilo, če bi povedal, kaj misliš programirat v C-ju. Zdaj, jaz se špilam z mikrokontrolerji, konkretno s temle www.arduino.cc/. Zdaj, če te zanima taka konkretna stvar povej, pa ti pripnem navodila, samo tu je spet ena malo prirejena (poenostavljena) verzija programiranja
zmaga.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
hehe... vso srečo pri iskanju
tongue-1.gif

Meni se je arm platforma ravno zato zamerila, ker preprosto in neke baze samplov, knjižnic,... vse kar bi imel, moraš ali napisat sam ali pa se pošteno namučit da najdeš. Moja izkušnja je bila ta, da se zaenkrat z armi ne bom ukvarjal, tudi zato, ker je izvedba samostojnega projekta (aka. sprogramiraš -> priklopiš napajanje -> dela) prektično nemogoča. Že šarm kot tak je smotan, ker se program ne štarta, dokler debuger (?) ne dobi impulza z usbja, potem dobiti hex iz winideje in ga spravit na samostojen procesor je pa sploh cela znanost. Ok, sej poj ko poštudiraš gre, narediš si cigotag in ciao, samo se mi vseeno zdi za začetek malo too much. Sem spisal kar nekaj, tudi uporabnih projektov, na šarmu, samo potem ko bi imel pa to samostojno, sledi pa cold shower
rolleyes-1.gif

Saj ne pravim, za učenje je šarm super, samo to moraš vzeti kot igračo. Imaš nekaj funkcij in to je to. Zdaj se že nekaj časa ukvarjam z avr-ji (arduino) in mi je super, ker praktično kar se spomniš, imaš sample kodo nekje, vsaj kak približek, da si lahko s čim pomagaš
smile-1.gif

Lp

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Kje bi pa kupil razne senzorčke da jih priklopim na s-arma? Sam jih nebi rad sestavljal. :D

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Razne senzorje dobiš v raznih trgovinah. Drugače ti ne znam odgovorit
crazy1.gif

Kar se tiče elektronskih komponent, pri nas sta vodilna HTE in IC-ELECT. Oba imata spletne štacune+poslovalnice. Jaz preferiram osebni obisk v hte pa "robo na roke", da prišparam na poštnini
grin1.gif

Senzorjev obstaja malo morje. Prav tako protokolov za komunikacijo z njimi (
hysterical-1.gif

Malo bolj advanced (recimo konkretno za temperaturo) so tile od maxima in komunikacija laufa preko 1-wire protokola. Ampak to programirat v šarma je no-go (torej, razen če najdeš knjižnico ali pa si ultra sposoben in sam sprogramiraš protokol po datasheetu).

Za primerjavo, programiranje "igrače" na mojem prvem linku rabiš isto predznanje, ampak lahko narediš z njim bistveno več, ker knjižnic je malo morje. Naprimer, če boš hotel s šarmom krmilit preprost modelarski servomotor boš kar nekaj časa "švical", tam pa se je nekdo potrudil in spisal knjižnico, tako da je je končna zadeva čisto simpl.

Lp