Program za risanje pohištva

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Išče se bolj eazy varijanto, da ni potrebno zraven doktorirat
tongue-1.gif

Nekaj sem gledal pri ikei, ampak tam imajo pač samo svoje modele.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker se ravno omenja ikeo...
enkrat sem neki probal risat, vendar mi je potem zmanjkalo za kako zaključno/okrasno letev, ker pač njihovi elementi ne pašejo na mm v kuhno.
Primer;
postaviš tri elemente , potem pa do zida manjka "8cm". Kako to v ikejini kuhinji rešiš?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
majo neke lajsne stranske (za blendat), ko mislim da lahko celo vpišeš širino. Pri ikeinem planerju mi je neumno, ker ko spremeniš omaro nemoreš več spreminjat srednje fronte in potem je noter luknja. Verjetno kakšen bug, da ne omogoči spreminjanja.

Tako da sem kuhinjo zdaj sam narisal v enem od 3d programov.
kuhinja%2B6.jpg

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pred dobrim letom sem prav tako iskal nekaj enostavnega. In našel že predlagani SketchUp. pa sem skoraj obupal, kjub temu, da mi grafično risanje ni nekaj tujega.
Nato pa je "Futuristic" predlagal rešitev, ki mi je pomagala (še enkrat hvala, Futuristic!)
Tutoriali fanta iz Kanade, Mathiasa Wendela so zasnovani tako logično in enostavno da ne morejo biti bolj. Pa ne se ustrašit, če riše pohištvo, princip je povsod enak.
Velika prednost programa na disku in tistega online je v shranjevanju risanega in možnostim kasnejšega spreminjanja

Priporočam!

Še povezava: http://woodgears.ca/sketchup/