Program za gledanje preko kamer??

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Torej, kako najti ustrezen program za pregled kamer preko interneta? Tuki poskusam mal pomagat, pa mi nekako ne uspe.

Od podatkov imam samo ip, port, geslo...kam to vnesti pa ne vemo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Negre...problem je v tem ker imajo v tej firmi pač tak sistem kamer in ta ki je zdej to prevzel, bi rad uporabljal tudi to funkcijo ker omogoča.
Na routerju imajo forward narejen,tako da samo očitno manjka nek sw za ogled, je pa to cca 5 al pa še mal več kamer povezanih.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Boste morali ugotoviti kakšen HW uporabljajo, potem se pa verjetno na proizvajalčevi strani dobi SW.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
To bo mal težko,ker noben ne ve kje je HW enota ... je se kaksen nacin kako pridt do tega podatka?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Kontaktirat tistega, ki je to inštaliral ne pride v poštev? Praviš, da je to zdaj nekdo prevzel. Vprašat tistega, ki je to prej imel čez? Z network snifferjem prečekirat, kaj sploh prihaja s tistega ipja? mogoče tako prideš do koristnih informacij? Poiskat kamere, pa po kablih do HW enote?

Samo brainstormam...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Pa ni kaksnih univerzalnih programov ki bi se znali "pogovarjati" s to enoto? oziroma bi znali dobit vn feed iz kamer.
Glede na to da je možno tudi prek telefona spremljati baje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Predlagam, da najdete nekoga, ki se na stvari spozna. Univerzalnih programov ni, tisti, ki se s tem profesionalno ukvarjajo, pa bodo hitro našli kako in kaj.

Na kamerah zadaj je zagotovo napisan proizvajalec, HW napravo pa najdeš tako, da slediš kablom ali spremljaš promet po mreži.

Kaj ste nabavili pa ponavadi piše tudi na računu, ko so vam stvar prodali.

Lahko pa pokličeš tudi na telefonsko številko, ki je v skladu z zakonom objavljena na obvestilu o nadzoru s kamerami. Tam ti morajo dati informacijo, koliko časa se posnetki hranijo in kdo ima dostop do njih.
crazy1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Stopi do masine in ugotovi kateri servis tece za te kamere. Tako bos vsaj priblizno vedel, kaj iskati.
Na bivsi, bivsi firmi smo imeli en SW, za katerega niti gugl ni vrnil nobenega rezultata
smile-1.gif
Je pa to ze kar nekaj let nazaj..

Fly

Guru
21. jul 2007
2.667
515
113
Evo jaz imam zelo podoben problem kot ti s to razliko da jaz poznam ves hardware in software. Problem pa je, da smo prešli na linux in za linux ne obstaja softwarea. Ravno prejšni teden sem iskal način kako bi lahko zajemal sliko, žal brez uspeha.
Sicer ima ta naša kamera web server in se lahko konektaš gor, če uporabljaš internet explorer pa lahko tudi gledaš. Samo kaj ko ne obstaja polno delujoči IE za linux (sem ga namestil preko wine, ampak kamera deluje le 1 min potem se vse sesuje)

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Kolikor vem IE tab samo odpre IE tab znotraj firefoxa in moraš imeti IE vseeno inštaliran.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
No web service sem tudi ugotovil da dela, oziroma do njega pridemo,tam pa se ustavi pri geslu
jezen.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
jaz sem za domačo uporabo uporabljal WebCamXP PRO in bil zelo zadovoljen... imaš še podporo za PDA (WM), se pravi lahko spremljaš kamere preko dlančnika. Lahko pa spremljaš več kamer sproti in moving senzorje pa zajem slike pa take fore so vse not...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Verjetno boste za ogled potrebovali kak namesnki program ala DVR client ali podobno.