program in (ne)pošiljanje podatkov fursu

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Če občasno odpre (zgoraj si napisal da vpraša za certifikat in pokaže 404, kar je pravilno), potem je problem nekje drugje (povezava, dns, požarni zid, modem/router, ...).

Čudno je da ti občasno napiše timeout, torej se nekako poizkuša povezati. Ali ostale strani takrat delujejo (npr. http://www.gov.si/ )?

Ali je slučajno na tem računalniku pognan še kakšen drug program (npr. utorrent)? Se v event log takrat zapiše kakšna napaka?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
računalnik je namenjen predvsem pisarniškemu delu (se pravi, pošta in pa omenjen program za vodenje gostov). strani gov.si nisem testiral, če se odpre.
za foro (nisem tak expert) sem namestil nirsoftov program netwatcher in ga pognal med testiranjem pošiljanja računa na furs. bilo je cel kup "povezovanja" med tem računalnikom in ip naslovom ter porti od fursa-verjetno-(naključnimi), a kake napake nisem videl oz. prepoznal.
bom pogledal še event viewer za tisti čas, ko se vrši pošiljanje.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Imam tudi XP SP3 in gre potrjevanje na FURS bp.Tudi jaz mislim ,da mora biti problem kje drugje kot v samih XP.jih. Je pa tako na daljavo težko pametovati kaj gre narobe. Na routeju moraš imeti omogočen promet na portu 9003

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
99% routerjev ima nima outbound firewalla niti ga nima po defaultu vključenega.

Ignoriraš en kup idej, ki si jih dobil lani/včeraj.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ok, nova mašina, nov sistem, drug av program - napaka pa ostaja!?
včeraj sprobal en račun poslat in ga je. takoj drugega in tretjega v vrsti pa ne več, napaka timeout.
potem domnevam, da je "dejansko" napaka nekje v routerju? ki pa nima nič posebnih nastavitev ipd...skoraj tovarniške nastavitve.
na supportu pravijo, da se program ne poveže na furs in v "zagovor" pokažejo, da link (ki je tudi zgoraj od eriksona) NE dela. tukaj pa mi vsi pravite, da je to normalno, da ne odpre (vpraša za certifikat, potem pa ne odpre strani).
Mi lahko kdo pove, kaj je zdaj pravilno, da se stran ODPRE ali NE odpre????

bom probal vtakniti notr en usb wifi ključ, pa prek mojega telefona (lte) se povezati na internet in testirat. če je res router oz. povezava...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ja, sem. oziroma so. na koncu sploh ni bil računalnik kriv, ne router, ampak "pomanjkljivo" napisan program. znak za afno ga je hecal, heh