program in (ne)pošiljanje podatkov fursu

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
stranka ima x program za vodenje sob. ima še xp. do sedaj je vse delovalo kot mora. sedaj so zaradi potreb davčne blagajne program posodobili in sedaj pri pošiljanju na furs napiše timeout. ko recimo daš storno računa, pa se poveže na furs in ga pravilno stornira (eor, zoi). av program nima veze (sem ga izklopil), xp tudi ne (ker drugje ta program dela), internet je 20/5, router nima blokad...programerji so že skoraj dvignili roke in rekli, naj ji dežurni računalničar (moja malenkost) to zrihta
smile-1.gif

kje recimo naj še gledam? izmed 10 računov je recimo 2 potrdilo, 8 ne. v 6 stornacijah je 4 potrdilo, 2 ne.

v novem letu sicer planirava nakup novega računalnika in sistema (w10), a če spet ne bo delalo...kdo bo kriv?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
domnevam, da potrebuješ program telnet. ne vem, ali ga xp privzeto ima ali ne? pa to greš v cmd in tam vpišeš ukaz?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.246
6.084
113
Ja. XP ga še ima, na kasnejših ga moraš dodatno namestiti.

Najprej pa poizkusi odpreti naslov v brskalniku.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
Kdaj pa so se ti timeouti dogajali?
V ponedeljek sem imel tudi jaz težave. (Could not create SSL/TLS secure channel.)
Ampak samo občasno (3 računi od 90).

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ok, probal z ie8 (kjer je nameščen certifikat) in vpraša za certifikat, potem pa javi napako 404 (stran ni dosegljiva ali ne obstaja).
telnet zagnal z omenjenim ukazom in se nič ne zgodi. sem pa naredil kot si rekel, start-run in vpisal ukaz

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.104
1.037
113
Če mu občasno dela, potem nastavitve IP6 in podobne nimajo veze.

Pri eni stranki sem imel težave z Avastom, ker je preprečeval izvajanje .net programov.
Izklopiti je treba deep scan v Avastu.

Pri večih sem imel težavo s Klikom in Nexusom.
Čeprav je bil certifikat za FURS spravljen v Windows shrambi, se je ob uporabi
tega certifikata vedno pokazal še Nexux personal in hotel PIN.
(pri nekaterih pa je delalo OK)
Rešitev je bila edino, da sem certifikat shranil kot datoteko na disk in v svojem programu
po poterbi naložil certifikat in geslo, ter podpisal in poslal XML.

Pri eni stranki sem vpisal googlove DNSje v nastavitve mreže, da je hitreje delalo.
(sicer je resolval IPje cca 25 sekund, ampak samo za FURS).

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
avast sem začasno izklopil in nima vpliva na pošiljanje (je isto naredil time out).
če delam po eriksonovi metodi, se tista stran od fursa NE naloži. to verjetno ni normalno oz. kakšna stran bi se morala pokazati?
pa tudi "pinganje" s telnetom ni obrodilo sadov. kje torej iskati...v računalniku ali kje drugje?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
ok, probal z ie8 (kjer je nameščen certifikat) in vpraša za certifikat, potem pa javi napako 404 (stran ni dosegljiva ali ne obstaja).
telnet zagnal z omenjenim ukazom in se nič ne zgodi. sem pa naredil kot si rekel, start-run in vpisal ukaz

Najprej poženi cmd, potem pa telnet z omenjenim ukazom. Če dobiš prazno okno z utripajočim kurzorjem, pomeni, da je telnet uspešen.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.912
113
Če uporablja stran blagajne.fu.gov.si tls 1.2, potem so win xp no-gp.

Poskusi v ie/chrome browserju na xp odpreti https://thepiratebay.se/ .

Bootaj v safe boot with networking in testiraj.

telnet metoda ni nujno da bo kaj pokazala, meni kaže samo en kurzor, stran drugače pokaže v browserju.
btw, privzeti port za telnet je 23.

Prvo bi jaz testiral s kakšnim live linux, da izključiš napake na mrežni opremi, če tam dela je sw napaka v win, av/fw/ tcpip stack ali kaj tretjega.
Isp je kateri ?
Zadnja opcija je wireshark.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ok...da povzamem...še vedno NE vem, zakaj občasno zadeva GRE skozi. ponudnik opreme je "zatrdil", da drugje "vse" dela, tudi na xp. je pa danes navrgel, da mora biti na novem računalniku 32bitni OS. wtf
frown-1.gif

sem se sedaj iz enega računalnika, ki ima certifikat, povezal na naslov furs, pa tudi odpre prazno oz. nič.
telnet potem probam, le da dam port 23?
isp je telemach
tole bo še interesantno...

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Probi se 1x winse nalozit... Ce imas moznost... Jaz sem imel primer, k ni blo pac nic takega narobe in ni delalo, po clean installu pa vse kot mora... Pac, winsi in slab dan
smile-1.gif

hitcher

Pripravnik
19. jul 2007
164
2
16
No bom še jaz malce pametoval
smile-1.gif

torej XP in Furs - je skoraj nogo.

Torej instaliraj vsaj SP3, vse popravke, če jih še kje imaš.
Zadnji MSIE
poišči patch da ti omogoči TLS 1.xx enkripcijo,
pa vse stare enkripcije SSL2 in 3 izključi.
težavo imaš samo tam pri enkripciji.
Furs podpira nov tip TLS - XP-ji pa tega še ne znajo brez popravkov,
malce preberi npr.: http://blogs.msdn.com/b/kaushal/archive/2011/10/02/support-for-ssl-tls-protocols-on-windows.aspx
in podobno
https://help.salesforce.com/ap...ternet-Explorer
https://www.google.si/#q=windows%20xp%20tls%20support

lpp

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
hitcher, vse ok, ampak...saj na furs ne hodimo preko ie programa. ali je ie in certifikat ter posledično program za vodenje zelo tesno povezan, da vpliva na slabo delovanje programa?
@pek...ne, ponovno nameščanje ne gre...kot sem rekel, po novem letu bo prišla nova mašina in do takrat NAJ bi še delala stara mašinca z xp. in zelo občasno delujočo blagajno...