Program Birokrat in excel

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Pozdravljeni.

Upam,da tukaj kdo pozna ta program in mi bo lahko pomagal.
V programu birokrat je možnost tiskat na tiskalnik ali pa v excelov dokument.
Na tiskalnik gre brez problemov vendar pa nikakor noče natisnit v ecelov dokument.
Ko stisneš na tiskaj v excel se ne zgodi nič,moralo bi pa odpret excelov dokument.
Sem že izbrisal Office 2007,počistil vse z CC in nazaj naložil office pe še vedno ne deluje.
V petek je še delovalo zato sem obnovil sistem na četrtek pa tudi ne deluje tiskanje.
A ve mogoče kdo kako bi se dalo odpravit to napako?

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Pozdravljeni.

Upam,da tukaj kdo pozna ta program in mi bo lahko pomagal.
V programu birokrat je možnost tiskat na tiskalnik ali pa v excelov dokument.
Na tiskalnik gre brez problemov vendar pa nikakor noče natisnit v ecelov dokument.
Ko stisneš na tiskaj v excel se ne zgodi nič,moralo bi pa odpret excelov dokument.
Sem že izbrisal Office 2007,počistil vse z CC in nazaj naložil office pe še vedno ne deluje.
V petek je še delovalo zato sem obnovil sistem na četrtek pa tudi ne deluje tiskanje.
A ve mogoče kdo kako bi se dalo odpravit to napako?

Kaj se je pa spremenilo od petka, da je nehalo delovat?

Mi do zdaj tovrstnih težav nismo imeli.
prej MS Office, na zdajšnji mašini pa Libre Office

Email jim na podpora.birokrat@andersen.si spusti.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nič se ni spremenilo,kar naenkrat več ne deluje.
Sem jim poslal mail pa so mi napisali da nikjer v birokratu ni možnosti,da bi nastavil posebej kaj za excel.
Rekli so mi samo naj izbrišem office in ga še enkrat naložim.
To sem tudi naredil in jim napisal da še kar ne deluje.
Pa mi je nazaj napisal naj še enkrat ponovno naložim,nalagam lahko v nedogled pa tiskanje v excel ne deluje.
Kaj pri vas ste morali kaj spremenit kake nastavitve ko ste šli na Libre Office?
Imate tudi vi win 7?

p.s.
Od petka do danes sta bili edino 2 windows posodobitvi,samo če obnovim računalnik na petek,ko je še delalo potem bi moralo delat saj takrat še ti dve posodobitvi nista bili naloženi,vendar vseeno ne deluje.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Nekateri programi samo file naredijo in ga userjejo nekam in ne odprejo programa za ta format, pol pa išči ko mutav. Mogoče se tudi tebi sedaj to dogaja. Pol je to fičr. :p

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Hec je,da je prej odprlo sedaj pa več ne.
Bom probal poiskat po vseh datotekah od excel in po datumih,če bom kje našel današnji datum in v njem dokument,ki bi se naj sprintal.
Samo dvomim,da bom našel.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
če v raziskovalcu dvakrat klikneš po excelovi datoteki, ali ti jo odpre v excelu ?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja,excel deluje čisto normalno,vse se da delat z njim,če klikneš na excelovo datoteko recimo proba.xlsx jo normalno odpre,edino birokrat ga ne dvigne takrat ko daš naj tiska v excelov dokument.
Sem preveril,če slučajno kje v ozadju shrani v excel pa ni nikjer današnjega datuma da bi bil ustvarjena nova excelova datoteka.
Preveril sem tudi vse datoteke od petka in tudi v teh se ni spremenila vsebina.
Ni mi jasno zakaj kar naenkrat sam od sebe več ne dvigne excela.
Edino kar se pa je od petka pa do dans spremenilo je pa to,da je imela gor virus internet security,ki sem ga odstranil.
Možnost je edino da bi ta kaj pobrkljal,vendar sem ponovno naložil birokrata in microsoft office pa je problem še vedno isti.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Kaj se je pa spremenilo od petka, da je nehalo delovat?

Ura?
tongue-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Malo za salo, malo zares..
Pri nam je pri stroju za razvijanje problem, ker ima v spominu staro uro in je ne spremeni do ponovnega zagona. Ko prizges racunalnik pa javi error, da mu ura ni vec vsec
smile-1.gif
Hudic je, ker se zadeva ogreva dobro uro..

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Na enem je XP, na drugem Vista.

Nikoli, ni bilo potrebno nic nastavljat.

A print v PDF, RTF pri dokumentih dela?
V tistim temp mapah, kjer birokrat dela 0001.xls... se nic ne ustvari?

edit: vidim da si ze probal. Zacasna namestitev na drug racunalnik?

Jaz bi probal s ponovno namestitvijo birokrata.

-v programu naredi arhiv baz.
-Loceno si shrani se datoteke iz birokrat/ocx mape
-in pa datoteke, ki se zacnejo na crko B iz mysql/data mape (oz nekaj podobnega) - birokrat001.mds do zadnje na B. Mapa in ime fajla govorim na pamet, tako, da mozno da sem kej zastrikal. Naceloma je prov, ko bos brskal bos nasel.
-Potem pa se birokrat.exe in pa fajl z licenco.

-pa birokrat tools.exe iz mysql mape (tam kjer attachiras baze)

Potem pa reinstall pa ma da dela
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Nekateri protivirsni programi, uporabljajo neke vrste peskovnik 'sandbox'. Vse datoteke, ki jih nek program piše po disku, jih protivirusni program preusmer v peskovnik. Poglej še mal to.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V soboto je naložla AVG 2012,kaj mogoče veš kje ta program naredi "peskovnik"?
Sem ga odstranil in prav tako izklopil windows požarni zid in defenderja.
Sem že probal ponovno naložit birokrata in ni spremembe,še vedno ne printa v excel v pdf pa normalno naredi.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Žal ne. Sem pa pred kratkim naletel na podoben problem. S tem, da sem antivirusnem prgramu v nastavitvah odznačil, da je z omenjenim programom vse ok. Mislim pa, da je bilo to pri AVGju.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.170
1.151
113
A Birokrat izvaža v XLS ali XLSX?
Imaš v excelu mogoče onemogočeno odpiranje starejših formatov?
Excel-Datoteka-Možnosti-sredšče zaupanja-Nastavitve blokiranja datoteke
pa se poigraj z nastavitvami in kljukicami.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Če imaš še čas se le pobijaj v nedogled, ko se naveličaš imaš v meniju o programu link do 090 tehnične pomoči, se ti bodo povezali na tvoj računalnik in uredili zadevo v 10 minutah, kar te bo stalo ene 15 eur na 090 liniji.... sedaj je vse odvisno samo od tega kako ceniš svoj čas............ Ali si kaj nastavitve spreminjal ali nadgrajeval program, ker izvoz računov v excel je v novih verzijah samo delno podprt ostale preglednice, kumulativni pregledi bi pa izvoz moral v nulo delati !!!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kot pravim,nič se ni od petka pa do včeraj spreminjalo.
V petek se je program zaprl in je še vse delovalo včeraj pa odprl in printanje v excel več ne deluje.
Je pa klicala osebo,ki ji je naložil birokrata in je rekel,da je krivo da ni excel vredu naložen.
Sem ga pa že najmanj 10x na novo nalagal,tako,da dvomim da bodo kaj zrihtali v 10 minutah.