Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Daj no daj, 8 letnik pa ja lepše razume!
Sem sam neke probal to, pa ni razumel nič!
Ne verjamem, da bi Slovenec tako govoril angleško, da bi ti programi kaj razumeli. Razen tega je treba s tem precej delati, da je nek napredek. Vsak od teh programov se sproti uči na napakah. Že pred več kot 10-imi leti je na C-bitu en moj znanec (Američan) lepo prezentiral Dragon-ovo orodje. Napak pri prepoznavanju je bilo za manj kot 10 %. Koliko pa ga je on treniral, seveda ne vem. Mislim, da je Dragon imel za ZDA več različic zaradi razlik v naglasu. Seveda za UK in Avstralijo spet druge. Prav tako je bilo brez smisla kaj poskušati brez namenskega mikrofona. Ker je tip pred časom zamenjal službo, sem ga pobaral, če on to kaj še uporablja. In je rekel, da sam sicer ne, da pa 11-letni sin rad napiše kako nalogo s tem (verjetno ima težave s črkovanjem besed).
Treba se je zavedati, da vsi ti sistemi delujejo tako, da razen zvočne podobe uporabljajo še kontekst besede. Besedo bo sistem precej lažje razumel v pogosto uporabljeni besedni zvezi kot v redko uporabljeni, ker na to ni bil naučen. Algoritem že iz prejšnjih besed predvideva, katere besede sploh pridejo v poštev v nadaljevanju.