Profesionalno orodje

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Zanima me, kje kupujete profesionalno orodje za uporabo v delavnicah. V mislih imam znamke kot so Beta, Usag, Proxxon, Forch, Wera, Steinel, Proxxon in podobno. Pri nas (SLO) je trg bolj ali manj slabo razvit - ima kdo izkušnje s tujino? S tem mislim predvsem na kakšen online nakup.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Beto dobis v litostroju. (zadaj za halami litostroja so nove hale, in je meddrugimi tudi prodajalna orodja)
Baje da se pa cenovno splaca Nemcija.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
proxxon dobiš v baumaxu v leibnitzu, imaš 2 leti garancije tudi na firmo. MEni so že enkrat menjali veliko ragljo b.p., zdaj pa bom spet šel ker se mi je strl en 1/4" torx, tako da za natične ključe če pogledaš ceno-kvaliteto je proxxon zakon. Imaš pri nas tudi zastopnike za wurth, sigurno tudi za beto verjetno tudi v tvoji okolici. Sicer ne priporočam vsaj zastopnik za wurth v našem kraju je zelo tečen, kolega ki je kupil nekaj malenkosti vsak teden gnjavi za nekakšne akcije tako da se ga ne more rešiti
bonk.gif

Poglej tudi nemški ebay imaš kar precej hazeta, proxxona in gedor gor.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
FORCH dobiš na cesti dveh cesarjev v LJ. Če te zanima ti na ZS pošljem točne podatke. Ne vem pa, če ni samo veleprodaja.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Mathew pravi:
proxxon dobiš v baumaxu v leibnitzu, imaš 2 leti garancije tudi na firmo. MEni so že enkrat menjali veliko ragljo b.p., zdaj pa bom spet šel ker se mi je strl en 1/4" torx, tako da za natične ključe če pogledaš ceno-kvaliteto je proxxon zakon..

Hja, meni pa ravno gedori od Proxxona niso pretirano všeč. Imamo 1/4 ter 3/8 komplet, pa se mi zdijo nekako nenatančno izdelani in nastavki ne sedejo najlepše na podaljške, ragljo ipd. Je pa zadeva kar robustna, še posebej mi je všeč kovinski kovček. Glede cene se popolnoma strinjam, Proxxon je najboljše budget orodje. Se pa po natančnosti izdelave pri gedorah ne more primerjati npr. z Beto.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Beto prodaja Produkt d.o.o na snebrski cesti v ljubljani...

Vem ja, predragi so. Imam čez mejo trgovino od Bete (cca 15 km), vendar mene bolj zanimajo online variante. Ko si pri delu, kolneš ker česa nimaš in si ne moreš pomagat. Ko prideš v trgovino z orodjem pa je "Em, kaj nam že manjka?" Pa vedno pozabiš kaj kupit.
frown-1.gif
Zato bi rad izvohal kakšno online trgovino da bi si sproti delal seznam in naročil en šus orodja za 2000-3000€.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Res je proxxon nima finega ozobja zato je tudi delo, kjer ni preveč placa oteženo. Zdaj imam še 1/4 wurthovo ragljo, ki ima bolj fino ozobje pa je lepše z njo delati. Moram pa povedati da prisegam vseeno na proxxon ker delam z ragljo vsemogoče stvari predvsem odpuščam (kar ni najbolj pametno) tudi polosi pa kar držijo. Če pogledamo naš unior in naprimer proxxon je ta svetlobna leta pred uniorjem. Ta je predvsem drag in ne preveč kvaliteten. Ročko za odtegovanje sem novo takoj zlomil. Drugače sam prisegam na nemške znamke ampak so res drage in pa vredne svojega denarja. Poglej za hazetom, ki ima specializirane sete za avtomehanike tudi po znamkah! Sam imam nekaj kosov hazeta, ki jih je še kupil oče pred vsaj 20 leti pa še vse drži. Še bolj fasciniran pa sem nad japonskim Kokenom, ki dela specializirane stvari. Natični ključi 12 robi so pravtako stari preko 20let in so ok, edino breaker bar mi je en strl ker je odpuščal m30 navoj za kar še danes žalujem, ker kolko je dalo tisto skoz to pa je neverjetno. Moram zvohat zastopnika za to, nekje v A bi naj nekdo prodajal koken.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Glede garancije ti ne vem kaj dosti povedat, ker se nam praktično nič še ni zlomilo. No, razen en izvijač s 1/4 colskim nastavkom je počil v ročaju drugi dan uporabe - tovarniška napaka pač. Zamenjali so nam ga brez težav.

Beta orodje je zakon, vendar tudi pregrešno drago. Pri kompletih gedor je cena nekje krat 3 proti Proxxonu. Sicer mi ni žal plačati toliko za orodje, ampak problem je, ker se potem izgubi, ne pa pokvari.
frown-1.gif
Pri gedorih je še nekako, izvijači pa se izgubljajo kot za stavo, zato o kaki Weri niti ne sanjam.

Pri Proxxonu pa so mi zelo všeč Micro-Speederji ter Combi- Speederji - ključi z vgrajeno ragljo. So dokaj ugodni in bolje obdelani od Betinih.