Profesionalni razvlažilci zraka

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Vsi delajo po istem principu. Učinkovitost ni bistveni podatek, saj je le ta v največji meri odvisna od temperature pri kateri bo zadeva delovala.

27/7/365? a to boš imel na bazenu?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Govorim seveda o praktični učinkovitosti, specifikacije so itak napisane za optimalne pogoje vlažnosti in temperature in tukaj se ločijo trgovinske igračke od resnih zadev - recimo, da ima 'trgovinski' deklarirano (do) 20l/24h, profesionalni pa 40l/24h, je razlika lahko x5 ali več in ne samo x2, kot je deklarirano.

Rabim za prostor, kjer je potrebna nizka vlažnost ves čas, ja. Ni mi čisto jasno kaj bi s tem počel na bazenu...
grin1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Sam sem nekaj zadevic testiral ker tudi sam rabim v enem skladišču nizko vlažnost. Razlike niso bile prav velike...

Kaksna bo temperatura prostora in na koliko bi rad spravil vlažnost?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Temperatura bo 20 - 25°C, zaželjena pa je čim nižja vlažnost, ni spodnje meje.
smile-1.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
...Rabim za prostor, kjer je potrebna nizka vlažnost ves čas, ja. Ni mi čisto jasno kaj bi s tem počel na bazenu...
grin1.gif

Ali lahko prosim poveš kakšen dober argument proti uporabi premičnih razvlaževalcev na bazenu?
Sem pred časom že spraševal na forumu, pa na žalost nisem dobil odgovora. Doma namreč nameravamo dati ravno takšnega prenosnega za cca 1,6k €, saj so vsi stacionarni kar sem jih gledal čez 4k€, glede na zmogljivosti pa primerljivi. Prenosnega mislimo vzeti takšnega, pri katrem lahko napelješ cevko direktno v odtok, da ne rabiš prazniti posode.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Ali lahko prosim poveš kakšen dober argument proti uporabi premičnih razvlaževalcev na bazenu?

Niti enega, ker nimam pojma o razvlažilcih na bazenih.
grin1.gif

Cev iz razvlažilca v odtok je najmanjši problem. V najslabšem primeru povrtaš posodo in vstaviš noter cev.
smile-1.gif