Prodaja sendvicev po firmah?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hvala lepa za RKC. Za takšno ustanovo, ki po mojem skromnem mnenju temelji na sistemu zasnovanem za obvladovanje ljudskih množic, v spregi z oblastjo, ne mislim plačati niti 1 EUR. Pa ne spet pavšalno mešati vere in ustanove imenovane RKC. Glede vere nimam nobenih težav, ustanova pa me moti in sem absolutno proti temu, da država sofinancira njeno delovanje. Naj jo financirajo tisti, ki želijo, torej verniki, ki se za to odločijo po lastni volji.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Če bi plačevali davke, se jim garant ne splača vozit po firmah tiste sendviče.
Tako da lahko jih prijaviš in si moraš it sam iskat sendvič, lahko pa še naprej živiš v veri, da obračajo milijone in goljufajo državo, da potem politiki ne morejo krasti tega denarja ali odpreti še kako ministrstvo za zeleno travo.

Ne ser ga kolega, no ti dam podatke, vsak dan 600 sendvicev po 2 eur prodajo, ma zaposlene 4 studente za sendvice delat , imajo pa 6 prog, kar vrjetno ni glih 6 dostavljalcev ampak ima vsak po vsaj 2, stem da upam da racunas da jih posljejo na avtobus zato ker to hodijo v firme ala WTC in podobne komplekse kjer je po 100 zaposlenih in ne v podjetja k majo 5 zaposlenih in vsakic na drugo lokacijo.

No to nekak pride 1200eur na dan x 21 delovnih dni = 25000eur prometa. Studente recimo 3 za razvoz ima zaposlene 4 ure dnevno )(do max 2000eur mesecnega storska) in 4 ure dnevno tiste 4 studente ki delajo sendvice(do max 2000eur mesecnega storska).

4Keur stroski zaposlenih, najemnina in elektrika cca 2Keur ostane 19000eur pa odstej se materijal za sendvice ki ga dobi grosisticno ceneje kot navaden drzavljan.

ampak po temu izračunu mi ni jasno zakaj bi sploh še kdo delal za trakom za 500€
confused-1.gif

kirurg dobi 2000€ plače, eni ki pa delajo sendviče pa zaslužijo 20k€
shocked-1.gif

grem še sam prodajati sendviče (alter uporabniki bodo moje prve stranke
zmaga.gif
)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Res? Pridem malo na obisk, ker mi je dolgčas, poklepetam z zaposlenimi, malo grem na internet, pogledam mail in se vidimo jutri, ko si bom vzel čas za dokumentacijo, ki je morda zaupne narave.

V moji branži, ki je privat sektor je to še toliko bolj pomembno, da veš kdo se potika po stavbi, ker je konkurenca velika, da ne govorim o vohljačih, ki komaj čakajo za kakšno sočno informacijo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Morda v državnih službah in državnih firmah, kjer se otepajo obiskovalcev, v privat sektorju tega ni.
Ponekod res ne, povečini pa da.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Svašta! Pa kaj vas briga kok ma kdo zaslužka in kdo izstavlja račune in kdo ne. Odprite svojo firmo pa bomo hitr videl kok računov boste izstavljal pa kok boste prikazoval dobička in kok stroškov...

Če si v teh časih pošten, stradaš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Evo, informacija iz prve roke od izkušene osebe ki se seveda spozna na fiskalno politiko države ter davščine nasploh
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
ampak po temu izračunu mi ni jasno zakaj bi sploh še kdo delal za trakom za 500€
confused-1.gif

shocked-1.gif

zmaga.gif
)

Ja kdo ti pa brani ? Največja ovira do bogastva je pomanjkanje volje do dela in poguma.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
verjetno se po MNZ ne more glih svobodno gibat, ampak tud dvomim da tam prodajajo...
Kako je v stavbi MNZ na Štefanovi z avtomati ne vem (gibanje je omejeno glede na pristojnosti posamezne osebe). Pri nas, na drugi lokacji, se javi pri "vratarju"-policistu (vedno hodi en in isti fant) dobi kartico in se svobodno giblje naokoli. Zunaj stavb je vsak mm pokrit s kamero. Znotraj stavb se prosto giblje (čeprav "naš" fant je navajen da samo šiba od avtomata do kombija in to je to - recimo da mu zaupamo
grin1.gif
)

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
. Če bom zaradi tega plačal kak procent davka manj od moje plače (trenutno dobi država preko polovico moje plače), potem naj davkarji konkretno udarijo.

Hehe, kje pa ti živiš, da si tak optimist? Tudi če ti nekje olajšajo par%, ti jih v isti sapi več poberejo z neko novo foro... samo minimalno plačo poglej.
Ja, ni prav utajevati, vendar če pogledam en Revoz, ki dobi najprej par mio, da potem plača davke, kaj si naj misli en s.p., ki vedno plača vse, brez kakih "bonbončkov".... saj je več malih (ustrezno število) potem celo bolj pomembnih z davčnega vidika kot malo velikih?

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Meni je enkrat en delavec rekel, da je cena zato malo višja, ker je še on od tega plačan ÷ stroški prevoza. Da pa če vzamem 2 kom na enkrat se lahko zmenimo za malo popusta
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Na MNZ so avtomati, je pa res da tudi tam hodi vedno isti in da ma omejitev v katera nadstropja sme in v katera ne (v nekaterih torej ni avtomatov), je pa tudi pristopna kontrola taka, da tja kamor nima vstopa pac ne more priti.

Ampak tu ni govora o mojstrih ki filajo avtomate ampak o baggel guyih, ki pridejo s kosaro sendvicev in jih prodajajo od pisarne do pisarne. V tujini je tako, da mu lahko anrocis za naslednji dan kakega bi in potem prinese tocno tak sendvic....

tega na MNZ in v ostalih objektih policije gotovo ni.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Svašta! Pa kaj vas briga kok ma kdo zaslužka in kdo izstavlja račune in kdo ne. Odprite svojo firmo pa bomo hitr videl kok računov boste izstavljal pa kok boste prikazoval dobička in kok stroškov...

Če si v teh časih pošten, stradaš.

No poglej, ne gre se men za kaj kdo sluzi in kaj kdo ne, nisem nobenemu fovs, ampak fovs sem pa temu da v gostilni ce ne das za pir 2.5 eur lahko gostinec jutri umre od lakote, da pizza stane 8eur ali vec, da za sendvic dam 2eur in to brez faking racuna in mi potem nabijajo da nemore dat cenej sendvica, ko pa dobi konkurenco mi pa konkurenca takoj sendvic za 1.5 eur daje in tle se vidi kdo koga nateguje.

Enostavno te danes iz vseh strani sezuvajo na polno in ti lazejo v fris, mene ne zanima ce ma gradbinc k ti pride delat recimo skarpo full lastnih stroskov z veliko investicijo v stroje in v 20 delavcev in 200 podizvajalcev, to ni moja stvar in to danes mi placujemo, felerje samih privatnikov, danes sploh ne placujes vec delo ampak idiotizme izvajalcev, ce ne znajo optimizirati stroskov je to njihov problem.

A ti ni jasno da smo prisli v evropo, da imamo odprtih miljon novih prog dobaviteljev in nevem se cesa, dobili smo pa modo iz pred dveh let, zanic materijali in vse 3x drazje kot vcasih k smo bili omejeni z dobavo.WTF?

Zakaj majo lahko v kocevju pivo 1.6 eur ko pa placujejo isto elektriko iz iste elektrarne, edino vodo mogoce kak cent ceneje dobi, oziroma zakaj imajo lahko pivo 1.6eur v Prevojah zraven Domazal, k majo pa vrjetno cist iste stroske kot v Ljubljani?

Danes nihce vec ne dela privat zato da ima normalno povprecno placo, oziroma da ima 40% vecjo ker vec dela ali je dober v svojem biznisu ampak danes vsi delajo samo za to da grebejo in grebejo na kup. Poznam lastnika lokala, joka kolk ma velko najemnino da mora imet pivo 2.5 eur ekr drugace lahko od lakot umre, v druzini imajo 3 BMW je, in tip odpira nov lokal, pa pejt nekam, vcasih se je delalo za prezivetje ali malo vec, danes se pa dela privat zato da dela vsak svojo lastno verigo obrti, fakin grebatorji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Ne glej, s tem da on dela verigo obrti in da majo doma 3 BMW-je ni sploh nič narobe. Če jih zasluzijo z delom je to cisto ok. Če pa jim polovico dohodka predstavlja denar, ki bi ga morali kot davek odvesti drzavi pa to je problem.

Ker glej draga Tjasa, ko gre tak "iznajdljivec" k zdravniku al pa na socialno po otroske doklade (ker ce prikrije vecino davka, potem enostavno nima uradnih dohodkov), to placuje drzava, ki se financira iz davscin. In verjemi, ko meni vzamejo pol dohodka in kasneje vidim da iz mojega denarja financirajo doklade za cloveka ki ma 3 bmw-je, takrat mi zavre. In temu se ne rece fausija, ker je on to ukradel drzavi in posredno vsem drzavljanom.

Da ti bo bolj jasno: Tebi bodo vlimili v stanovanje/hiso. Prisla bo policija...ti bos jokala...sla je zlatnina...denar...brskali so po zbirki tvojih tangic, korzetov....pod nogavicami so izbrskali vibrator, butt plug in ostalo, vse skupaj v naglici pustili na tleh, da je nasla mati ki je prva prisla domov.....in potem pride ogledna skupina, tehniki.... In potem ti jaz recem: "Pac so se znasli kaj si jim faus?"

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Kolk ste mi taki jamBrači smešni, kdo ti brani da ne greš v privat in začneš 'lupit' folk ?

Ampak najlažje je Jamrat in viset v kaki ziher službici.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kolk ste mi taki jamBrači smešni, kdo ti brani da ne greš v privat in začneš 'lupit' folk ?

Ampak najlažje je Jamrat in viset v kaki ziher službici.

And here we go again. Zakaj bi jest moral it v privat in lupit folk ce mora nekdo storitve kupovat in to sem jest, dokler so cene normalne.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Razlike so v plačah zaposlenih (đtudent v LJ več dobi kot pa v kočevju verjetno) in v najemnini, ki je v ljubljani verjetno 5x višja kot v kočevju.

Je pa res da te lupi vsakdo kdor te lahko in če si zabit (ne mislim nate) te folk lepo okrog prinaša.

Pri nas je bil en kebab, je imel 5EUR kebab, je prišel drugi začel prodajat po 3 EUR, potem sta oba zglihala na 4 EUR kao to je minimalno, je prišel tretji in res dobre kebabe delal za 3 EUR, no zdaj vsi trije prodajajo po 3 EUR.... samo konkurenca mora biti. In ta ki je prodajal po 3 EUR mislim da je imel 5x toliko ZASLUŽKa kot druga dva....

Samo en primer....
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Razlike so v plačah zaposlenih (đtudent v LJ več dobi kot pa v kočevju verjetno) in v najemnini, ki je v ljubljani verjetno 5x višja kot v kočevju.

Ja seveda, samo kaj mene briga ce izvajalec svojo masinerijo pripelje z TAMom ali tavelkim MANom in ma posledicno vecje stroske, to je njegov problem.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
saj ne rabiš jest sendvičev, greš lahko jest v kakšnega Kavala pa boš še privarčeval
grims-1.gif

ampak potem bodo študentje ostali brez dela
crazy1.gif

pa še njihov šef bo potem ostal brez BeeMWeja (na Lizing)
jezen.gif

Foušija vas domača
zmaga.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
confused-1.gif

shocked-1.gif

zmaga.gif
)

Ja kdo ti pa brani ? Največja ovira do bogastva je pomanjkanje volje do dela in poguma.

nimam začetnega kapitala
frown-1.gif

potem bi moral imeti materijala za 600 sendvičev na zalogi pa še Ralliart jih ne bi hotel kupovati od mene
smirk-1.gif

pa še če bi bil s.p. bi mi bili vsi sosedje in kolegi foušljivi
smirk-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Saj ne rabiš bit takoj boss z 10 študenti, pripravi najprej 100 sendvičev pa jih raznosi sam. Potem pa naprej.