Prodaja sendvicev po firmah?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ta ameriski sistem sedaj ko nosijo sendvice po podjetjih, me zanima kako imajo to zakonsko narejeno da ne dobis racuna za te sendvice, gor je pac listek z napsiano vsebino in cena ki je vcasih kr na roko napisana, ok, kaj pa izstava racuna!?

Torej gre tukaj denar delno v zep, msilm nekateri se bojijo vse te inspekcije, pa niso tako izpostavljeni kot te firme k nosijo sendvice po firmah.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.640
3.096
113
v lokalni ostariji
hmm morda pa nosijo tudi na davčno ulico 1 ... FOR FREE;)

drugače pa imaš point. čeprav morda ima sabo kake paragonske blokce (oštevilčene) pa je...

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
V avtomatu ko kupiš sendvič tudi ni računa
confused-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.640
3.096
113
v lokalni ostariji
saj kje pa piše da mora biti račun na računalnik napisan?

važno na računu je da je davčna, naslov, zaporedna številka, storitev (artikel), količina cena (ok se par malenkosti)

to je to lahko je napisan na skret papir alpa v kamen vklesan...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Ja samo kmečki turizmi plačujejo neki pavšal če se ne motim, lahko pa ti tudi izstavijo račun če zahtevaš, smo bili 2 leti nazaj gori na enem kmečkem in je kolega povabil in zahteval da mu izstavijo račun na firmo... Sem pa v Mariboru pred par dnevi opazoval tam ko je sladoled pri mostu (nevem kak se reče), gužva za popizdit, od mladih do starih, do v nulo urejenih do zdrkanih, skratka kdorkoli bi lahko bil inšpektor, seveda zraven pulta je velika blagajna ampak račun ni bil niti en natipkan. Torej kako je s tem? Če ena zadeva ki je podkupljena ali ne rabijo?

Lp

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.640
3.096
113
v lokalni ostariji
rabijo samo pač ne izdajajo. zdaj če bi inšpektor prišel pa bil zajeban bi plačali kazen... saj je na veliko prirreditvah rešeno to tako da ne izdajajo računov... (ker se jim kao mudi)...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
Grški način pač, utaja DDVja......če velja zame naj velja za vse, right?

In zaradi ne vem 10-20% ljudi, ki goljufa državo preko DDVJa, najebe ostalih 80-90% poštenih, oziroma vseh 100%.

Resno ne razumem tega pojava.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Zakaj ne vprašaš človeka, ki ti prinese sendvič v firmo, kako je s tem ?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kolikor sam gledam te naše "filače sendvič avtomatov", mi ne izgledajo ravno primeri za tozadevna pojasnila...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Kolikor sam gledam te naše "filače sendvič avtomatov", mi ne izgledajo ravno primeri za tozadevna pojasnila...

On ne sprašuje za te ki filajo avtomate, ampak za te ki filajo direkt v usta.
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zakaj ne vprašaš človeka, ki ti prinese sendvič v firmo, kako je s tem ?

te ljudje so studenti in ko ga vprasas se samo smejejo.

Poanta je delno v temu da smo zvohal sendivc firmo (preko net strani ) da ima recimo prikazanga prometa 10keur na leto , sendvicboy nam je pa povedal kolk dnevno robe prodajo in je to krepko cez 10keur na mesec, kaj sele na leto, no in potem sem se malo zamislil glede racunov.

Zato me zanima ce je dolzan iztaviti racun al za njih velja kaksen extra zakon?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

In zaradi ne vem 10-20% ljudi, ki goljufa državo preko DDVJa, najebe ostalih 80-90% poštenih, oziroma vseh 100%.

Dobro ti si v srednji šoli ostal le pri DDV-ju kar je minimalno, treba se je zavedat da ves ta denar ki je pobran ne gre v dobiček ampak gre direkt v žep (torej tudi potencialni davek na dobiček).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
Kdo ti garantira to? Kaj če potem s tem denarjem kupujejo spet na črno, brez računov ali v tujini?

Prosim, ne se sprenevedat...davke je treba plačevat, da ima država denar.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Kaj ti si prizadet v glavo? Preberi še enkrat kaj sem napisal, in sicer da se ne krade samo DDV temveč tudi davek na dobiček, katerega bi ustvarili če bi pošteno sodelovali. Kje ti vidiš da jaz podpiram koga?
stupid-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Dobro ti si v srednji šoli ostal le pri DDV-ju kar je minimalno, treba se je zavedat da ves ta denar ki je pobran ne gre v dobiček ampak gre direkt v žep (torej tudi potencialni davek na dobiček).

Saj vidimo kam je Grke pripeljalo to
smile-1.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Sam sem prodajal sendviče po firmah (kot študent) in ne računa nismo izdajali, niti ni bilo nikoli nič omenjeno, s strani šefa, karkoli v zvezi z računi. Kako majo to pošlihtan, res nevem... Firma je kmalu propadla, kakšnih velikih zaslužkov tu ni za iskat, četudi ne plačaš DDVja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Če bi plačevali davke, se jim garant ne splača vozit po firmah tiste sendviče.
Tako da lahko jih prijaviš in si moraš it sam iskat sendvič, lahko pa še naprej živiš v veri, da obračajo milijone in goljufajo državo, da potem politiki ne morejo krasti tega denarja ali odpreti še kako ministrstvo za zeleno travo.