Prodaja privatizacijskih delnic - kje?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ker se je moja mama (87 let) odločila, da proda nekaj privatizacijskih delnic, prosim za nasvet, kje je to v Ljubljani najbolj ugodno in predvsem - da to znajo narediti.
V A banki so jo namreč odslovili z izgovorom, da oni tega ne znajo...

Hvala za nasvete!

LP

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vsaka borzno posredniška hiša ti uredi prodajo. Najprej je treba odpreti trgovalni račun in potem ti prodajo. Cene so pa po vsej verjetnosti povsod kar podobne.

Nazadnje urejeno:

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Najprej preveri katere delnice ima, če so sploh še aktualne, da ne bo več stroškov kot koristi. Sicer pa tisto, kar pravi odgovor nad tem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če prav razumem, načina, kakršen je bil pred dobrimi desetimi leti, ko si stopil v firmo, kjer so odkupovali delnice in jih brez velikih ceremonij prodal, sedaj ni več?

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
kakšen bph,

Jaz sem jih v ALTI na železni cestina koncu župančičeve jame, kakšna ilirika na bavarcu tudi najbrž, mogoče ima kdo kakšno poslovalnico v btc, kar bi tebi bilo najbližje.

vseeno preveri da ne bo več stroškov kot koristi, je pa res da je bolje prodati kot pa se ukvarjati z dediščino kjer bodo stroški še 2x večji kot sedaj. vsaj tako je bilo pri nas.

jello

Guru
22. sep 2008
10.262
3.901
113
Ne. Najprej preveri kaj ima, ker realno je pomoje 1% možnosti da je kaj vrednega in dodaten 1% možnosti da to koga zanima.

Sicer pa, obisk ene BPH, kjer ti bodo vse povedali (kakšni so stroški in pod kakšnimi pogoji oddaš naročilo)..... skratka probaj,...čudeži se dogajajo. (mi je pred dvema letoma uspelo prodat delnice gorenjskega tiska in to po zaključenem prevzemu, iztisnitvi malih delničarjev,....in podobnih podvigih zaradi katerih si take delnice oziroma izpisek iz kdd-ja, ker navadno niso v materializirani obliki lahko samo nekam vtakneš).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Sem jih kar poklical na Alto (hvala za namig, Hanzi!) in zadeva ni tako komplicirana, kakor sem dobil občutek v prvem trenutku.
0,8% provizije + 13€ za trgovalni račun, menda gre vse skupaj v enem dnevu.
Ker gre za nekaj manj kakor sto delnic Telekoma, to ne bo velik strošek, le dilema ostaja - še malo počakati ali ne?
Mama navija za takojšnjo prodajo, meni pa grafikon rasti vrednosti delnice ne gre iz glave...

LP

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Pomoje bo prevladal nacionalni interes in država firme ne bo prodala, to pomeni da bodo padle.

Obratno se skoraj ne more zgoditi... kam bodo pa sinkoti šli delat
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Ter kje bodo potem imeli molzno kravo.
Lahko pa pol prodaš sedaj, pol pa konec leta, oziroma ob naročilu podaš najnižjo ,ceno po kateri si pripravljen prodati. In potem bodo čakali da bo kupec pripravljen ponuditi zahtevano ceno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Sem jih kar poklical na Alto (hvala za namig, Hanzi!) in zadeva ni tako komplicirana, kakor sem dobil občutek v prvem trenutku.
0,8% provizije + 13€ za trgovalni račun, menda gre vse skupaj v enem dnevu.
Ker gre za nekaj manj kakor sto delnic Telekoma, to ne bo velik strošek, le dilema ostaja - še malo počakati ali ne?
Mama navija za takojšnjo prodajo, meni pa grafikon rasti vrednosti delnice ne gre iz glave...

LP

Potem jih po trenutni vrednosti plačaj mami in prodaj, ko se uresniči tvoj scenarij.