problemi z uveljavljanjem garancije

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
Bratova nokia n 95 je zjutraj še delovala, popoldne pa crknila (noče se več prižgati), peljal jo je v mobitelov center da jo pošljejo na servis v Ljubljano, ker smo od Ljubljane oddaljeni 45km se nam je ni dal vozt, uglavnm že na mobitelovem centru ga je zavrnil zaposleni kao da je prišel telefon v stik z vodo in telefona noče prevzeti in poslati na garancijo, telefon je biu cel dan v hiši, daleč stran od virov vode in je to nemogoče. Kaj mi preostane sedaj, se lahko kam pritožim, mi lahko kako pomagate vi, crknjenga telefona res ne rabim.

Hvala, Jan

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Malo logično, če mi logika še deluje... Zaposleni na Mobitelu ni kompetenten za ta, da bi sodil o tem ali je aparat prišel v stik z vodo ali ne? Niti nima pooblastila Nokie, niti nima strokovnega znanja da bi o tem presojal. Je res? Torej telefon mora poslati na pooblaščen servis, kjer ti ga pa lahko zavrnejo. Pokliči na njihov klicni center ter povej štorijo...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
prodajalec ni kompetentna oseba za ugotavljanje stanja telefona ampak pooblaščeni servis.

ne razumem kako se pustiš jebat? zahteval odgovornega pa konec heca.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Malo logično, če mi logika še deluje... Zaposleni na Mobitelu ni kompetenten za ta, da bi sodil o tem ali je aparat prišel v stik z vodo ali ne? Niti nima pooblastila Nokie, niti nima strokovnega znanja da bi o tem presojal. Je res? Torej telefon mora poslati na pooblaščen servis, kjer ti ga pa lahko zavrnejo. Pokliči na njihov klicni center ter povej štorijo...

Water damage sticker, v primeru N95 pod baterijo? Ce je drugacne barve kot mora biti, potem je to zadosten znak.

http://architectures.danlockton.co.uk/2006/10/17/the-tell-tale-part/

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce je prodajalec ze to opazil, potem je privarceval uporabniku nekaj stroskov... za posiljanje aparata na pooblasceni servis in pregled aparata ...
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ni bila včasih zavrnitev gararancije zastonj? Vsaj jaz nisem nikoli nič plačal na Mobitelu ko sem dobil telefon nazaj. Sem pa kar nekaj telefonov dobil nazaj, največkrat zaradi mehanskih poškodb... Aja kje majo Nokie ta indikator? Jaz ga tudi imam na E71?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Zakaj?

Ce ima navodila, da naj najprej pogleda nalepko, in ce je pobarvana naj niti ne poslje? :S Sicer ni fer, ampak je pa zelo preprost način kako se znebiti odvečnega dela.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ni bila včasih zavrnitev gararancije zastonj? Vsaj jaz nisem nikoli nič plačal na Mobitelu ko sem dobil telefon nazaj. Sem pa kar nekaj telefonov dobil nazaj, največkrat zaradi mehanskih poškodb... Aja kje majo Nokie ta indikator? Jaz ga tudi imam na E71?

Jasno. Vec tega... E71 ima 3 ali 4 - vecino znotraj telefona...

Zunanja je ponavadi:
sany1020.jpg

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja te srebrne nalepke vem da so neke not, vsaj zdi se mi.. Nisem pa si nikoli mislil da je to kak "indikator"!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Jan pravi:
že na mobitelovem centru ga je zavrnil zaposleni kao da je prišel telefon v stik z vodo in telefona noče prevzeti in poslati na garancijo, telefon je biu cel dan v hiši, daleč stran od virov vode in je to nemogoče.

Da je telefon prišel v stik z vodo ne pomeni da je to bilo včeraj .. načeloma noben telefon ne crkne takoj ko pride v stik z vodo (folk misli da se kar vse iskri), ampak po določenem času ko oksidirajo kontakt. To je lahko tudi tedne po tistem ko se je "stik" dejansko zgodil.

Kot so ti že drugi povedali, obstajajo vgrajeni indikatorji, ki nakazujejo na stik z vodo. Je pa tudi res, da so ti indikatorji nepopolni .. ampak skoraj 90% je da je težava ki se pojavi ob "obarvanem" indikatorju povezana s korozijo na kontaktih; ni pa nujno da je to posledica direktnega stika z vodo, nokie so itak znane po "švicanju" in N95 ni izjema.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pa tudi če je prišel v stik z vodo, bi prodajalec po mojem mnenju moral vprašati, če želi stranka izvengarancijsko popravilo zaradi tega. To pa lahko probajo narediti tudi na Telerayu.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Pa tudi če je prišel v stik z vodo, bi prodajalec po mojem mnenju moral vprašati, če želi stranka izvengarancijsko popravilo zaradi tega. To pa lahko probajo narediti tudi na Telerayu.

Jasno, da bi lahko. S tem, da je seveda pravilno, da ti v tem primeru zaračunajo poštnino tja in nazaj, posredovalne stroške in popravilo, z akontacijo 100 EUR v naprej.

Ko ni več v garanciji imaš tam uradni-ali-neuradni-servis.press Ni pa več problem prodajalca.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Same buče so te. Ni nujno, da telefon ni oksidiral, če ni nalepka obarvana. Te nalepke se obarvajo, če telefon pade v vodo ali pa če voda zalije telefon. Če bo padal par kaplic vode na telefon, se indikator nebo obarval, telefon pa še vedno lahko oksidira
wink-1.gif

Citat:
da ti v tem primeru zaračunajo poštnino tja in nazaj, posredovalne stroške in popravilo, z akontacijo 100 EUR v naprej
Spet si mim užgal. Na vsak zapisnik se napiše, do katerega zneska stranka želi plačati popravilo.Če se ne napiše, servis (včasih ja, včasih ne) pokliče stranko in ji pove, koliko je predviden strošek popravila (seveda ob pogoju, da stranka že v naprej ve, da negre za garancijsko popravilo). Torej, če napišeš 100€ in bo znesek popravila do 100€, potem ti servis pošlje PREDRAČUN, katerega najprej plačaš in ti šele po plačilo predračuna popravijo telefon. Ti ni treba dajat nobene akontacije vnaprej. Pa če je izvengarancijsko popravilo, ti oni plačajo poštnino iz servisa do naslova, kjer je bil telefon oddan na servis...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Same buče so te. Ni nujno, da telefon ni oksidiral, če ni nalepka obarvana. Te nalepke se obarvajo, če telefon pade v vodo ali pa če voda zalije telefon. Če bo padal par kaplic vode na telefon, se indikator nebo obarval, telefon pa še vedno lahko oksidira
wink-1.gif

Citat:
da ti v tem primeru zaračunajo poštnino tja in nazaj, posredovalne stroške in popravilo, z akontacijo 100 EUR v naprej
Spet si mim užgal. Na vsak zapisnik se napiše, do katerega zneska stranka želi plačati popravilo.Če se ne napiše, servis (včasih ja, včasih ne) pokliče stranko in ji pove, koliko je predviden strošek popravila (seveda ob pogoju, da stranka že v naprej ve, da negre za garancijsko popravilo). Torej, če napišeš 100€ in bo znesek popravila do 100€, potem ti servis pošlje PREDRAČUN, katerega najprej plačaš in ti šele po plačilo predračuna popravijo telefon. Ti ni treba dajat nobene akontacije vnaprej. Pa če je izvengarancijsko popravilo, ti oni plačajo poštnino iz servisa do naslova, kjer je bil telefon oddan na servis...

Se absosmrkno ne strinjam. Razumem, da je morda malo tezje, da se nalepka razbarva (ceprav, na moji N95 je roza samo od tega, ker sem ga enkrat na dezju uporabljal), ampak drugega dela pa nisi dobro prebral:

Ce hoces, da ti Mobitel posjle telefon na servis bi to morali ekstra zaračunati... Ne vidim razloga, zakaj bi se morali s tem ukvarjati...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Če ni znotraj garancije ti pomoje lahko prodajna enota zaračuna stroške pošiljanje itd....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja v Afganistanu ter v Siriji, za Pakistan pa nisem prepričan! Vem da ti trojni so včasih zaračunavali...

Nazadnje uredil moderator:

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Poglej, delam s telefoni in vsak dan vidim vsaj en telefon, ki je prišel v stik s tekočino, nalepke so pa popolnoma take, kot v štartu. Tudi indikator na bateriji je čist ok
wink-1.gif
. Pa je tega že kake 2-3 tedne..

Kar se tiče drugega dela:
redface-1.gif