Problemček s šivalnim strojem

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
To sploh ne vem, če je pri našemu ...

V glavnem smo poslali nazaj tja, kjer smo kupili mašino, in je prodajalec poslal na servis, tam so ugotovili, da je vodilo na glavni osi premaknjeno in so ga nastavili, zdaj pa naj bi dobro delalo. Se pa počasi učimo, kako pravilno nastaviti in kakšno napetost nitke uporabiti. Počasi nam uspeva, smo kolikor toliko uspešno zašili oz. zarobili že ene hlače.
smile-1.gif

Še enkrat hvala vsem za pomoč.
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
In ste zadovoljni z njim?

Ker mami je stari Bagat crknil in ima zdaj nagledanega prav takega Singerja.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Mi smo zadovoljni, razen začetnih težav sedaj dela brez problema, le malo previden moraš biti, kako napelješ zgornjo nitko, da ni preohlapno ali preveč napeta, če to prav nastaviš, dela kot urca.
smile-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.039
438
83
tam ko se terc po tori rola
Vem, da je stara tema... V glavnem -dobil sem star industrijski šivalni stroj (skoraj zastonj), sem moral najprej podaljšati kabel, da sem ga lahko priključil. No, po veliko poskusih, kako hudiča ne potegne spodnje nitke ven, sem ugotovil, da je dvoigelni, igla pa ne na pravi strani.... Prestavim iglo, poskusim na roko malo zavrteti, je potegnilo spodnjo nitko ven...juhej. No, zdaj pa spet problem -ne šiva za boga ne... Bo treba malo nastaviti, pa ne vem, kje se nastavlja trdota za sukanec. Oba sukanca sta enaka (40), spodaj ne bom prestavljal, ker so verjewtno šivali s takšno debelino. Zgoraj je pa... uh, enih pet kolesc s fedrco.... Firma stroja, pojma nimam. Je prebarvan... na motorju se vidi nekaj v nemščini pisano.