Problem - zvok iz računalnika na TV

matjazxy

Zelenc'
11. apr 2008
16
0
1
Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje s katerim se ubadam že kar nekaj dni in ne morem ugotovit kaj "zajebava". Računalnik sem povezal z televizijo z S-video kablom (na eni strani kabla je S-video priključek, ki ga priklopim na računalnik in na drugi strani je scart, ki sem ga priklopil v TV).

Problem je v tem, da ko z enim programom vključim film na računalniku (BS player) imam sliko tudi na TV, vendar je slika na televiziji brez zvoka. Zanima me torej ali S video kabel ne prenaša signala oziroma če ga, zakaj ni potem zvoka?

Kaj je težava? Kako rešiti problem? Hvala za nasvete...

LP Matjaž

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
s-video prenese samo sliko, čeprav ima več priključnik žičk, če gledaš konektor. To je zato, ker za razliko od navadnega činča razbije sliko in jo pošilja po večih kablih, zato da pride ven boljša kvaliteta.
Zvok boš pa ven spravil tako, da boš v luknjo za slušalke vtaknil kabel, ki bo imel na drugi strani dva činča, potem pa še tisto vtaknil v tv, stolp,...
zmaga.gif

matjazxy

Zelenc'
11. apr 2008
16
0
1
Hvala za odgovore, problem je v tem, ker imam tudi ta drugi kabel, kot ti praviš Odisej, vendar glasu še vedno ni (na eni strani en vtič za na zvočno kartico in na drugi strani dva činča, ki sem ju vklopil v televizijo), vendar zvoka ni in ni.

Je pa dejstvo, da je tak kot nekak zvok, ko dam TV ful na glas, (ne vem kak bi opisal), vendar zvoka iz računalnika ni. Bom jutr probal še ta kabel povezati z stolpom, ker kokr se spominjam nek časa nazaj, pa sem musko preko tega kabla lahko poslušal na stolpu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ok, morda sem pozabil povdariti, da je to audio-out in ima isto jakost kot glasnost ki gre sicer na zvočnike. Kar pomeni, da je fino da daš na računalu do konca na glas (ne samo v BS playerju, ampak tudi na volume control: start->all programs->accessories->entertainment)

Če ti sicer dela (slišiš zvok) na slušalke, zvočnike, bi moralo tudi na tv delat
smile-1.gif