Problem z vlago v stanovanju.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Ja sem tudi jaz včeraj pogledal kako je stanje z vlago...ob 21-ih je bilo 35 % (oz. že malo manj).

Drugače do 60 % je povsem v mejah normale.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Jaz imam doma električni odstranjevalec vlage:prej sem uporabljal iste stvari kot ti (sol, čungalunga odstranjevalce...) in mi je na teden nateklo ene par deci vode.
Potem sem nabavil tega električnega (Hofer 140€) in ti moram povedati, da je to edino prava stvar. Od začetka mi je čez noč nateklo več kot 1 liter vode
bonk.gif
. Sedaj mi malce manj, ampak še vedno imam na koncu tedna cca. 2 litra vode.
Predlagam ti, da če se hočeš rešiti vlage (s tem ne boš odpravil vzroka) si nabavi električnega.
Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Jaz imam doma električni odstranjevalec vlage:prej sem uporabljal iste stvari kot ti (sol, čungalunga odstranjevalce...) in mi je na teden nateklo ene par deci vode.
Potem sem nabavil tega električnega (Hofer 140€) in ti moram povedati, da je to edino prava stvar. Od začetka mi je čez noč nateklo več kot 1 liter vode
bonk.gif
. Sedaj mi malce manj, ampak še vedno imam na koncu tedna cca. 2 litra vode.
Predlagam ti, da če se hočeš rešiti vlage (s tem ne boš odpravil vzroka) si nabavi električnega.
Če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj

Koliko elektrike porabi?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Sem še enkrat pomislil, saj sploh ni važno koliko porabi,
ker je zgoraj napisal, da se greje na elektriko.
redface-1.gif

Če ne bi bil najemnik, bi se mu verjetno izplačala vgradnja moderne klima naprave (takšne z inverterjem in sušilcem).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Naj za foro, nekaj dni suši perilo kje drugje in ne v kopalnici. Če ima možnost seveda. Imam občutek da je tisto izhapevanje mišji lulček v primerjavi s tistim kar odda perilo ko se suši. Sploh če precej pogosto pere. (koliko strojev na teden?)

MaLiX

400. registrirani uporabnik
9. avg 2007
169
2
18
Obišči stran
Danes sem v Bauhausu gledal razvlažilec zraka za 124€. Proizvajalca ProKlima AD 140
Na dan pridela 14 l vode, je 250W in ima 3l posodo za vodo. Kolikor sem ga poslušal je dokaj tih.

Kaj Mislite da bo to OK.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
14litrov vode spravi v 3 litrsko posodo?
Boš ponoči vstajal da boš posodo praznil?
wink-1.gif

Najbrž je 14 litrov maximalna količina, ...
Če bo OK nimam pojma,ker nimam izkušenj.
Lahko perilo sušiš kje drugje kot v kopalnici? saj vem da je zima in da zunaj bolj počasi posuši, ampak...

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
to je v teoriji, ce je visoka temperatura in prekomerna vlaga...to je njegova maksimalna kapaciteta, ce bi ga sproti praznil....itak ima pa plovec, ko je posoda polna se ustavi, vsaj pri mojem je tako

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
A stroj nima možnosti direktnega odtoka?
Če ga imaš v kopalnici ali kuhinji to ne bi bil problem.

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Pa kaj se ne nabira vsa umazanija okrog teh razvlaževalcev? Vem, da je sodelavec imel enega v pisarni in je bilo čez nekaj časa, vse črno okrog po stenah.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mene pa zanima, kaj je z vlago v zidovih? Meni se v spalnici in kuhinji v kotih nabira plesen, kot pa postane zelo vlažen, sploh v spalnici (tudi po 5-10cm na vsako stran po steni)! Živim v zgornjem nadstropju hiše, okna so nova, kurim ne veliko, zračim precej. Mislim, da je pomemben podatek, da sta to zunanja vogala hiše.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pri meni je isto, poleg tega pa imam ta del hiše še nad zunanjim stopniščem, kar pomeni, da je še plata zunanja. Plesen imam samo v tem kotu. Sem meril z merilcem vlage in mi je kazal vlago od 80-90. Sedaj sem dobil na posodo elektronski razvlažilec, kjer pa mi kaže vlago 70. Danes je prvi dan, ko sem ga laufal in se mi je zmanjšala za cca 20, manj pa še ni šla. Na navadnem merilniku pa mi tako sedaj kaže tam okrog 70, na razvlažilcu pa 50-55. Komu naj verjamem? ALi je razlog plesni lahko tudi kaj drugega?

lp

lp

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
problem so po moje prav nova okna....sam imam tudi novo gradnjo in čisto nova okna...okna preveč tesnijo in pomoje je prav v tem problem, včasih okna niso toliko tesnila pa se je prostor bolj zračil...

čiprej se probaj znebit plesni, ker se hitro širi po prostorih..
ni dovolj da samo ful kuriš, tudi zračit je treba, ker se plesen nabira v slabo zračenih prostorih.
Bodi pozoren na pohištov, ki naj bo odmanknjeno od stene, da se za pohištvom zrači in suši...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Nova okna niso problem, saj se to dogaja že kar precej časa, sigurno 20-30 let. Spomnim se, ko so bile še tapete, so v kotu kar odstopile. Sedajle je kar znosno, eno kratko obdobje, ki je trajalo letos pozimi cca. 3 tedne pa je bilo grozno.