Problem z načrtovano potjo

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Živijo. Na Garmina sem naložil AR na napravo in CN 2011.40 na SD kartico. Ko želim da me navigira na točko v Italiji mi napiše " Načrtovane poti ni bilo mogoče izračunati", kljub temu da naslov najde in mi ga pokaže na karti.
Karte sem poimenoval :gmapprom na napravi (AR in SCG) ter gmapsupp na SD kartici (CN 2011.40).
Ali kdo ve kje je keč?

qwert

Pripravnik
9. mar 2010
36
0
6
Citat:
Uporabnik mafijec pravi:
Živijo. Na Garmina sem naložil AR na napravo in CN 2011.40 na SD kartico. Ko želim da me navigira na točko v Italiji mi napiše " Načrtovane poti ni bilo mogoče izračunati", kljub temu da naslov najde in mi ga pokaže na karti.
Karte sem poimenoval :gmapprom na napravi (AR in SCG) ter gmapsupp na SD kartici (CN 2011.40).
Ali kdo ve kje je keč?

Ali imaš vklopljeno samo eno karto
sprasujem se.gif

mafijec

Pripravnik
15. feb 2009
351
0
16
Celje
Obišči stran
Ne morem imet samo ene, kewr v CN nisem dal Slovenijo, katero sem naložil z AR. Tako da morata biti obe vklopljeni. Samo v tem ni problem, kajti enako je naloženo na neki drugi stari napravi in tam pa dela vse v redu..

I

Izbrisan uporabnik #488

Zato pa imaš problem
smile-1.gif

Očitno je da kombinacija AR in CN ne sodelujeta, ni stika na meji ali kaj podobnega zato ne moreš v Italijo...

Uporabljal celotno CN, ali z obstoječo očitno neuporabno kompilacijo navigiraj do meje ter nato v Italiji klikni dalje...

Hkratno delovanje AR in CN lahko privede do težav, kar sam vidiš.

Evo za probo sem poiskal en mini prehod z Lahi in kot vidiš karti med seboj nimata stika, zato ti javlja napako.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kaj AR in SCG imaš združeno v en img?

A ni to ok?

Jaz vedno v Mapsourcu namečem vse možne karte skupaj(koliko je odvisno od prostora na Garminu) in jih potem vse skupaj pošljem na Garmina.

Doslej še nikoli nisem imel nobenega problema.

Zakaj bi bilo pa boljše dati na Garmina vsako karto posebej??

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Doslej se mi to še ni zgodilo.

Bom pa sedaj v modele 13xx dal vsako karto posebej, če je res tako bolje.

V stare modele se pa to itak ne da.

Nisem vedel, da Garmin lažje bere več img datotek, kot pa lepo enostavno eno samo.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Tudi jaz imam v mapsource nametane karte skupaj kolikor je pač prostora na garminu in za enkrat, po parih letih uporabe,težav ni.
aplauz.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Na starih modelih se da naredit več kart skupaj in delujejo.

Saj na novih tudi delujejo-sam še nisem nikoli naložil na Garmina drugače kot vse karte skupaj, pa zaenkrat dela vse ok.

Zaradi česa bi pa sploh bilo kaj drugače, če je naloženo vse skupaj ali pa petkrat po ena karta v skupni mapi?

Edino, če naprava težko bere večje datoteke-čez 2GB?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Težave se lahko pojavijo če imaš "preveč" kart - odvisno od modela je namreč omejeno koliko "koščkov" karte je Garmin sposoben naložiti iz enega .img. (Je Snečer že nekje nekaj pisal o tem.)

Drugače pa jaz poskušam "razbiti" - da v primeru kakšnega update ne rabim nalagati vse solate ampak pač samo tisto kar je novo. Ampak vsakemu svoje - samo da dela.
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Drugače pa jaz poskušam "razbiti" - da v primeru kakšnega update ne rabim nalagati vse solate ampak pač samo tisto kar je novo. Ampak vsakemu svoje - samo da dela.
smile-1.gif

Tudi eden od pametnih razlogov...
467716-post_slo.gif