Problem z HP prenosnikom

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Se strinjam z napisanim od joejoe ja , tudi trditve nekaterih, da laptopi od HP, ja kar odletavajo po tekočem traku so neumne..., ker tudi prodajam to opremo navadno samo poslovne modele, smo pa pred časom tudi precej pocenskih prodali, lahko povem , da ob normalnem ravnanju delajo in se ne kvarijo, mi je pa pred časom na popravilo ena stranka prinesla laptop, ki ga nisem upal prijeti brez rokavic, tako umazan in svinjski je bil, stranka je ugotovila, da je ratal prenosnik avion, ker tako tuli, da bi pa kdaj vsaj malo posesala ventilatorje ali tipkovnico, kjer je imela shranjeno celo malico, če ne kosilo, ji pa ni padlo na pamet......

No ker je stranka freh, jaz pa tudi sem ji dobro zaračunal in jo podučil, da če sama ne zmore minimalnega vzdrževanja računalnika naj mi ga vsaj letno enkrat dostavi, da spet ne postane avijon.............

Pa še nekaj plate se dajo po domače dostikrat popraviti, kar tudi meni naredi nek znanec, vendar servisi nikakor ne smejo popravljati na tak način, ker se pri takih popravilih občasno zgodi, da čez mesec recimo spet crkne isti upor, kot prej, ker jedro napake ni bilo odpravljeno, stranka bi pa potem rekla, ja kaki zanič servis..... tako, da seveda lahko daste in pametno je, kakemu znalcu, da pogleda zadeve, po mojih ocenah se vsaj v 50% primerov da zadevo popraviti brez menjave plošče, pa ne mene kontaktirati za te posege, ker nimam živcev za notesnike razdirati .......

Nazadnje urejeno:

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
KZS
Če hi-jackam temo, ker ste ravno omenili pregrevanje HPjev.
Doma imam trenutno dva starejša prenosnika, nx8220 in 8710w.
nx8220 je eden izmed serije defektnih in mi ga je en popoldanec popravil, ter od takrat dela dobro, edino v zadnjem času se je očitno začel pregrevati, kar bom itak sam zrihtal s čiščenjem.
Bolj me iritira, da se mi 8710w tako greje, da ga moram čistiti na 2-3 mesece, drugače je neuporaben za resno delo, ker se mi ugasne, če ga obremenim. Ima kdo kakšno idejo, kako bi preprečil oz. omilil to pregrevanje. Naj pripomnim, da ni na rebrih 5 mm prahu, ko ga čistim, tako da toliko prašno tudi nimamo doma
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Če že odpiraš in čistiš, potem takrat odstrani hladilnik s procesorja, očisti pasto s procesorja in hladilnika in nanesi novo pasto (ne preveč, ne premalo) in zapri, pa boš videl, če je kaj drugače.
Druga možnost je nepravilen vklop ventilatorja (ko je CPU že pregret), kar pa je lahko zaradi BIOS-a. Torej, preveri, če obstaja novejši BIOS in je morda kaj takega razlog.
Potem pa so lahko kakšni procesi, ki v ozadju kurijo procesorsko moč in se le ta pregreva, ker je konstantno preobremenjen.

Po čiščenju je mir tiste 2-3 mesece ali ni nič boljše?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Bolj me iritira, da se mi 8710w tako greje, da ga moram čistiti na 2-3 mesece,

Tole je treba zares obrnit okoli. V kakšnem okolju delaš, da se ti hladilna rebra zapacajo s prahom v dveh do treh mesecih? Imaš kako možnost zamenjat delovno okolje?

Če nimaš te možnosti, potem je cena (čiščenje na 3 mesece) zelo nizka. Prenosnik tega ranga z zaščito pred prahom stane verjetno 10x več od tega
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Redko kateri HP se ne pregreva.
Saj pa nisem držal zraven termometra,da bi vedel kakšna je temperatura.Ko vklopiš fen za odstranjevanje barve začne pihat po 2 sekundah vroč zrak,zato pa sem napisal,da postopek narediš 2x.

Ravno zaradi takih komentarjev nisem že prej napisal tega postopka,je pa na vsakem,da se odloči ali bo probal ali ne.
Prvo probaj,da se prepričaš da deluje in šele nato kritiziraj.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

Redko kateri HP se ne pregreva.

V firmi jih mamo 30, pa smo jih že prej meli 30, pa so vsi OK. Celemu kupu folka sem svetoval HP, pa bi glede na to, da sem njihov dežurni mojster, zelo hitro zvedel, če je kaj narobe.

Torej govoriš neumnosti, tokrat še večje, kot si jih že prej.

Citat:
Saj pa nisem držal zraven termometra,da bi vedel kakšna je temperatura.Ko vklopiš fen za odstranjevanje barve začne pihat po 2 sekundah vroč zrak,zato pa sem napisal,da postopek narediš 2x.

"postopek narediš 2x" prav v ničemer tvoje metode ne spremeni v metodo, ki bi se jo dalo uporabljat na resnem servisu.

Citat:
Prvo probaj,da se prepričaš da deluje in šele nato kritiziraj.

In ne rabim se z golo ritjo vsest v koprive, da vem, da bo peklo, prav tako kot ne rabim skočit v ledeno vodo, da bom potem vedel, da me bo zeblo
evil.gif

Citat:
Ravno zaradi takih komentarjev nisem že prej napisal tega postopka

Ravno zaradi tega, ker veš, da nimaš pojma, te je bilo strah, da te bomo razkrili v bullshitu, ki ga pišeše tule.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ti kar vstrajaj pri svojem,tisti pa ki ima omenjene težave bo probal in videl da zadeva deluje.
Smilijo se mi tisti katerim ti servisiraš računalnike in po vsej verjetnosti ti ne povedo da imajo težave ker vedo,da jih ne boš znal rešit in raje dajo komu drugemu da jim popravi.
Ne vem zakaj imaš takšno veselje smetit po forumu namesto,da bi probal pomagat uporabnikom,ki imajo težave.
Ko dobim naslednega HP-ja z isto težavo ti ga prinesem in bova naredila skupaj,da boš potem lahko tiho ali pa se kaj oglasi pri meni v Birotehni.
Ne govori da je stvar bullshit,če je pa še nikoli nisi naredil,ko jo pa boš potem pa lahko razglabljaš koliko ti srce poželi in ta navodila so namenjena za uporabnike in ne za serviserje.

p.s.
Se umikam iz te teme,ker vidim,da imaš veselje smetit in ne pomagat uporabnikom.
Če zadeva ne bi delovala je ne bi napisal.
Če pa rabi še kdo kak nasvet pa me lahko kontaktira na ZS.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Ok... torej na Birotehno ne bom pošiljal ljudi, ki hočejo dat popravit svojega HP prenosnika... khmm... kdaj sem že nazadnje koga na servis pošilja? Ej, za HPja še nikoli... kakorkoli že, na Birotehno gotovo ne bo šel
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Imam hp nw8440, ki se pregreva že od novega. Če ga malo bolj obremeniš za daljši čas naraste temperatura proca toliko, da začne zmanjševati frekvenco...
Imel sem nx8220, kateremu je po 13 meseceh crknil board. Prišel nov rezervni, ki je bil DOA. Naslednji je zdržal 6 mesecev in crknil. Obakrat je crknil kontroler in ni več zaznal diskov. Baterija je opešala v 6 mesecih...
Potem sem nabavil Lenovo R61, ki je živ še danes, sem ga pa zamenjal za T500.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
probaj pri temle:
http://www.cadez-ing.si/

Imaš kakšne izkušnje z njimi?

Zaenkrat same dobre.
zmaga.gif

Enkrat sem imel probleme s prenosnikom (HP) Na servisu so rekli, da bo treba plato menjat. V omenjenem servisu so mi zrihtal za nek drobiž.
Drugič mi je crknila telefonska centrala. Je bilo rečeno da treba kupit novo. Zopet so zrihtal mislim da je blo okol 20€ se ne spomnim več točno.

Pa tud prijazni so bili.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Imam hp nw8440, ki se pregreva že od novega. Če ga malo bolj obremeniš za daljši čas naraste temperatura proca toliko, da začne zmanjševati frekvenco...
Moj dela OK. Nikoli še nisem opazil tak problem.
Sem zdaj 4 threadov od 7-zip laufal več minut, frekvenca pa je stabilna na 2 GHz (max od CPU, ki je T7200).

(je kaki program, ki bi beležil vklop thermal throttling-a na dolgi rok?)

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
evo prenosnik sem zrihtal
smile-1.gif

a kdo ve mogoče zakaj recimo ko vklopim prenosnik z novo matično mi tam takoj na začetku ko se zaganja zadeva napiše vse na 000-000 pod model matične in te specifikacije in potem morem pritisnit enter za nadaljevanje...

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Enkrat v življenju imel HP-ov prenosnik ( 6820s ) ki me je stal dobrih 800e in nikoli več.
Osebno nobenemu ne priporočam nakup HP-a
ne-ne-1.gif

Meni je takoj po izteku garancije bila tema na zaslonu, sliši se da dela, lučke gorijo, nesem na servis, pravi matična
in bi ga odkupil za 50e.
Nesem drugemu v Trzin na Anni, ista zadeva, tretjič enemu brezveznemu serviserju in mi model zrihta
za 60e, pravi zamenjal flet kabel, po kratkem času spet tema in jst lepo odvijač v roke in premaknem kabel
zalimam z lepilnim trakom kar je do konca držalo, se pravi da 90% serviserjev je goljufov, še ta k je kao zamenjal flet kabel
ga ni zamenjal.

V kratkem sem napisal eno od osebnih izkušenj

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
a kdo ve mogoče zakaj recimo ko vklopim prenosnik z novo matično mi tam takoj na začetku ko se zaganja zadeva napiše vse na 000-000 pod model matične in te specifikacije in potem morem pritisnit enter za nadaljevanje...

A si uspel zrihtat?

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Jajce od hpja pr vseh isti problem,(sm naredu video po vodiču) isto pr men dela neki casa nato napaka ista ... na koncu sm ga prodal na en servis brez diska za 100e, tud na bolhi mas neki takih komadov gor....