Problem z golobi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Vlečem temo iz naftalina.

Kako se naj rešimo raznoraznih ptičev, celo dvorišče, 3 balkoni, vse posrano. Vsaki drugi dan peremo dvorišče in balkone, vam povem pravo minsko polje.

Takih špic pa nikakor ne mislim dajat na na novo fasado in novo streho.

lp

Daj ven par zvočnikov in predvajaj zvoke ujed, tako kot na letališčih.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
kupi sokola...

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Plačaš pa koliko?

Da te vidim znalac, koliko stane sokol.
cheer.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne sokola ne moreš kar tako kupiti. se moraš ti specializirati za lov s sokoli. lahko bi pa za nekaj časa najel sokolarja. mogoče bi na okna nalepil slike ujed, čeprav je to menda samo zato, da se v okno ne zaletijo.
kakšen maček, bi jih lovil?

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.903
104
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:

Kako se naj rešimo raznoraznih ptičev, celo dvorišče, 3 balkoni, vse posrano. Vsaki drugi dan peremo dvorišče in balkone, vam povem pravo minsko polje.

lp

In muziko naj skoz navijam 24/7 ali kako?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
kupi sokola...

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Plačaš pa koliko?

Da te vidim znalac, koliko stane sokol.
cheer.gif

moj spodnji zapis se je nanašal na to, če grem jaz za sokola, torej sem ga pozval, naj postavi ceno, pa da vidimo, nima to zveze s ceno treniranega anti tič sokola, koliko stane tak, je verjetno precej odvisno od ptiča, kot vem gredo cene za običajno ptico od vsaj 500 evrov naprej, kakšen ibrkul primerek ibrkulj podvrste z ibrkul treningom pa verjetno zlahka doseže nekaj tisoč evrov, tisti mega über, ki jih imajo naftni šejki sem pa prepričan, da dosežejo ceno mercedesvega terenca...lahko pa me razsvetliš in mi ti poveš kako in kaj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:

lp

In muziko naj skoz navijam 24/7 ali kako?

Krikom ujed bi težko rekel muzika.
smile-1.gif
Pa ponoči tudi ni potrebe.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:

lp

glih prejšnji teden je bil pri meni en tip, in sem mu naredil silhuete ujede, je rekel da jih bo nalepil na pleksi un obseil na brajdo, da mu ne bojo pozrl vsega grozdja. Je slišal, da to deluje.

zdej ne vem, kaj te špice tok motijo, saj men se ne zdijo tok moteče. verjetno se ne zadržujejo na fasadi, pač pa na kakšnih tramih...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.903
104
63
mb+ -20km
Ja, zadržujejo se na tramovih ostrešja. Glede na sliko, pa te špice nekak zelo kazijo izgled hiše.

Še kakšen nasvet?

Pa brez orlov, itn...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Imam posnetke večine ujed v SLO.
Vendar je treba ob tem nekaj razumeti - reprodukcija je problem, manjkajoči toni, ki jih naše uho ne zazna (ali pa jih medij napačno predvaja) so lahko odločilni pri zaznavanju ostalih ptic.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Imam posnetke večine ujed v SLO.
Vendar je treba ob tem nekaj razumeti - reprodukcija je problem, manjkajoči toni, ki jih naše uho ne zazna (ali pa jih medij napačno predvaja) so lahko odločilni pri zaznavanju ostalih ptic.

In kateri so ti toni oz frekvence?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Ja, zadržujejo se na tramovih ostrešja. Glede na sliko, pa te špice nekak zelo kazijo izgled hiše.

Še kakšen nasvet?

Pa brez orlov, itn...

Te špice moraš v živo videti. Mogoče ti ne bodo tako moteče. Mi smo imeli isto zadevo (sicer v bloku). Vse posrano ob bloku, najhuje pa, da so bili posrani tudi avtomobili. Ko sem že začel razmišljati o radikalnih ukrepih, se je zgodila sanacija strehe. In takrat sem mojstre poprosil za nasvet. In so dali te špice na tramove in od takrat je mir. Jaz teh špic sploh ne opazim, je pa res, da so na višini petega nadstropja.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi: In kateri so ti toni oz frekvence?
Žal nisem strokovnjak za slušno zaznavanje, zato sem le posredoval informacijo, ki sem jo dobil na tujem forumu, na osnovi mojega vprašanja ob neuspešnem privabljanju ene vrste ptice (oriolus-oriolus, kobilar) z zvokom. Tudi nekaj kasnejših mojih lastnih poskusov je to informacijo potrdilo.
To pomeni, da bi (morda) lahko bilo predvajanje oglašanja skobca neuspešno.

Nazadnje urejeno:

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi: In kateri so ti toni oz frekvence?
Žal nisem strokovnjak za slušno zaznavanje, zato sem le posredoval informacijo, ki sem jo dobil na tujem forumu, na osnovi mojega vprašanja ob neuspešnem privabljanju ene vrste ptice (oriolus-oriolus, kobilar) z zvokom. Tudi nekaj kasnejših mojih lastnih poskusov je to informacijo potrdilo.
To pomeni, da bi (morda) lahko bilo predvajanje oglašanja skobca neuspešno.

Ah, probat ni greh.

Itak imam zvočnike potegnjene na vrt, na strehah in tramovih pa se prav nadležno zbirajo in svinjajo golobi.

Sosed grozi, da jih bo pobil, pa bi z veseljem poskusil.
A lahko pošlješ po mailu, ali naložiš kam v oblak, da poskusim. Bomo hitro videli, ali dela ali ne. Če ne prej, naslednji vikend.

BTW, s špicami sem poskusil. Je bolj, a ne dobro. Nameščene jih imam na tramovih, pa človek ne bi verjel kako majhen razmak je dovolj, da se golob stisne vanj. Na zelo gosto posejanih špicah v več vrstah, pa so našli na slabem metru placa za dva.
Cele strehe pa itak ne moreš polimati.