Problem s tujo spletno trgovino

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kolega je naročil objektiv in mu ne paše na aparat, trgovina je angleška. Ko je napisal, da bi ga rad vrnil, so mu napisali, da lahko samo v primeru, da je vse nepoškodovano in, da je tudi škatla neodprta. Kako to? A ni povsod v EU ista zakonodaja glede vračila izdelkov kupljenih preko online shopov?

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
če naročim pri tebi hrano za mačka... in jo odprem.... Mi jo boš vzel nazaj?
smile-1.gif

Ja vem, da je to nekaj drugega, ampak v osnovi pa ni daleč narazen ... Ne vem pa kaj pravi zakonodaja na to temo! Ker recimo kako boš določeno stvar poskusil, če je pakirana v blister (kakšni usb ključi, sd kartice...), brez da bi uničil embalažo?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
To niti približno ni isto. Ti v Sloveniji lahko vrneš katerikoli izdelek, kupljen preko spletne trgovine, v kolikor v 30 dni od nakupa ugotoviš, da ti iz bilokaterega razloga ne odgovarja. Poglej na mimovrste, kjer imajo znižanja. To so vsi vrnjeni izdelki, ki imajo poškodovano embalažo. To je pač minus poslovanja s spletno trgovino za podjetje in pa plus poslovanja za kupce. S tem so se pač kupci zavarovali ravno za moj primer. Odpreš in vidiš, da si kupil napačno. V trgovini pač lahko vedno prej pogledaš.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Sem klical na epc.si in so mi potrdili. Pogoji za vračilo so isti povsod v EU.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
če nisi škatle dal na prafaktorje, ti bojo pomoje zamenjali kamot
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
To niti približno ni isto. Ti v Sloveniji lahko vrneš katerikoli izdelek, kupljen preko spletne trgovine, v kolikor v 30 dni od nakupa ugotoviš, da ti iz bilokaterega razloga ne odgovarja. Poglej na mimovrste, kjer imajo znižanja. To so vsi vrnjeni izdelki, ki imajo poškodovano embalažo. To je pač minus poslovanja s spletno trgovino za podjetje in pa plus poslovanja za kupce. S tem so se pač kupci zavarovali ravno za moj primer. Odpreš in vidiš, da si kupil napačno. V trgovini pač lahko vedno prej pogledaš.

Ne bluzit, potrošne robe se ne vrača oz je dobra volja trgovine, če ti vzame nazaj.
In tudi 30 dni ni res, 15 + 15 dni pa bolj drži.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Ponavadi piše da moraš izdelek vrniti nepoškodovan IN V ORIGINALNI embalaži. Če je kolega slab prevajalec mu mogoče tale stvar dele težave!
grin1.gif

Torej dvomim da trgovina zahteva neodprto embalažo, hoče pa nazaj VSE kar so poslali (torej tudi odprto embalažo in morebitne dodatke kot so navodila, prospekti, CDji, ...).