Problem s tiskalnikom

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
da še tukaj vprašam:
Ali lahko kateri mojster razloži, zakaj barvni tiskalnik, ne tiska niti črno, čeprav je črna kartuša nova. Barvne so res prazne. Tudi na tiskalniku nastavim na tiskanje "črno" vendar noče. Pokaže da manjkajo barve.
Ali se da kje na računalniku nastavit, da naj tiska vsaj črnobelo, ne glede na to, če so barvne prazne????

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.332
9.563
113
EU
To je odvisno od modela tiskalnika. Stari Epson je tiskal črno , če ni bilo barv, Canon pa ni hotel
tongue-1.gif

Še opdgovor za nezaznavanje printerja. Daj naloži novejšo verzijo BIOS-a . Mogoče so popravili napake na portih.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Vse to sem naredil.... Driverje sem izbrisal in na novo naložil, pokaže neznano napravo. Windows 7, Canon MP210. USB-je sem 100x zamenjal.
Izgleda, da bo treba na novo naložit okna...
Ta canon je prasssica, bolj muhast kot vsaka ženska.

http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
in daj uninstall.(lahko za vse naprave).Potem na novo zaženi pc (reboot) in počakaj da se naložijo šoferji za miško in tipkovnica, če sta usb modela.

Da bi zaradi usranega tiskalnika na novo nameščal sistem ? Ga prej vržem skozi okno.

Če imaš win updejte na on, potem možno daj e kak popravek zjebal win print spooler ali canon šoferje.

btw, imaš tiskalnik priklopljen direktno v pc, brez kakšnih hubov/podaljškov vmes, z original kablom ?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.497
1.659
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Izgleda da je tiskalnik dokončno vzel slovo. Že do sedaj sem imel težave z vklapljanjem, včasih se namreč nikakor ni hotel vklopiti. Od danes naprej pa je dokončno crknil, od sebe ne da nobenega signala. Je možna še kakšna rešitev ali je to to?