Problem s prenosnikom

santacruz

Zelenc'
20. nov 2008
13
0
1
Na prenosiku se mi dogaja, da se mi ob zagonu windows nalaga 5-10 min...ko pride v windows pa dela zelo počasa,miška deluje počasi, kakršnokoli delo je onemogočeno, procesor mi dela z močjo 90-100%. Po formatiranju pa dela 3-4 dni super vse normalno, se pravi da je z hardware-jem vse v redu.Fora je v tem, da je moj prenosnik star 1 leto in do sedaj nisem imel nobenih problemov.

Nazadnje urejeno:

santacruz

Zelenc'
20. nov 2008
13
0
1
Mam antivirus ja. Neb reku da so updati krivi. Po mojem je disk sel, poškodba na kaksnem sektorju, pa tut zadne casi mi blue screene meče dost.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem je pa res najverjetneje nekaj hardwerskega.

Lahko probaš chkdsk zagnat ob zagonu, če bo kaj našel na disku. Ampak če bi bil disk tak okvarjen, da bi tak počasi delalo, ti niti winsow nebi zagnalo, ker bi bilo toliko napak.

santacruz

Zelenc'
20. nov 2008
13
0
1
Sej ko v biosu nardim disk test je 1 test uspešen drugi pa ne, tko da mislim da je disk. Kaj pravis? Ves mogoce za kasen program da bi testeru disk se enkrat???
hvala.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja chkdsk ti lahko skenira površino. V Start -> zaženi napiši ''chkdsk /r'' in ko bo napisal, da ne more zaklenit diska, day Y (Yes) in resetiraj komp. Po resetu te bo vprašal če hočeš naredit površinski test (surface test) in izbereš Yes.

santacruz

Zelenc'
20. nov 2008
13
0
1
Test je bil uspešen, brez napak...
Kako bi lahko se drugace ugotovil ce je narobe kaj z diskom oz. celotnim racunalniko?
Hvala se enkrat.Lep pozdrav.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V dveh urah je uspel pregledat površino diska? Kak velik disk pa imaš?

No če je z diskom res vse ok lahko pogledaš s Everestom kakšno temperaturo imata disk in procesor, če se mogoče pregrevata.

santacruz

Zelenc'
20. nov 2008
13
0
1
35 stopinj je temperatura diska, velikost pa je 120G ...Temperaturi diska in procesorja sta normalni
Se kaksna ideja???

santacruz

Zelenc'
20. nov 2008
13
0
1
Ne nimam ga več v garanciji. Mam en programcek gor na compu ki mii preverja disk hddlife pro se mu rece. Pa skos mi neke napake javlja 0x00000F4...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
hddlife ti to javlja ali windowsi? Ker ta error je lahko marsikaj (pravzaprav vse
tongue-1.gif
), ponavadi ko so rami hin.

santacruz

Zelenc'
20. nov 2008
13
0
1
hddlife in blue screen ucasi v windowsih ehhh....treba bo testirat celotni sistem : disk, rame, ...itd. pa potem na podlagi rezultatov sklepat kaj je narobe.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
iščem driver da bi moj laptop znal risat črtice na zaslonu ko bi dal bolj na glas al pa na tišje. Tega ni odkar sem ga nazadnje na novo postavu.

Zanima pa me če ma kdo idejo zakaj se mi laptop več ne konekta na wifi ko je šel umes spat.