Problem pri zagonu

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Simptom, - ko prižgem računalnik srkne po sekundi ali dveh, če ga ponovno priklopim, začne mleti in na koncu zahteva sistemsko datoteko.

Nekako sem po netu zbrskal da naj bi bil pokvarjen hard drive, vendar bi ga rad obudil ker imem nekaj stvari na njemu.

Problem je ker sem kupil rabljenega in nimam CD-ja windowsov (7). Izgleda sicer legalen ker ga je do sedaj vedno posodabljal, ampak vse eno...

Kako lahko rešim situacijo? Bi lahko uporabil XP s tega računalnika?

Hvala za pomoč

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če računalnik tak hitro crkne je najverjetneje kriv napajalnik. Ker da tok samo za kako sekundo, se v tem času zažene disk in takoj izklopi, zato verjetno posledično pride do okvarjenih podatkov na disku.

Glede Windowsov - če se spomniš katera verzija je bila uporabljena (Home, Professional, Ultimate...) jo snami iz interneta, posnami na CD in če podatki na disku niso preveč uničeni, bo zaznalo prejšnjo instalacijo in boš sistem popravil.

Kakšen XP imaš v mislih, iz tvojega dosedanjega? Misliš prenos licence ali samo namestitev? Licenco v veliki večini primerov ne boš mogel prenest, ker je vezana na računalnik. Redkokdo kupi prenosljivo verzijo, ker je 3x dražja.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Hvala vsem za pomoč.
zmaga.gif

Tole pišem z drugega računalnika, tam pa imam par napol pomembnih stvari, ki bi jih rad rešil. Bom jutri skombiniral HD in drug računalnik, ali pa zamenjal napajalnik.

Na tem so XP. Tisti je bil pa kupljen rabljen, prav cele zgodovine ne vem, ker je tip prodajal par istih, mislim da iz kakšne firme, torej verjetno ''pro'' verzija Windowsov.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Vidi se del ostanka neke nalepke, ampak ne morem reči ali je zaradi Windowsov ali garancije, je bil pa odpiran preden sem ga kupil. No saj je dobro služil par let, za ta denar ki sem ga dal je delal dosti bolje in dlje kot prejšnji ki sem ga kupil novega.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
HD je v drugem računalniku, problemi še vedno ostajajo, malo manj sicer... Windowsi se sicer začenjajo nalagat, pa nehajo, v safe mode tudi noče, pregled diska naj tudi nebi zaznal napak, startup repair tudi nič ne najde, last setup tudi ni pomagala.

Na netu ne najdem nič pametnega, torej če ima kdo še kakšno idejo, je dobrodošel, če ne bo treba po kakšno profi pomoč.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda se nočejo zagnat, če si pa vtaknil disk v drug računalnik. Redki so primeri, ko se dvigne na drugem sistemu. Ne vem zakaj sploh tak kompliciraš, skopiraj si dol podatke (ne vem sicer kakšne podatke, če si računalnik šele kupil) in ga sformatiraj.

Si probal nov računalnik vklopit brez diska? Se tudi izklopi po sekundi ali dveh?

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Ta računalnik ki je včeraj crknil imam že par let, ni neke nuje glede podatkov so pa malenkosti in par free programov ki mi pridejo prav. Tako da bi prvo probal če se da rešit.

Pa še enkrat: hvala za pomoč.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Kupil sem nov (ne rabljen, NOV) napajalnik, pa zadeva deluje isto, oziroma ne deluje. Kontakti izgledajo v redu, po moje da je problem v mama plati.

Kupil sem še vmesnik/adapter ki ga je svetoval Alijen, zadeva dobro deluje, potegnil sem iz starega diska skoraj vse, no ja priljubljenij - FF/IE ne nejde, vsaj z mojim znanjem, ampak, to niti ni tako velik problem.

Toliko zaenkrat, čez par let pa ponovimo vajo.