Problem pri delitvi elektro stroškov

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
V najemu imam manjši poslovni prostor 35m2. Priklopljen je na svoje odjemno mesto 3x25A, števec z visoko in malo tarifo. Za mojim posl. prostorom je sedaj še stanovanje, ki je priključeno na moj števec, najemodajalec pa je njegovo porabo meril z 1T odštevalnim števcem (zamenjali ga bomo za 2T). Njegov izračun je zgledal takole:

15€ (prispevek brez DDV)+0,13€ X (mesečni odčitek kw/h z odšt. števca).

Kako sedaj rešiti to godljo za nazaj, dokler ne namestimo 2T odšt. števca, ker tale izračun prav gotovo ni ok. Naj povem, da jaz v MT porabe praktično nimam.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Ker ne vemo koliko ima stanovanje VT in MT, samo skupne kw/h. Torej od kje dobi 0,13€? Plača celoten prispevek, to mi tudi ni najbolj logično. Kaj pa omrežina, ne bi morala oba oba stroška dati na pol? Čudno mi je, ker od njihovega prihoda ob isti uporabi plačujem višji račun.
icon_rolleyes.gif
Obstaja kakšen spletni "kalkulator", ki bi znal izračunat delitev stroškov za takele namene?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.298
4.118
113
Skupna cena 13 centov z omrežnino ni pretirana.

Samo priključno moč si dajta na pol pa bo.

Z svojim priklopom ne boš na boljšem.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.919
6.551
113
no pa dajmo takole.

omrežnina ali kako se reče temu kar plačaš za 3x25A, brez da 1kwh porabiš, je 18,5€. to ti on pokrije celoten znesek. trenutno na geni za gospodinjski tok (imaš gospodinjskega ali poslovnega?) je VT z vsemi prispevki in davki 13c€, MT pa 8,6c€. Torej on tebi plača celotno omrežnino in vso porabljeno elektriko po VT. dvotarifni števec v tem primeru bo pokazal, da bo tvoj račun še večji.

možni sta dve stvari:
1) odštevalni števec je zgolj na 1 fazi ne pa vseh 3
2) porabiš več elektrike

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Ker ne vemo koliko ima stanovanje VT in MT, samo skupne kw/h. Torej od kje dobi 0,13€? Plača celoten prispevek, to mi tudi ni najbolj logično. Kaj pa omrežina, ne bi morala oba oba stroška dati na pol? Čudno mi je, ker od njihovega prihoda ob isti uporabi plačujem višji račun.
icon_rolleyes.gif
Obstaja kakšen spletni "kalkulator", ki bi znal izračunat delitev stroškov za takele namene?
Kako ne veš, koliko ima stanovanje dejansko MT, če si napisal, da ti v MT praktično nimaš porabe?