problem klime?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
prosim komentiraj ostalo flancanje.bi rad prebral kako utemeljiš da je airwell enako kvalietetn kot daikin
bi prosil kakega monterja saj so tudi na tem forumu naj dečkom malce razloži v čem je point da so klime rangirane po razredu in po ceni in da to pri klimi zelo veliko šteje.

Citiraj moj stavek, kjer trdim, da je Airwell enako kvaliteten kot Daikin pa se bova pogovarjala naprej. Aja, ne moreš
smirk-1.gif

Lahko pa vsaj odgovoriš kaj je inverter, kako deluje in kako z njim prihranimo 70% energije. Ker se pogovarjamo o konkretniih številkah pričakujem utemeljitev z izračunom...

Over&out ti pa kar veselo debatiraj s prodajalci klim o rangih in razredih
priden.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
mene pa zanima tole /(da ne bom nove teme odpiral). Že več kot en teden ni niti kapljice kondenza od naše TČ za sanitarno vodo. Črpalka je stara ene 2 mesca in je od termotehnike.

Treba klicat servis ali je pojav normalen? Črpaka drugače dela normalno in ne javlja nobene napake

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
mene pa zanima tole /(da ne bom nove teme odpiral). Že več kot en teden ni niti kapljice kondenza od naše TČ za sanitarno vodo. Črpalka je stara ene 2 mesca in je od termotehnike.

Treba klicat servis ali je pojav normalen? Črpaka drugače dela normalno in ne javlja nobene napake

Vse je vredi, pač ni vlage v zraku.....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa ti to iz izkušenj? Daj povej, zakaj je npr. Bluebox slabši od Panasonica oz. zakaj so Kitajci boljši od Izraelcev? Namreč tudi sam poznam kar nekaj monterjev klim in celo distibuterjev in guess what; večina distirbuira DeLongi, Airwell, Bluebox, General, Fujitsu...
Panasonice, LG in Mitshubishijhe pa ne. Nekako so rezerverani za diskontno prodajo...
Pogovarjamo se o klimi ranga 500~600 EUR (priznam, kupil sem inverter General, 4,2 kW za 420 EUR...)

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
COP tvojega generala pa je?!noben ni rekel da bo general crknil po 3 letih.lahko bo moja toshiba prej.če misliš klimo laufati celo leto in predvsem pozimi vzemi preverjeno varijanto.maš ase na forumu kjer se na veliko razpreda o gradnji kjer jokajo da jim pri -5 stopinjah klima kuri 3Kw na uro kljub temu da je inverter in da iz klime piha hladno in traja 12 ur da 40m2 ogrejejo na 20 stopinj.
fujitsu klime so dobre,boljše od panasonica,LG majo lepe notranje enote vse ostalo je zgolj povprečje.govorim iz izkušenj ko mi doma laufa toshiba superdaisekai in imam pri -15 lahko v stanovanju ob dobrem copu še vedno BP 24 stopinj med tem pa račun za elketriko ostane skoraj isti.
špar klimo mislim da je airwell al coolwex al nekaj takega sem montiral sam z fotrom ki jo uporablja za hlajenje v vročih poletnih dneh.zadeva hladi odlično.je glasna kot 100 hudičev.EER je pa 2.3 pri meni recimo 5.1.in če zadeva laufa 24/7 lahko opaziš da se zadeva hitro poplača.
tudi za 600€ dobiš toshibo,mitsubishija,ali panasonica.najbolje boš ugotovil kakšna je razlika ko boš imel možnost biti v enem prosotoru kjer laufa coolwex,airwell,LG v drugem pa mitsubishi,panasonic...
grejem(v bistvu laufa 24/7 na 21-23 stopinjah čez celo leto) 100m2 samo z klimo in sem hotel čim cenejše priti skozi in da me pri -20 če jih kdaj slučajno bo ne bo zeblo doma.pa sem prebrskal vse od panasonica,coolwexa,LG(ker mi je bila všeč notranja enota),mitsubishija,fujitsuja in toshibe.vzel sem toshibo dvojčka in zanj odštel 2300€.ni mi žal laufa eno leto in čez eno leto se bo investicija povrnila če bo ostalo pri enaki ceni elektrike.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pri men je naprimer tud pomembno (poleg tega da je varčna - visok COP), da je klima tiha. In pri novih Mitsubishijih imajo notranje enote 20 dB.

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
ja ampak nekaterim pač n emoreš dopovedat da špar klima nima velika izkoristka pri nizkih temperaturah.za hlajenje so take klime čisto okej.no tudi za gretje.koliko je racionalano je pa drugo vprašanje in kakšen je učinek ko jezunaj -10stopinj

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja to je pač odločitev posameznika. Ampak jaz vem, da bom takšni zadevi kot je klima, raje investiral 300€ več na začetku, tako da imaš boljšo kvaliteto bivanja (meni je to pomembno, ker me različni zvoki hitro začnejo iritirat) in se ti vložek počasi povrne zaradi boljšega izkoristka. Ampak eni pa niso tok občutljivi glede dB in jih tudi ne moti nekoliko višji račun na položnici, če lahko na začetku privarčujejo 300€.

Koliko imaš kvadraturo in koliko plačuješ za ogrevanje (približno) s klimo oz. koliko ti povprečno porabi na uro, če si slučajno kaj?

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik shift pravi:
špar klimo mislim da je airwell al coolwex al nekaj takega sem montiral sam z fotrom ki jo uporablja za hlajenje v vročih poletnih dneh.zadeva hladi odlično.je glasna kot 100 hudičev.EER je pa 2.3 pri meni recimo 5.1.in če zadeva laufa 24/7 lahko opaziš da se zadeva hitro poplača.
vzel sem toshibo dvojčka in zanj odštel 2300€.ni mi žal laufa eno leto in čez eno leto se bo investicija povrnila če bo ostalo pri enaki ceni elektrike.

a EER imaš na toshibinem dvojčku 5.1? Zanimivo.... Pa super daiseikai je? Notranja enota mogoče že, samo ta ne igra vloge pri izkoristku...

Sem sam tudi pristaš "boljših" klim, in toshiba je čist OK, je pa tudi res, da imam na njih procentualno dosti več reklamacij kot recimo na Mitsubishi....
redface-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
ti si pa take naflancal, da človeka, k tole tvoje kvačkanje bere (in smo mu jasne osnova zakaj je neka stvar draga ali poceni) pošteno prime .... (na veliko potrebo).

Upam, ampak res upam davoziš Dacio oz. kako staro verzijo Varthburga! Ker kaj drugega tebi ne pristoji! TV verjetno furaš kak kitajski, na splošno pa zate razni Bau-i ponujajo raj na zemlji.

(ne more biti drugače).

Ta tvoja škropotala, ki lavfajo 24/7 si malo prekontroliraj koliko energije trošijo za njihovo delovanje (glede na učinek oz. toplotno moč, ki jo dajo od sebe)...pa malo zračunaj koliko si dahnil vprazno energije, ker si prišparala ob nakupu...da glasnosti ne omenjam (ampak..ni kaj..naglušni ne bojo opazili), ostalih funkcij (ionizator, filtri), upravljanje itd itd niti ne komentiram.

Ampka kul....cenena roba je pač za ljudi, ki jo bodo kupuli...tak je pač namen.

Kdor si razjansni osnovne pojme, kaj želi imeti, ter predvsem kaj pričakuje od neke naprave, stroja...bo za to pač pripraljen dati določen denar.

Vsakemu svoje.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
offtopic:

Danes je že težko dobiti TV ki ni kitajski. Tudi pri klimah je verjetno podobna zgodba ali ?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ti si pa take naflancal, da človeka, k tole tvoje kvačkanje bere (in smo mu jasne osnova zakaj je neka stvar draga ali poceni) pošteno prime .... (na veliko potrebo).

Upam, ampak res upam davoziš Dacio oz. kako staro verzijo Varthburga! Ker kaj drugega tebi ne pristoji! TV verjetno furaš kak kitajski, na splošno pa zate razni Bau-i ponujajo raj na zemlji.

(ne more biti drugače).

Ta tvoja škropotala, ki lavfajo 24/7 si malo prekontroliraj koliko energije trošijo za njihovo delovanje (glede na učinek oz. toplotno moč, ki jo dajo od sebe)...pa malo zračunaj koliko si dahnil vprazno energije, ker si prišparala ob nakupu...da glasnosti ne omenjam (ampak..ni kaj..naglušni ne bojo opazili), ostalih funkcij (ionizator, filtri), upravljanje itd itd niti ne komentiram.

Ampka kul....cenena roba je pač za ljudi, ki jo bodo kupuli...tak je pač namen.

Kdor si razjansni osnovne pojme, kaj želi imeti, ter predvsem kaj pričakuje od neke naprave, stroja...bo za to pač pripraljen dati določen denar.

Vsakemu svoje.

Jao, pa ne da si se ti oglasil mr. know-it-all. Sem že bral tvoje klobasanje okrog porabe, kjer se je izkazalo, da niti ne ločiš med močjo in energijo
bonk.gif

Poleg tega človek tule lahko pogosto prebere take neumnosti izpod tvojih prstov, da se lahko pogosto pošteno nasmejiš... toliko, da veš, da te ne jemljem kot strokovnega sogovornika!

Kaj sem trdil? Da poznam par cenenih klim, ki mi v službi laufajo že par let in da imam eno tako tudi doma? Koliko mi porabijo "ropotala" v službi me ne qrc briga, nisem jih naročil jaz. Poanta je bila samo v tem, da tudi kitajska klima ne crkne v enem tednu. Kaj ti tu ni všeč?
Druga reč je poraba. Vem koliko mi porabi klima. Ko kompresor laufa 1230 W. V zadnjih 8 dneh sem porabil celih 32kWh za ogevanje. Se mi ne zdi preveč. Stvar v prvi vrsti ni namenjena ogrevanju temveč hlajenju, dokler pa je elektrika relativno ugodna, se bom tudi grel z njo, nič več.

P.S. Slušni prag imam -10db, če veš kaj to pomeni (saj si menda nek ekspet za HI-FI
grims-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
nihče ni rekel da kitajska,albanska klima crkne v enem tednu.
nekateri smo trdili da je velika razlika v delovanju poceni klime in klim priznanih brandov če ti laufajo nonstop.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj pa je slusni prag? sem mislil, da je to 0db? aja, ne zafrkavam te
smile-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
nekateri smo trdili da je velika razlika v delovanju poceni klime in klim priznanih brandov če ti laufajo nonstop.

Ti si napisal samo "tace stran" brez obrazložitve in me kasneje obdolžil, da sem rekel, da je Airwell boljša od Daikin. Jaz nisem delal nobene primerjave, le napisal sem, da imam okrog sebe par kitajskih klim, ki laufajo non stop že nekaj časa, trorej so kar vzdržljive. Nič nisem napisal o izkoristkih, močeh in podobnem...
Verjetno se strinjava, da je treba malce pokalkulirat za vsako situacijo, kaj se splača, kitajska jajca ali kaj boljšega. V nekaterih situacijah se splačajo tudi kitajska jajca, ker česa boljšega enostavno ne amortiziraš v doglednem času...

No, potem se je v vse skupaj vtaknil vinko in me obtožil, da se sigurno vozim v Wartburgu, če imam doma kitajsko klimo
hysterical-1.gif

@ ggg; načeloma je prag sluha 0db, kar ustreza zvočnemu tlaku 20uPa (mikropaskalov). Lahko slišiš tudi tišje zvoke...
Koliko veljajo te meritve pa... tisto zgoraj je bila bolj provokacija
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
COP faktor ti ne pove čisto nič, če nimaš celotne slike... Se ga da kamot nafopat na 6 in več, ampak za kakšno ceno že? Da je notranja enota velika kot televizor, zunan ja pa kot omara?

Za kakšno resno obrazložitev parametrov klim v realnosti pa lahko pokličeš na bratrančevo firmo Notos, te bo Tomaž z veseljem podučil...
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Ti si napisal samo "tace stran" brez obrazložitve in me kasneje obdolžil, da sem rekel, da je Airwell boljša od Daikin. Jaz nisem delal nobene primerjave, le napisal sem, da imam okrog sebe par kitajskih klim, ki laufajo non stop že nekaj časa, trorej so kar vzdržljive. Nič nisem napisal o izkoristkih, močeh in podobnem...
Verjetno se strinjava, da je treba malce pokalkulirat za vsako situacijo, kaj se splača, kitajska jajca ali kaj boljšega. V nekaterih situacijah se splačajo tudi kitajska jajca, ker česa boljšega enostavno ne amortiziraš v doglednem času...

No, potem se je v vse skupaj vtaknil vinko in me obtožil, da se sigurno vozim v Wartburgu, če imam doma kitajsko klimo
hysterical-1.gif

@ ggg; načeloma je prag sluha 0db, kar ustreza zvočnemu tlaku 20uPa (mikropaskalov). Lahko slišiš tudi tišje zvoke...
Koliko veljajo te meritve pa... tisto zgoraj je bila bolj provokacija
wink-1.gif
jaz sem pa napsial da za pokrivat 14 dni vročine so skoraj vsaka jajca dobra.za 24/7 pa pač iz ekonomskega vidika ne bo šlo ravno najbolje gre pa.