Probiotiki

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Sem moral poguglat, to je izgleda neki bratranec od pasavca ipd (pride in gre).

Glede na to, da bos (kot ze itak) vedno hodil zdravniku po antibiotike in glede na to, da to traja ze veliko let, bi jaz sel kaksnemu "vracu" aka. Sergij Kajumov in podobni...razen 100 eur, nimas kaj zgubit.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ponavljajoči se šeni. (ko nisem na antibiotikih (injekcijah, ker ospeni se mi res ne malicajo 3x dnevno leta in leta... ) Jim imam polno glavo takrat kadar prekinemo z injekcijami in dobim šen.

Imaš kak recept kako se ga znebiti.

Znani zeliščar Jože Majes pravi o šenu nasledenje:
Šen povzročajo streptokoki. Dovolj je, da se nekje pičimo z okuženim trnjem. Šen tanjša kožo in če se na tako mesto udarimo, sčasoma nastane zoprna rana, ki se gnoji in težko zaceli.
Rano celimo tako, da jo posipamo z islandskim lišajem in glino ali pa jo mažemo z jajčnim oljem. Okolico rane mažemo s smolnatim mazilom, da se tvori novo tkivo. Ko se rana zaceli, si kožo, ki jo je prizadel šen, izmenično umivamo s prevretkom hrastovega lubja, tinkturo gabeza in lastnim urinom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ran nimam. Imam pa na nekaterih mestih tanko kozo zaradi poskodbe, in tisto ie občutljivo na vročino. Kakor je nekaj vrocega, se mi pojavijo kkasni mehurji, voda pod kožo, poci.... Ampak tudi ni razlog za šene pri meni. Ker ga dobim tudi ko nimam ran.
2434924-20160523_211936.jpg

Priponke

• 2434924-20160523_211936.jpg
    2434924-20160523_211936.jpg
    72,9 KB · Ogledi: 217
Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Sem malo poguglal zadevo na linku od shootek-a... ni mi jasno, kaj je s temi bakterijami.

Kaj pocrkajo v telesu ali kako? Ali jih sami uničimo s kakšno prehrano, alkoholom, cigareti, antibiotiki, steroidi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Živijo seveda, kdo pa misliš da "predela" hrano
wink-1.gif

Po eni teorijo je tudi mitohondrij bil prej bakterija, ki so jo naše celice "pohopsale" in zdaj je del nas...

Ni življenja brez bakterij
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
ATB jih pobijejo na enak način kot "slabe" bakterije. Lahko bi sicer naredili atb ki bi napadal točno določene bakterije a tu ni denarja in nihče na razvija...yet.

sass

Guru
1. sep 2007
5.204
845
113
zakaj bakterije ne umrejo? ker se odlično počutijo v našem črevesju (in še kje), mi jim dobavljamo hranila, ki jih one potem razgradijo v lažje prebavljive smovi. gre za neke vrste simbiozo, zato jih naš imunski sistem pusti pri miru in tako udobno živijo (dokler se ne začnemo filati z antibiotiki).
če te zanima kaj več o črevesni flori, malo poguglaj ali kupi kako knjigo, recimo tukaj je marsikaj napisanega:
http://www.emka.si/carobno-crevesje-vse-kar-morate-vedeti-o-najbolj-prezrtem-organu/PR/1956757

@hanzi: če iščeš razne probiotike, lahko poskusiš še s kombučo. gre za fermentiran čaj, prednost pred raznimi probiotičnimi jogurti je pa v tem, da so mikroorganizmi vzgojeni v bolj kislem okolju in zato bolj trdoživi od recimo mlečnih probiotikov, katerih bakterije bolj malo preživijo pot skozi kislino v želodcu.
jaz sem to lani dokaj redno pil, potem pa sem se naveličal okusa in sem nehal oziroma se ne spravim narediti novega. težko rečem, če sem se kaj bolje počutil zaradi tega, jaz sem to bolj vzel kot osvežilni napitek, da nisem pil toliko sirupov in sokov. je pa ta zadeva relativno poceni v primerjavi s farmacevtskimi probiotiki, še posebej, če jo sam doma delaš. če hočeš, se kdaj oglasi pa ti dam kak liter ali dva za poskusit
smile-1.gif