zakaj bakterije ne umrejo? ker se odlično počutijo v našem črevesju (in še kje), mi jim dobavljamo hranila, ki jih one potem razgradijo v lažje prebavljive smovi. gre za neke vrste simbiozo, zato jih naš imunski sistem pusti pri miru in tako udobno živijo (dokler se ne začnemo filati z antibiotiki).
če te zanima kaj več o črevesni flori, malo poguglaj ali kupi kako knjigo, recimo tukaj je marsikaj napisanega:
http://www.emka.si/carobno-crevesje-vse-kar-morate-vedeti-o-najbolj-prezrtem-organu/PR/1956757
@hanzi: če iščeš razne probiotike, lahko poskusiš še s
kombučo. gre za fermentiran čaj, prednost pred raznimi probiotičnimi jogurti je pa v tem, da so mikroorganizmi vzgojeni v bolj kislem okolju in zato bolj trdoživi od recimo mlečnih probiotikov, katerih bakterije bolj malo preživijo pot skozi kislino v želodcu.
jaz sem to lani dokaj redno pil, potem pa sem se naveličal okusa in sem nehal oziroma se ne spravim narediti novega. težko rečem, če sem se kaj bolje počutil zaradi tega, jaz sem to bolj vzel kot osvežilni napitek, da nisem pil toliko sirupov in sokov. je pa ta zadeva relativno poceni v primerjavi s farmacevtskimi probiotiki, še posebej, če jo sam doma delaš. če hočeš, se kdaj oglasi pa ti dam kak liter ali dva za poskusit