Probiotiki

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Zaradi dolgotrajnega jemanja antibiotikov naj bi zacel uzivati tudi probiotike.
Kaksno je mnenje na alterju o tem?
Je ko kaj takega ze prakticiral.
Poleg raznih jugortov so kje se vecje kolicine probiotikov?

Ali nai jih jemljem pred kolonoskopijo, ali nima veze

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probiotike dobiš tudi v tabletah. jih je sigurno več kot v cukranem jogurtu.
izkušnje imam samo, ko je psa zvilo, smo mu to dal:)
probaš lahko tudi z namočenim ali prekuhanim lanom.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zaradi dolgotrajnega jemanja antibiotikov naj bi zacel uzivati tudi probiotike.
Kaksno je mnenje na alterju o tem?
Je ko kaj takega ze prakticiral.
Poleg raznih jugortov so kje se vecje kolicine probiotikov?

Ali nai jih jemljem pred kolonoskopijo, ali nima veze

tu maš malo bolj resne probiotike, ampak so pa kar dragi... KLIK

s kolonoskopijo nima veze ali jih boš jemal par dni prej, al potem, je čist vseeno...

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ena izmed redkih mlecnih zadev ki mi gre bolj tezko po grlu.
Nekje sem bral da je neka zgornja meja 10mrd. Tile zgoraj imajo pa 20mrd?.
Bok najbrz najprej kolonoskopijo opravil, potem pa probiotike vase zmetal.

Pozna kdo lactocare?

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Ko je ravno taksna tema:

Vplivajo probiotiki na razgradnjo hrane in posledicno telo "posrka" vec hranilnih snovi, kot sicer?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
poleg probiotikov je še potrebno jemati prebiotike in razne seve bakterij, tako da glejte v to smer. Opcija je še cikliranje z različimi bakterije.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ni videt slabo, čeprav kislo zelje, kefir, ipd....pa mora pomagati večini ljudem.

Drugo pa je nekdo, ki ga kakšna hardcore bolezen totalno sprazni bakterij in se mora ponovno vzpostavljat red v črevesju.

B81

22. jul 2007
36.888
10.455
113
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
ksz

To so menda najboljši probiotiki na trgu ta trenutek:
http://www.elixa-probiotic.com/euro/

Nisem jih pa še stestiral.

Ne vem, lekadola me ni bilo strah (v velikih količinah) in kakih hudo močnih tablet tudi ne, tule pa mi ne bi bilo vseeno
smile-1.gif

EDIT:
jao sem se zdrl ko sem to prebral
hysterical-1.gif

Your digestive tract contains 100 trillion bacteria. That’s over 1 kilogram of bacterial mass living within your gut.

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
V telesu imaš načeloma več bakterij kot lastnih celic, tako da ne vem zakaj se ti to zdi smešno
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Koliko gledam...hudo preplačana zadeva, pa še zelo skromna vsebina: Zdravilo Linex Forte vsebuje dve vrsti mlečnokislinskih bakterij (Lactobacillus acidophilus LA-5 in Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12), ki pomagajo pri vzpostavljanju in vzdrževanju ravnovesja ter delovanju mikroorganizmov v črevesju (črevesne mikroflore).

Torej samo dva seva bakterij, v črevesju pa jih imamo nekje od 30 do 40 različnih
wink-1.gif

ni pa nič narobe z linexom, še vedno je boljše kot nič, ampak jaz osebno bi raje kefir/zelje/ipd...za hardcore sranje pa hardcore zadeve, kot recimo tisto kar je shootek prilimal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Zadnje desetletje sem res na bolj nedolznih antibiotikih(bolj ali manj stalno) , prej pa sem bil nekaj mesecev na vsem mogočem kar je obstajalo takrat v sloveniji (MRSA...)
Dovolj vam ze lahko pove podatek, da so zile v zapestju, komolcu blokirale (zapirale) kanale po katerih je tekel AB. Zato so mi ga preko vratne/prsne? vene vlivali direkt proti srcu.....
Res me zanima kaj bo videla kamera tam zadaj. Ker dolgotrajno hemanje antibiotikov naj bi povzrocilo vnetje crevesja.....
Zdaj samo vprasanje ali cakakti pol leta za Bled, ali iti nekam kjer bom v enem mesecu ali dveh na vrsti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Mah kako je resno ne vem. itak se mi zadeva "sesipa" že leta.
In če počakam še pol leta na "kraljevsko" obravnavo raje počakam, kot pa da grem hitro k šalabajzerjem ki bodo rekli da je vse OK.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Ponavljajoči se šeni. (ko nisem na antibiotikih (injekcijah, ker ospeni se mi res ne malicajo 3x dnevno leta in leta... ) Jim imam polno glavo takrat kadar prekinemo z injekcijami in dobim šen.

Imaš kak recept kako se ga znebiti.

Nazadnje urejeno: