Pro-ksi spletna trgovina

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Nujno vprašanje...
Kako je s spletno trgovino PRO-KSI glede poslovanja.... Na spletu imajo npr. TALE računalnik z Winsi, pa mi je nekoliko čudna cena, sploh glede na to, da je celoten sistem 290 eur, sami Windowsi pa stanejo cca 100 €...
Kakšna izkušnja?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
SO d.o.o. pa so mi poznani... Se bom oglasil pri njih, da vidim, kako in kaj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
1: Windowsi stanejo 100 EUR, ce jih ti kupujes nove. Koliko stanejo HP (ki je lastnik znamke Compaq), lahko samo ugibamo, ampak glede na to, da je dalec najvecji svetovni proizvajalec PCjev (menda skoraj 18% trga v 2010, Dell in Acer sta pri slabih 13% oziroma 12% ze dalec zadaj), je varno ugibati, da jih dobi se bolj ugodno kot ti.

2: Ta racunalnik ni nic posebnega - nekaj, kar bi ti prodali leta 2007 ali 2008. Cena je v bistvu dokaj visoka glede na to kaj je vse notri, imas pa vendarle garancijo, ki je racunalnik za podobno ceno z Bolhe, ki bo sicer precej zmogljivejsi, najbrz ne bo imel.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.704
9.920
113
40
MB
samo za tega hpja boš še 5 let dobil nadomestne dele, medtem ko za kište zmetane skup z vseh vetrov niti ni nujno ne
wink-1.gif

moje izkušnje ... so bli računalniki od so-doo torej obnovljeni, namizni špilali, medtem ko z dvema prenosnikoma pa je bil problem, ki ga nikoli niso uspeli rešit, oba probleme z matičnimi, en se je prodal po delih, drugi se uporablja vendar se vsakih 10 min pojavi moder zaslon
smirk-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Računalnik bi potreboval samo in izključno za trgovinsko blagajno. Nobenih iger, nobenih programov... Le windowsi, blagajniški program, nekaj osnovnih programov, antivirusnik in to je to.
Sedanji je bil P4, 384 RAM, 64MB grafika na AGP-ju, win xp, itd. Star okoli 10 let... Pa je bil čisto dovolj. Zato je za te potrebe računalo ok 300 eur več kot dovolj... Rabljenega preko Bolhe ipd. pa ne želim imet.

Mimogrede, se pa ta tema navezuje na eno drugo temo, kjer mi je po predvidevanjih na matični skurilo nek čip, zato ni prenosa slike na monitor (grafična je OK).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Za blagajno? Saj ne bodo laufali gor "nevemkako" pomembni procesi. Ce pri nas crkne racunalnik z blagajno, lahko v 5 min postavim backup na drugi masini in delamo naprej. Za kontrolo stroja in razvijanje slik imamo pa delle in hp-je.