Privatni varnostniki ubili kanadskega Slovenca

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Primer s srčnim bolnikom, ki si ga navedel nikakor ni primerljiv z dano situacijo... Srčnemu bolniku v tvojem primeru so odvzeli kritično zdravilo, temu pa vse kar so storili je, da so ga skladno s postopkom vklenili (pustimo zakaj, ker ne vemo) in ga dali v pripor. Ker je bil v priporu bolehen so ga večkrat v tem času vklenjenega, skladno s postopkom, peljali v bolnišnico.

Umrl je v bolnišnici, lahko, da so ga napačno zdravili in so ga v bistvu ubili zdravniki.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tudi prav (čeprav bi normalna oseba pri 'aretaciji' 84-letnika pokazala dodatno previdnost, glede na to, da so stari ljudje ponavadi bolehni).

Kolikor berem odzive po medijih, se večini zdi, da so z vklenitvijo naredili napako (kar je izjavil tudi britanski minister za priseljence), ignorirali so opozorila zdravnikov, da naj ga predajo socialnim službam, ne pa vtaknejo v zapor (He was transferred to Harmondsworth immigration removal center where he stayed for almost two weeks after doctors described him as "frail, 84 years old, has Alzheimer's disease ... demented. Unfit for detention or deportation.” They recommended he be transferred to the social services.).

Seveda lahko rečeš, da je napaka v sistemu in s tem znižaš zaposlene na nivo brezglavih opic, ki so zgolj kolesja v sistemu. Osebno pa menim, da bi se vsakemu normalnemu laiku prižgal alarm, ko bi v lisicah zagledal zmedenega 80-letnika. Seveda pa nastane problem, ko med zaposlenimi ustvariš ozračje, ki jih postavlja v vlogo polbogov in jim dovoliš izživljanje nad nedolžnimi ljudmi.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Torej po tvoje je edini problem v tem, da je bil vklenjen? Zaradi tega je umrl in to smatraš kot izživljanje?

Sem že napisal, da je bil mogoče nevaren sebi in je bil zato priklenjen... Me prav zanima kako bi se zgražal nad ne vem kom, če bi v bolnišnici skočil čez okno...

tony

Guru
23. jul 2007
9.783
1.564
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
ksz

Ko so v ZDA privatizirali popravne domove za mladino, se je zgodilo, da so lastniki podkupili lokalnega sodnika, da je obsojal čim več mularije.
hysterical-1.gif

Že samo tole bi moral biti razumnemu človeku dovolj dober argument, da se privat zapori nemogoča ideja.
uf-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.783
1.564
113
To se sliši kot tisti zagovor komunizma, da je z njim vse v redu, problem je le naša družba...
tongue-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej po tvoje je edini problem v tem, da je bil vklenjen? Zaradi tega je umrl in to smatraš kot izživljanje?
Moj problem je, da so ga vklenili in vtaknili v zapor - in ga tam zadržali, kljub nasprotovanju zdravnikov. Ja, to smatram kot izživljanje: če so zdravniki ocenili, da ne sodi v pripor, odgovorni varnostniki pa tega niso upoštevali, je krivda jasna. Zakaj niso upoštevali zdravnikov (ali so enostavno pozabili, ali pa je bil zadaj sadizem) pa bo pokazala preiskava - je pa načeloma vseeno.
Citat:
Uporabnik titov pravi:Sem že napisal, da je bil mogoče nevaren sebi in je bil zato priklenjen... Me prav zanima kako bi se zgražal nad ne vem kom, če bi v bolnišnici skočil čez okno...
Mislim, da so zdravniki dovolj usposobljeni za skrb za bolnike z demenco/Alzheimerjevo - mislim, da dotični gospod ni bil edini zmeden pacient v VB.