privatizacija vode

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Sedaj pa resno..... Tisto prej je bilo provociranje,vidim da ste vsi živčni in se vžigate kot bencin...

Prvi korak k privatizaciji vode je bil narejen pred leti( v času Pahorjeve vlade) ko so občine na silo prevzele vse nekdanje vaške vodovode v svoje "upravljanje", saj če hočemo imet dobro vodo moramo še vedno vse naredit sami, sami čistimo sistem,sami vzdržujemo hidrante,nadzorujemo vodostaj...... Ampak občina je po novem lastnica pa čeprav ni za vodovod dala niti centa, je vodovod formalno njen, voda je itak javna ne več naša, torej je res najbrž odprta pot privatizaciji NAŠE skupne lastnine.
Res ne vem kje ste bili pa takrat ko smo mi v manjših krajih prvi bili bitko za NAŠO in ZASTONJ vodo. Takrat vas najbrž to še ni zadevalo, danes ko grozijo višji računi vas pa počasi začenja zadevat.
tolk sem imel za povedat....
Seveda moraš biti pošten in povedat tudi to, da se s tem i stvarmi (vaški vodovodi) nobenmu ne da več jebat. Kjer so ljudje bili zares proti prevzemu vodovoda, jim je tudi uspelo. Npr. takle scenarij: občina reče "bomo prevzeli zdaj tale vodovod, voda je je javna dobrina in tega ne morete branit/preprečit", občani/vaščani pa: "evo izvolite, vir je tam pa tam, cevi smo sami razplejlai in so naše, vi občinarji pa potegnite svoje pa smo zmenjeni"

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kakšna je kazen, če razstreliš vodno zajetje na svoji zemlji?
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.071
113
pri taščici
Se je pač „podrl„.
Na vaškem sestanku glede vode, so nekateri rekli da imajo nekateri vaščani kanalizacijo kar v vodnjake speljano. To je večji kriminal kot Pa če ga razstreliš

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Privatizacija vode je bila lepo predstavljena v dokumentarcu FLOW, ki opisuje, kako svetovna banka+IMF, v katerih nadzornih odborih sedijo debele riti iz multinacionalk (teorija vrtljivih vrat) Nestle, Evian...pod pretvezo "čiščenja vode" osiromaši ZLASTI revne prebivalce FAVEL...

http://www.treehugger.com/clea...ter-crisis.html

http://www.watercache.com/blog...e-water-crisis/

...in pri nas bo očitno isto...ker smo za multinacionalke isto, kar so bili za američane indijanci - in kje so sedaj indijanci??

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
V glavnem... izvirov naše pitne vode ne smemo dati nikomur! To je izredno pomembno. Pitna voda bo prej kot čez stoletje najbolj dragocena snov na svetu, ni izključen tudi vojaški napad na slovenijo, če ne bomo prej kot pičkice dali naše vode tistim, ki jo bodo grabili.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Sedaj pa resno..... Tisto prej je bilo provociranje,vidim da ste vsi živčni in se vžigate kot bencin...

Prvi korak k privatizaciji vode je bil narejen pred leti( v času Pahorjeve vlade) ko so občine na silo prevzele vse nekdanje vaške vodovode v svoje "upravljanje", saj če hočemo imet dobro vodo moramo še vedno vse naredit sami, sami čistimo sistem,sami vzdržujemo hidrante,nadzorujemo vodostaj...... Ampak občina je po novem lastnica pa čeprav ni za vodovod dala niti centa, je vodovod formalno njen, voda je itak javna ne več naša, torej je res najbrž odprta pot privatizaciji NAŠE skupne lastnine.
Res ne vem kje ste bili pa takrat ko smo mi v manjših krajih prvi bili bitko za NAŠO in ZASTONJ vodo. Takrat vas najbrž to še ni zadevalo, danes ko grozijo višji računi vas pa počasi začenja zadevat.
tolk sem imel za povedat....
Seveda moraš biti pošten in povedat tudi to, da se s tem i stvarmi (vaški vodovodi) nobenmu ne da več jebat. Kjer so ljudje bili zares proti prevzemu vodovoda, jim je tudi uspelo. Npr. takle scenarij: občina reče "bomo prevzeli zdaj tale vodovod, voda je je javna dobrina in tega ne morete branit/preprečit", občani/vaščani pa: "evo izvolite, vir je tam pa tam, cevi smo sami razplejlai in so naše, vi občinarji pa potegnite svoje pa smo zmenjeni"
Ravno tako kot si rekel je tudi bilo, dokler..... ni nekdo od vaščanov rabil gradbenega dovoljenja in pogoji so bili jasni. Kaj boš rekel nekomu da zaradi trmoglavosti vaškega odbora ne more dobit gradbenega dovoljenja? Takrat smo popustili, ker v nasprotnem bi naredili nepopravljivo škodo v medsosedskih odnosih.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Mimogrede, a "javna" voda v Ljubljani je še vedno nad dovoljenimi mejami onesnaženosti?

PS: Kako kaj, gospod Jarc?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Preberi še enkrat kdo kasira in kdo vzdržuje, pa če hočeš upravlja da sploh obratuje.... Pa vklopi možgane in beri zelo počasi, pa boš razumel, JA ?

Ti pa poglej v slovar, kaj pomeni privatizacija in potem blejaj dalje.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ko si tako pameten ti mi povej... Verjamem da druge tudi zanima, razsvetli nas nevednike, o veliki mislec.....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:Ti pa poglej v slovar, kaj pomeni privatizacija in potem blejaj dalje.
Privatizacija vode je jasno opisana TUKAJ .
To je resnična privatizacija. Ta nam več ne grozi, ker se je že zgodila.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Voda je že zdaj povsod po svetu, razen pri nas (ki tega tak ne cenimo, ker pride po pipi pitna) pa še mogoče kje, kjer jo je res na pretek (redko kje) super strateška dobrina. To da teče pitna voda na pipi, je verjetno samo še pri nas. Povsod v tujini kjer sem bil, kao ni za pit. Pa sem bil že daleč in večkje. DSF je očitno nek zapečkar, ki še ni videl sveta. Internet pa očitno vsega ne pričara.

Ne to seveda ni res. Po vec mesecev sem v tujini na razlicnih celinah. Samo v Afriki sem se izogibal pitju vode iz pipe. Je pa res, da smo slovenci paranojicni. Moji sodelavci so ti precej podobni. Tudi oni so navadno kupovali vodo v plastenkah in to celo v drzavah, kjer je boljsa voda kot pri nas. Sem jim rekel, da jaz pijem, da domacini pijejo iz pipe, oni pa so samo nejeverno gledali in niso zelel riskirati.

Ce se dobi voda na policah trgovin se ne pomeni, da tista, ki pritece iz pipe, ni uzitna.

In ce ti kupujes plastenke, tudi ne pomeni da je v pipi slaba voda. Mogoce je celo boljsa.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.167
7.884
113
Je v Ljubljani voda iz pipe dobra? Sem jo parkrat pil, pa mi okus ni preveč všeč.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Tudi meni ni všeč okus vode, zato mi dol visi za privatizacijo, umivam se ne, avta ne smem prat, ker se mi razpada pod curkom, golaž pa lahko poskusim s šmarnico kuhat, namesto brezokusne vode.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.167
7.884
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Tudi meni ni všeč okus vode, zato mi dol visi za privatizacijo, umivam se ne, avta ne smem prat, ker se mi razpada pod curkom, golaž pa lahko poskusim s šmarnico kuhat, namesto brezokusne vode.

S čim pa tablete poplakneš?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Meni tudi ni vsec ljubljanska voda. Ampak ce zadosca EU standardom, se vsaj ni za bat, da bi bila kaj hudo skodljiva. Vsaj ustekleniceno verjetno dosega v tem pogledu.

Res pa je, da se da drugod (ne samo po svetu ampak po sloveniji), pit vodo boljsega okusa. Vsaj meni.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj se ljubljančani kregate glede vode iz pipe? Dobršen del vas pije Zalo, direkt iz pipe...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Je v Ljubljani voda iz pipe dobra?
Po mojem okusu je boljša kot na obali, ponekod na dolenjskem, v podravju in prekmurju.