Pripravnik na Upravni enoti

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
pozdrav!

jutri mam en pisni test na UE , ker sem se prijavil na prosto delovno mesto pripravnik svetovalec. dokoncano imam 7. stopnjo izobrazbe.(Pravo). Danes sem klical in vprasal kaj bo to za en pisni preiskus in mi gospa ni tocno povedala za kaj se gre, ampak je nekaj mutila, da ne bodo tezka vprasanja in nic iz upravnega postopka v glavnem nic oprijemljivega, kar bi mi lahko pomagalo pri pripravi na ta test.
Zdaj me zanima, ce kdo kaj ve kaj lahko pricakujem za vprasanja, je kdo ze kandidiral za prosto delovno mesto na kaki UE, dela kdo, ki je na Alterju na kaki UE?

anything??
confused-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Prvo vprašanje bo "od koga imate priporočilo za delovno mesto v javni upravi?"
Povej, da sta mama in ata dolga leta delala v JU, sedaj sta zaposlena, za delovno mesto pa ti je povedal stric, gi dela eno nadstropje višje.
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Zelo zanimivo,da te na Upravni enoti ne bi spraševali ničesar iz ZUPa ali kaj podobnega.

Pri prijavah na takšno delovno mesto je dobro imeti dodatno še opravljen izpit iz ZUPa in izpit iz državne uprave (tega so ukinili se mi zdi).

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
to se je meni tudi malo cudno zdi...sicer izpit iz ZUPa mam narejen. je gospa rekla, da bodo neka splosna vprasanja, da vidijo kako kandidati razmisljajo....

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
To lahko pomeni samo to, da boš fasal kakšen primer (ali več njih) iz prakse in bodo potem oni ocenjevali tvojo rešitev. Zna bit tečno, če s prakso še nisi imel opravka ...

Zakaj bi pravnika spraševali o ZUP-u? To je isto kot bi mehanika spraševali kaj je gedora ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj bi ga spraševali o ZUPu? ja res zanimivo vprašanje zakaj je npr. tudi pravosodni izpit, kjer te vprašajo vse, kar si študiral
smile-1.gif

Eno je formalno pridobljeno znanje, drugo pa njegova praktična uporaba in to je takšen preizkus, test.

Verjetno pa je delovno mesto že oddano.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
V tem hipu razpis za povsem novo delovno mesto v JU? Bi tudi jaz rekel, da je že vnaprej oddano, pa ne samo to - zna biti, da so kakšne res hude veze zadaj, da so nekomu uredili delo.
Bodi pozoren, kdo bo izbran, in ne biti preveč razočaran, če to ne boš ti.
smile-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Nisem pravnik in ne vem zares kako stvari tečejo, ampak nekako si ne predstavljam, da te potem ko si pravosodni izpit naredil in se javiš na neko delovno mesto kjer je ta zahtevan sprašujejo po materiji iz tega izpita. Lahko se motim ...
ZUP v Upravi je osnovno orodje, moraš ga znat uporabljat. Sicer pa ni rečeno da možakar ne bo fasal kaj iz ZUP-a mimogrede, če imam prav in ga bodo spraševali iz prakse ...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
zanimivo razmisljanje, samo zakaj bi me sprasevali iz prakse, ce pa iscejo pripravnika? jaz tudi mislim, da bo kako vprasanje iz ZUPa, morebiti ne bodo nacela
smile-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Če hočejo videt kako razmišljaš, ga ni čez prakso. To ne pomeni da boš tam na razgovoru reševal nek spis, to samo pomeni, da ti bodo predstavili neko situacijo (lahko si predstavljaš da je hipotetična, če ti je tako lažje) in te prosili za tvoje tolmačenje. Recimo ...

Za primer; na predavanjih za izpit iz ZUPA nam je en inšpektor za JU postavil naslednje vprašanje: si socialni delavec/ka. Imaš svoj rajon in ljudi za katere skrbiš. A lahko eni stari mamci (v funciji socialnega delavca) pelješ gajbo jabolk na dom v neka brda?

Kako bi ti odgovoril na to?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Nisem pravnik in ne vem zares kako stvari tečejo, ampak nekako si ne predstavljam, da te potem ko si pravosodni izpit naredil in se javiš na neko delovno mesto kjer je ta zahtevan sprašujejo po materiji iz tega izpita. Lahko se motim ...
ZUP v Upravi je osnovno orodje, moraš ga znat uporabljat. Sicer pa ni rečeno da možakar ne bo fasal kaj iz ZUP-a mimogrede, če imam prav in ga bodo spraševali iz prakse ...

Narediš pravni faks, a nekatere službe zahtevajo še pravosodni izpit...
Narediš pravni faks, a nekatere službe so zahtevale še izpit iz državne uprave...

2x iste stvari, ampak tako je.

Neka bleda primerjava je to kot izpit za avto teorija in praksa.

Iz prakse ga ne morejo spraševati, ker še ni delal, pripravnik je oseba, ki nima izkušenj. Mogoče bo pa res izpit kakšne splošne razgledanosti, logike ipd.

No, saj bo model povedal.

p.s. me pa res zanima kateri oddelek v UE Maribor išče pripravnika, ker povečini nimajo dela...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ravno glede tega oddelka na Prešernovi sem mislil nekaj napisat. Odkar so denacionalizacije zaključene ni pametnega dela.

Nekatere so premestili, je pa res da sem videl eno novo pravnico zadnjič tam, mlado
smile-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nekatere so premestili, je pa res da sem videl eno novo pravnico zadnjič tam, mlado
smile-1.gif
A to, za katero so zdaj razpis ven dali?
evil.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
evo- cist splosna vprasanja : katera podrocja pokriva UE, kaj mi pomeni stranka, kaj menim,da je kvalitetno opravljena storitev, kaj pricakujem kot pripravnik.

nevem.... mam filing da je delovno mesto ze oddano....