Prekletstvo družine Bell - za tiste, ki imajo radi razne ghost-exorcist zgodbe, pri tem filmu me je konec vsaj presenetil.
Butterfly Effect (dva različna konca filma!) in Donnie Darko - mislim, da vsaj prvega vsi poznamo.
Shortbus - za tiste, ki se dolgočasijo
Dash and Lilly - dokaj zanimiva zgodba o pisatelju Dashiell Hammettu in pisateljici Lillian Helmann - ko se srečata dva trmasta "umetnika" - bitka med partnerjema, do zadnjega momenta.
Don't Be a Menace to South Central While Drinking your Juice in the Hood - parodija na vse možne niggerske filme, jaz si ta film pogledam enkrat na dve leti, da se nasmejem do solz; najbolj se spomnim scene, ko se je šel glavni akter filma dat dol z lokalno... hm... mamo xyz otrok, zaradi tistega kečapa imam še danes težave s paradižnikovo omako.
Mystic River - ena tistih žalostnih zgodb z worse case scenario oz. spletom dokaj neprijetnih in nedobrodošlih naključij. Ob koncu filma ponavadi ostaneš jezen.
Crash - Razburljiv film, ki te s svojo prepletenostjo zgodb posrka vase. Splet vseh možnih naključij. Najbolj mi je v spominu ostal prizor, ko sta bila dva tipa v avtu (mislim, da je bil eden policaj), nakar drugi želi potegniti neko zadevo iz žepa, policaj pa misli, da ima pištolo.
Lolita - film o takozvani "pedofiliji", čeprav nadlegovanje prihaja predvsem s strani mladoletnice. Ful zanimiv film, ki je nastal po romanu. Toliko, kolikor mi je šel tip na začetku filma na živce, toliko se mi je na koncu smilil.