Primerjava gps-ov

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Lahko iščem poi po imenih, tistih 5 ko jih je. Težava je v tem, da je v Navigonu veliko premalo POIev, nalaganje custom POI pa je onemogočeno. Ampak če jim že POIe oprostim, jim tega z imeni ulic ne bom
uf-1.gif
)

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Ja pa ravno gledam in jaz imam 28 (kategorij), potem me pa npr. pri bencinski črpalki vpraša: Agip, OMW ali ostale (če izbereš ostale, dobiš Petrol) , Agip-e mi najde tri v Ljubljani, Petrolov 47, OMW- je pa tudi tri,...
al si mislil kej drugega?
17758-icon_confused.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Misliš že prav.

Povedal bi rad, da ima Garmin precej več POIev kot Navigon. In da je to velika napaka Maxa, da ne dovoli nalaganja custom POIev. Pač poglej včasih, ko neka stvar je označena na zemljevidu, druge pač ni. Konkretno na Vrhniki Oplov servis je gor, Fiatovega ni, ne moreš pa ga dodati in poslati na net. Ravno tako ni večine gostiln, zavetišča na Planini (Garmi ga ima in do njega se da iz ene strani priti z avtom) itd, itd.

Pač predstavljaj si situacijo, ko si nekje sredi tujega mesta in bi rad našel restavracijo, servis...

Če izbereš npr kategorijo restavracije, bo Garmin našel precej več kot Navigon. O tem ti govorim. Navigonova navigacija je odlična a samo a navigiraš lahko le če veš kako v bazi najti zadevo, ki te zanima.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Je komu uspelo takšen prikaz križišč pričarati tu na naših SLO cestah?
Imam Navigona 7110, pa tega še nisem videl.
rolleyes-1.gif

Ja mislim, da sem pogruntal v čem je štos:
Tako sliko ti prikaže, če te pelje na tistem izvozu ven. Če se samo pelješ mimo, ti te slike ne pokaže.
aplauz.gif

360191-DSC00123.JPG

Priponke

• 360191-DSC00123.JPG
    360191-DSC00123.JPG
    65,7 KB · Ogledi: 289

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.576
4.496
113
49
Na sončni strani ALP
OK... Q2 me je pripeljal na Čiovo in tudi nazaj. Vendar sem vmes pri potepanju moral uporabiti tudi Garmina, ker Navigon 7110
ni imel pojma kje sem... Torej, po AC in večjih krajih (Split) deluje čist OK, ko pa zaviješ iz glavne ceste, pa prevlada Garmin!
zmaga.gif

Tudi zanimivih točk ima Garmin neprimerno več. Med vožnjo pa je bla pa boljša polovica že malo jezna, ker jo je Navigon skozi
gnjavil, da vozi prehitro, ker nimajo poštimanih omejitev tako kot bi bilo potrebno. Torej, še en minus za Navigona...
crazy1.gif

Aja, še to... Unga pogleda pri izvozu iz AC ni niti v SLO niti v CRO?!
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Navteq mapa pa Hrvaška nista dobri prijateljici :D

Reality view pa drugače dela, testirano.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Omogoči ga v nastavitvah. Realiti view dela in to celo pri tako ogromnih izvozih kot je Vrhniški :D.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Ne dela out of the box. Pri izvozu ko zavijaš ven ti pokaže RV. Po katerem koncu Slovenije pa se voziš da ne pokaže nič. Ker v kratkem skoči malce na štajerso, v soboto pa grem na Dolenjsko, tako da lahko preverim kako je s tem v tamkajšnjih krajih.

LP

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.576
4.496
113
49
Na sončni strani ALP
Vozil sem od Arje vasi do Dramel. Mogoče nisem imel sreče na tistem koncu.
Danes zvečer grem na Bodensko jezero, pa se bom pustil presenetit po Nemčiji.

CentralEurope_Q2_2008_MN65.map sem naložil naknadno v "root"
CentralEurope_Q2_2008_MN65.jct pa v mapo .\RealityView\

A lahko mogoče moderator prestavi to zadno debato v podforum od Navigona, ker ne sodi ravno v primerjavo gps-ov?
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
a je možno, da imata 7110 in 2110 max drugačen program?
Moj na 2110 max-u je iz maja 2008.
Sicer pa tiste slike, ki sem jo dal gor in se še pošteno namučil, da je ena uspela (izvoz Ljubljana zahod) nisem sam narisal...