Primerjava Europe NT vs. AdriaROUTE

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Jaz mam pa eno težavo na svojem nuviju 350, nadgradil sem ga z CN 2008 ( gmapprom) ter adriaroute 2.0 (gmapsupp) sta dve datoteki. Na aparatu imam v meniju obklukani obe verziji vendar mi pebere samo adriaroute, če iščem naslove, če pa odklukam adriaroute, pol pa mi prikazuje celotno evropo, prosim za pomoč kaj naj naredim!!

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Mislim da si zadevo že rešil v drugi temi
smile-1.gif

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Danes sem se malo igral z Europe NT in izklopljeno AdriaRoute. Prvo, skozi Trojanske predore me je v obe smeri
peljalo bp , AdriaRoute joka da ni signala satelitov. In drugo ko sem si testno izbral izvoz za Trojane me je v tunelu,
500m prej,,,opozoril da je odcep....ocitno ima za razliko od AdriaR oznaceno da je tam tunel in omejitev 130 in racuna ....
priden.gif
No in potem nazaj uvoz na avtocesto....NT pove pravilno levi vozni pas, Adria Route pa me poslje namesto v LJ po stari cesti proti CE. Tako da Avtocestni kriz gre plus NT.

Tjaz

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kake pa imas nastavitve ? Meni na tem odseku kaze cisto prav, tudi za noben signal ne tezi...

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Ne !

V detajlih je razlika ogromna predvsem v manjših mestih.

V korist AR.

LP

OriginalOne

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
37
Ljubljana
off:
kot laik
smile-1.gif
imam 1 vprašanje... Plačuješ kakšne impulze oz. prenos podatkov, če imaš garmin mobile xt in recimo adrio route?
Sem si naložil na n95 north america city navigator in se bojim, da bom nabil nevem kakšen račun čez lužo??

pa še nekaj.. Prej sem imel naloženo adrio route, ko sem naložil city navigator North America gor, Adrie ni več...

Kakšna rešitev..?

Hvala, Lp

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ne, ne plačaš nobenih impulzov, saj navigacijski programi komunicirajo z sateliti preko GPS sprejemnika. V tvojem primeru je zadeva vgrajena v telefon.

Verjetno je imela karta, ki je že bila naložena v telefonu isto ime kot karta, ki si jo naknadno naložil in se je posledično temu ena z drugo prepisala.

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Na primer Krško, ki ga poznam dobro - v CN še ni vrisan 'novi' zdravstveni dom, v starem delu so določene ceste napačno vrisane, režim vožnje ni pravi, na Vidmu je nekaj lokacij s popravljenim prometnim režimom. Jaz tukaj ne potrebujem navigacije, tisti pa, ki bi jo - CN bi mu povzročal precejšnje težave.

To so napake, ki jih najdeš po malih mestih, npr .Metlika, Črnomelj, Kočevje, Ribnica, Trbovlje, Zagorje, Sevnica, Brežice; večja mesta npr Novo mesto, Ljubljana Celje, so približno enako pokriti. Povdarek je na približno.

Verjamem, da je tvoja hiša pravilno vrisana in označena. Jaz navigacije nimam za šminko in testiranja in jo s pridom uporabljam. Testiral sem CN po svojih poznanih rutah in ga primerjal z AR. Po dveh tednih in cca 2800km po Dolenjski, Zasavju, Posavju, Kočevskem, Celju in Ljubljani, je ugotovitev naslednja : AR je bistveno boljši.

LP

Da ne bo krega - navedena dejstva so osebna opažanja.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ja saj jaz tudi primerja pač tam kjer se vozi, (moja hiša NI pravilno vrisana), ampak sem pri celju v eni vasi nekaj iskal in me je brez težav tja pripeljal, opazil sem tudi da me AR hoče večkrat peljat po "čudnih" poteh, čeprav imam iste nastavitve, zato imam pač rajši CN, pa tudi kolega ki vozi rešilca mi je rekel da je CN boljša. No kot si rekel nekj eto sdrugje drugo, zaenkrat še ni popolne rešitve

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Kake pa imas nastavitve ? Meni na tem odseku kaze cisto prav, tudi za noben signal ne tezi...

Imam Nuvi310 in nastavitve so v AR in NT enake.

Tjaz

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Po mojih izkusnjah je problem AR in CN se vedno v kategorizaciji cest(vsaj kar se SLO tiče),ker iz mojih izkušenj kot kamionar mi ga garmin včasih dostikrat prav čudno zagode
shocked-1.gif

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
včeraj sem šel v Italijo in sem imel vklopljeno samo CN 2008 in moram povedat da zadeva ni uporavna v slovenij. okoli Postojne me peljal po njivah, ko pa sem vklopil še AR je zadeva delovala brez problemov. imam pa 350.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
no bom še jaz napisal izkušnjo z adria route 2.0 in CN NT 2008.
V mestu Maribor, sem iskal določeno ulico z določeno hišno številko.Ulica je blizu Evroparka,tak da ni daleč stran od centra mesta. Imel sem vklopljeni obe karti CN NT 2008 in adriaroute 2.0. no in hišne številke mi ni našlo.
potem sem izklopil CN NT2008 in hišno številko mi je našlo-torej je v karti AdriaRoute.
potem sem za finto izklopil AdriaRoute in vklopil CN NT, in spet mi ni našlo te hišne številke.
Torej: -če sta obe karti naekrat vklopljeni mi je iskalo po CN. številke ni.
- vklopljena samo AdriaRote, išče po njej. številka je.
- vklopljena samo CN.številke ni.

Mesto Maribor. Zmaga AdriaRoute 2.0

lp

gizmoman

Zelenc'
2. jun 2008
5
0
1
Cukeršpic
Pozdravljeni!

Torej gre se za relacijo MB-Peroj (mali kraj blizo Pule)
Z Adriaroute me pelje mimo Postojne in na Hrvaško preko Ilirske Bistrice-Opatijo-Pazin,proti Puli!
Z CN NT 2008 pa mimo Postojne na Divačo-Koper pa preko Dragonje proti Puli!
Tukaj menim,da me AR pelje scat,sploh sedaj,ko je avtocesta skozi do Kopra (+ še vinjete),saj bi plačal bistveno več cestnine na Hrvaškem+menim,da je daljša pot!V tem primeru 1:0 za CN NT!Drugače,kar se pa samih krajev,ulic tiče v SLO,je pa AR zakon,samo v tem primeru ne vem,za kaj se odloči,za takšno pot?
Še druga:Relacija Sladki Vrh-Moravske toplice,tudi tukaj me AR pelje po daljši cesti,CN NT me pelje že skozi Cmurek po AUT strani (kar je tudi bistveno bližje) preko Radgone,mimo Radenc!Ve kdo zakaj je temu tako?

L.P.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Daj za hec Maribor Spodnja Polskava, boš videl kaj načara CN
smile-1.gif