Že nekaj časa spremljam tole temo in nasploh after-game reports o igri Barce in njihovih nasprotnikov. Sam sem navijač Man Utd in Interja. Messi je super igralec, to moram priznati. Ima ogromen talent in mislim, da še ni pokazal vsega kar zna. Toda sama igra celotne ekipe me odbija. Nekaj česar ne morem trditi za igro Liverpoola, Chelseaja, Man Citya ali Milana, pa čeprav so to ekipe, ki so direkten tekmec ali tradicionalni "sovražnik" mojih dveh najljubših ekip.
AC Milan je včeraj lepo pokazal, da se proti Barci da igrati napadalno in jih tudi stisniti na njihovo polovico, oblegati njihov gol in jim dati malo lastnega strupa.. Niso se jih ustrašili ali začeli previdno. Šli so na zmago. Včasih to pogrešam pri Unitedu.
Sama igra Barce, kjer s kratkimi podajami od igralca do igralca držijo posest žoge ubija igro. Ne samo nasprotnika ampak igro nasploh. Ne v smislu rezultatov ampak v smislu lepote same igre. Vem, da na koncu štejejo samo rezultati in da se v nogometu obračajo milijardni zneski, toda to kar dela Barca je rak rana nogometa. Sploh, če pri tem upoštevamo še neskončno valjanje po tleh po skoraj vsakem dotiku z nasprotnikom.
Razumljivo, da je potrebno nevarne in nepremišljene štarte kaznovati in z ostrim sankcioniranjem preprečiti njihovo ponovitev. Razumljivo, da soigralci ščitijo drug drugega in opozorijo sodnika na nasprotnikove nepravilne štarte. V vseh ligah in vseh ekipah je tako. V vseh ekipah se tudi najdejo igralci, ki se radi mečejo po tleh in fejkajo. Da, tudi pri Unitedu, priznam.
Vsi pa tudi vemo (in tudi strastni navijači Barce to vedo, čeravno nočejo priznati na glas), da Barcini igralci le malce preveč padajo po tleh. Da, težko jih je zaustaviti, ko so v naletu. Nepravilni štarti proti njim se dogajajo. Ampak prosim lepo, kar je preveč je preveč.
Samo to sem hotel povedati. Zdaj me lahko flejmate kolikor hočete.