prijava za stalno bivalisce

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
sodelavec se je odselil iz ljubljane na dolenjsko. ker ima otroka se vedno v vrtcu v ljubljani in si zeli da bi v ljubljani v vrtcu tudi ostal, me je prosil, ce bi ga jaz lahko prijavil za stalno na svojem naslovu.

zdaj pa mene zanima, kako je s tem. ima res lahko tezave v vrtcu, ker nima stalnega bivalisca vec v lj? ce ga za stalno prijavim na svojem naslovu, imam lahko kaksne tezave pri odjavi? je zadaj lahko kaksna druga tezava?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Odjavit ga ne moreš sam! Jaz mu ne bi te usluge delal, na koncu boš ti imel probleme (morebitne izterjave rubeži....)

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Odjavit ga ne moreš sam! Jaz mu ne bi te usluge delal, na koncu boš ti imel probleme (morebitne izterjave rubeži....)

torej, ce jaz nekoga prijavim za stalno na svojem naslovu, ga sam osebno s tega naslova ne morem odjavit???

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
kolikor sem jaz seznanjena s tem, brez njegove privolitve ga res ne moreš odjaviti.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Če bi se zgodilo, da se ne bi hotel odjavit, lahko na Upravni enoti sprožiš postopek za ugotavljanje dejanskega prebivališča. Ko bodo ugotovili, da ne živi na tvojem naslovu ampak nekem drugem, ga bodo s tvojega naslova izbrisali.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Šele prijava na drug naslov stalnega prebivališča te reši izpis iz tvojega.

Ali pa drug, še mnogo bolj dolgotrajne in zakomplicirane pravne poti. No je še ena sicer bolj balkanska pot, smrt dotičnega (bi dal vragca, pa je hitri odgovor
smile-1.gif
).

Drgač pa ja, če se nekdo noče odjavit, je po normalni poti to praktično nemogoče.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Take usluge se dela zgolj nekomu, kateremu 110% zaupaš. Tako da, pozabi.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Šele prijava na drug naslov stalnega prebivališča te reši izpis iz tvojega.

Ali pa drug, še mnogo bolj dolgotrajne in zakomplicirane pravne poti. No je še ena sicer bolj balkanska pot, smrt dotičnega (bi dal vragca, pa je hitri odgovor
smile-1.gif
).

Drgač pa ja, če se nekdo noče odjavit, je po normalni poti to praktično nemogoče.

Drži kot sem napisala zgoraj
smile-1.gif
Mora se prijavit drugam, da se lahko sam izbriše, če pa se na UE sproži postopek, pa je procedura precej drugačna.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je kot je napisala Nikka. Postopek ugotavljanja dejanskega bivališča ni nobena posebnost, če se oseba noče samo odjaviti.

Pa še nagradna za prijatelja, ki bi bil "pameten":

Citat:
Z globo od 400 EUR do 1.200 EUR se kaznuje za prekršek posameznik, ki:

- v roku osmih dni ne prijavi stalnega prebivališča oziroma spremembe naslova stanovanja,

- ne prijavi posameznika, mlajšega od 18 let, ter posameznika, ki ni poslovno sposoben,

- ne prijavi otroka v primeru izvrševanja roditeljske pravice.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zgolj iz firbca me zanima, če mogoče veš, kako to preverjajo in kako dolg je po takem postopek?

Kdo nosi stroške postopka?