no, ko si me "zahklala" v temi kaj kuhamo danes....
teli moji listnati žepki. Testo lahko kupiš že razvaljano ali zmrznjeno ali pa odtajano (hofer) Ena možnost je, da narežeš na ploščice, daš žličko nadeva gor, ter pokriješ z drugo ploščico in ob straneh zatisneš. Druga možno je, da imaš večji del listnatega testa, katerega po sredini nadevaš in zviješ.
Nadevaš lahko s špinačo in skuto, podušenim porom in koščkom sira, z gobico in sirom, samo sir, ali šunka, gobe in si,....
V glavnem pečeš pol ure na 200 stopinjah.
Sm pa enkrat za grizljat naredila koščke listnatega testa. Listnato testo sem razvaljala na debelino enega centimetra, jih razrezala na kocke in popekla v pečici dokler niso bili zlato rumene barve. Moraš pa 1cm x 1cm, drugače se preveč drobi in leti narazen.
teli moji listnati žepki. Testo lahko kupiš že razvaljano ali zmrznjeno ali pa odtajano (hofer) Ena možnost je, da narežeš na ploščice, daš žličko nadeva gor, ter pokriješ z drugo ploščico in ob straneh zatisneš. Druga možno je, da imaš večji del listnatega testa, katerega po sredini nadevaš in zviješ.
Nadevaš lahko s špinačo in skuto, podušenim porom in koščkom sira, z gobico in sirom, samo sir, ali šunka, gobe in si,....
V glavnem pečeš pol ure na 200 stopinjah.
Sm pa enkrat za grizljat naredila koščke listnatega testa. Listnato testo sem razvaljala na debelino enega centimetra, jih razrezala na kocke in popekla v pečici dokler niso bili zlato rumene barve. Moraš pa 1cm x 1cm, drugače se preveč drobi in leti narazen.