Prigrizki-večerja

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
no, ko si me "zahklala" v temi kaj kuhamo danes....

teli moji listnati žepki. Testo lahko kupiš že razvaljano ali zmrznjeno ali pa odtajano (hofer) Ena možnost je, da narežeš na ploščice, daš žličko nadeva gor, ter pokriješ z drugo ploščico in ob straneh zatisneš. Druga možno je, da imaš večji del listnatega testa, katerega po sredini nadevaš in zviješ.
Nadevaš lahko s špinačo in skuto, podušenim porom in koščkom sira, z gobico in sirom, samo sir, ali šunka, gobe in si,....

V glavnem pečeš pol ure na 200 stopinjah.

Sm pa enkrat za grizljat naredila koščke listnatega testa. Listnato testo sem razvaljala na debelino enega centimetra, jih razrezala na kocke in popekla v pečici dokler niso bili zlato rumene barve. Moraš pa 1cm x 1cm, drugače se preveč drobi in leti narazen.
 

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Nimaš neke rdeče niti...dobro, če že hočeš filane rogljiče in biftek kot predjed...ampak potem res ne boste jedli še nekaj iz testa oz. makarone, no??? Jaz bi za glavno jed naredila npr. nekaj v stilu prekmurskih jedi: dober bograč in potem gibanico za sladico. Narediš lahko res dober bograč (sej veš 3 vrste mesa + gobe), za pravo gibanico imaš pa tudi precej receptov. Samo potrudi se in naj bo res tisto pravo. Najbolje od vsega je to, da lahko oboje pripraviš že prejšnji dan, tako da boš na dan x samo grela in cvetela kot rožica in nič te ne bo skrbelo. Zraven bograča daš na mizo še flašo tabasca
evil.gif
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sicer bo za 12 ljudi nahranit malo tezka.....ampak....

Jaz vcasih naredim purana v listnatem testu. Purancka lepo narezem na manjse koscke malo posolim/vegetam,potem pa samo kupljeno zrolano listnato testo narezem na manjse pravokotnicke in vanje zarolam purana/piscanca. Rolice premazem z malo olivca,dam na peki papir in v pecico za cca. 25-30 minutk. Je nekaj "novega" in ponavadi so gostje navduseni. Lahko primes v roko in pojes z enim ali dvema grizljajema....torej tudi kaksnega vecjega packanja ni.

Zraven ponudis se kaksno omakco (nacho,kecap,majonezo....ali kaksno doma narejeno) in si zmagal/a.
 

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Sicer bo za 12 ljudi nahranit malo tezka.....ampak....

Jaz vcasih naredim purana v listnatem testu. Purancka lepo narezem na manjse koscke malo posolim/vegetam,potem pa samo kupljeno zrolano listnato testo narezem na manjse pravokotnicke in vanje zarolam purana/piscanca. Rolice premazem z malo olivca,dam na peki papir in v pecico za cca. 25-30 minutk. Je nekaj "novega" in ponavadi so gostje navduseni. Lahko primes v roko in pojes z enim ali dvema grizljajema....torej tudi kaksnega vecjega packanja ni.

Zraven ponudis se kaksno omakco (nacho,kecap,majonezo....ali kaksno doma narejeno) in si zmagal/a.

hm, tole si bom pa zapomnila. Na kok pečeš? 180 stopinj?
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Po občutku...

Včasih ko je bila ventilacijska pečita sem prvo samo na grelcih dal na 180 za nekih 20 minut. Potem pa še na ventilacijo, da se malo "zapeče". Malo opazuj in boš videla ko bo pečeno.
Jaz sem rajši malo bolj počasi pekel pa kakšno minuto dlje, glede na to, da sem noter dajal surovega piščanca/purana. Sicer so majhni koščki in se hitro prepeče, vsekakor pa pečenje v pečici ni enako pečenju na ponvi.