Pribor za leče

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Če se mene vpraša, potrebuješ le posodico za shranjevanje, tekočino, prav pride pa tudi fiziološka raztopina. Pri kakšnih za dolgotrajno uporabo pa še namensko sredstvo za čiščenje in pa ena dodatna posodica v primeru, da jo tehnologija čistilnega sredstva zahteva

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Video o uporabi aplikatorja sem videl. Aplikator je zmočen, tudi nalima se na zrklo, a leče mi z njim ni uspelo spraviti dol. Tako potlej odstranjevanje s prsti traja zelo različno. Po treh dneh za obe okoli 10 minut, če seštejem prekinitve. Vstavljanja sem se pa hitro navadil.

Pinceta
mi je všeč zaradi mehkega oprijema na koncu. Ampak na Moje-lece.si te pincete ni. Pa optiki po Ljubljani tudi niso ravno odzivni niti založeni.

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Teh pripomočkov sicer ne poznam in z njimi nimam izkušenj, vseeno pa mislim, da se boš na manipulacije prej navadil s prsti kot s temi pripomočki.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Po dobrem tednu bos popolnoma navajen na odstranjevanje s prsti. Nato pa se streniraj se na vstavljanje in odstranjevanje brez ogledala.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Mehke leče ibr znalci odstranijo v sekundi, rahlo jo stisneš, da pride pod njo zrak in jo nežno potegneš...je pa tako, marsikdo ima na začetku velike težave z vstavljanjem in odstranjevanjem

pa še to je res za nekatere tipe leč...če je leča nova, se na začetku odstrani bistveno težje kot malo kasneje, ko jo že daš ven dvakrat ali trikrat.

Če imaš problem z vstavljanjem in removanjem leč ker te je strah se dotikat očesa (čeprav se ga v resnici ne dotakneš), lahko uporabiš ta trik, da z eno roko privihaš spodnjo veko in lečo s spodnjim daš na beloænico, potem se pa itak sama 'prlepi na oko...en počas utrip z veko in je že pravilno nameščena, odstraniš jo pa enako, jo potisneš malo nižje in tam removaš

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Po dobrem tednu bos popolnoma navajen na odstranjevanje s prsti. Nato pa se streniraj se na vstavljanje in odstranjevanje brez ogledala.

467716-post_slo.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.853
6.515
113
Po 15+ letih nošenja leč ti povem, da imata nek smisel samo zadnja dva pripomočka. Priznam, da za aplikatorje do tega posta, sploh nisem vedela, da obstajajo, ampak hitreje ne more biti. Niti ne z boljšim feedbackom kaj delaš, kot s prstom (senzorika tudi na tej strani, ne samo na očesu). Poleg tega ga ne moreš nikdar nikjer pozabiti. Samo zato, ker je zastonj in se posledično nikdar ne prodaja kot "pripomoček", ne pomeni, da ne gre za bistveno boljšo varianto na vseh frontah.

Nisem gledala videa. Domnevam, da kaže kako se notri pa ven devajo. Kaj pa čisščenje tega špasa? Rabiš tudi posebne škatlice in tekočine za namakanje, ki seveda namenske in cenovno temu primerne? Nekam je potrebno dati in pač pri lečah in očeš je res tako, da se je treba kar držat higiene.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sam sem uporabljal leče cca. 10 let, in kot so ti že napisali, hitro se boš navadil vstaviti leče s prsti. No meni je po tem času že itak vse to z lečami dopi****o (različni športi, morje, sonce, veter, bleščanje ponoči) in sem šel na operacijo. Dobro leto in pol je to sedaj ponovno čisti drug svet
smile-1.gif
Pametna odločitev vredna svojega denarja.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.009
113
Mene so opozorili da se nekaterim ravno po operaciji zacne blescati...zato se ne upam it....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.458
10.693
113
Vstaljanje je najmanjši problem, bolj ej bil problem ven dajat v štartu (sem že mislil it po šraufenciger), ampak tako kot pravijo, po enem tednu si že mojster.