Približna cena popravila razbitega avta od toče

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
200lukenj na havbi...pa še 200 na strehi......20x200=4000......hudiča....zato je moj še vedno od toče :D

Na črno smo enega popravili...ampak kitanje in novo barvanje celega avta...je blo 1500€....plus še nova prednja šipa.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja, samo saj veš, pol pridejo stručkoti, pomerijo lak in rečejo da je bil avto najmanj v preši
grin1.gif

kolega mi je rekel, da naj bi bili tisti čepki za enkratno uporabo, en pa stane 15€

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja pri vakumu je tak da več kot je bunk ceneje je potem... Torej če imaš na strehi 15 bunk ne pomeni da bo to stalo 15x 30€....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Po številu bunk se računa pri manjših škodah, ko imaš tu in tam bunko. Pri večjem številu bunk se jemlje pavšal ... za streho toliko, za haubo toliko, za bok toliko, ...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Kolikor so meni povedali ,da je tisto vakumsko samo za majhne bunke...te velike in globoke pa da se mora pokitat.

Če misliš prodajat avto ki je popravljen od toče se ga splača slikat "potočenega" in lahko vsaj pokažeš zakaj je na novo pobarvan....jaz osebno bi se bolj brigal za motor in potem za vse ostalo ,če bi oziroma ko bom kupoval.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Po številu bunk se računa pri manjših škodah, ko imaš tu in tam bunko. Pri večjem številu bunk se jemlje pavšal ... za streho toliko, za haubo toliko, za bok toliko, ...

In koliko pride povprečno popravilo strehe?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Mene bolj zanima, če je kdo sploh videl kako se toča popravlja, ker vsi govorite o nekem vakumu?

Kaj točno mislite s tem?
confused-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.475
449
83
Govorijo, kar slišijo od ostalih. Pomojem si folk predstavlja, da pričepiš gumijast sesek na luknjico, potegneš ven in voila. Kot da bi odštopaval WC
smile-1.gif
Vsaj glede na to, da to omenjajo že vsi. Čeprav je edini vakuum pri takem popravilu tisti, ki se nahaja v žarnici v avtomobilu, razbitem od toče.

Nazaj na temo: karavan srednjega razreda, metalik, jaz sem naštel eno večjo (vidno s prostim očesom takoj, če si pogledal pod pravim kotom) in par manjših (vidno, če si natančno pregledal havbo in streho) vdolbinic. Če ne bi imel zavarovano, ne bi niti približno popravljal, ker se praktično ni videlo nič. Ampak ženska na servisu je vztrajala, da to pa res moram popravit, če že imam zavarovano. In potem sem videl zakaj - račun z DDVjem je znašal 1400€, častil Triglav
crazy1.gif

Je pa res, da je cenilec videl precej več stvari od mene in popisal po dolgem in počez.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Mene bolj zanima, če je kdo sploh videl kako se toča popravlja, ker vsi govorite o nekem vakumu?

Kaj točno mislite s tem?
confused-1.gif

Jaz vakuma nobenega nisem videl, sem pa bil zdaven ko so s palčkami ven ravnali, če so še kakšni drugi sistemi ne vem!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No nekaj jamic za 1400€ je čisti nateg, se vidi da je zavarovalnica plača. Če je bilo 10 vdolbinic in če vzamemo prvi cenik iz interneta za 30€/jamici je to 300€. Za 1400€ pa res nevem kaj so oni ven ravnali. A so še špricali avto?
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Si pomislil na razstavljanje/sestavljanje (kako pa misliš da streho zrihta, pa boke), pa na poliranje avta po končanem popravilu, pa morebini plastični čepi ko se razdirajo tapete...
Ej, mislim, eni vidite samo koliko je ena luknja...

Evo, za mojo kračo je bilo poravilo 900 EUR (nekje 50 lukenj na strehi, 30 na sprednji havbi, 2 na oku. Obvezna menjava čepov na tapeti strehe, ker so za enkratno uporabo, avto je bil spoliran po končani obdelavi).
Sem videl račun, čeprav je plačala zavarovalnica. Sam sem videl 3 luknje, na cenilni liniji je pod neonko popolnoma drugačna slika....

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ksz
ko smo že pri toči. Kaj menite z ekonomskega vidika, če nameravaš prodati avto... se bolj splača popraviti enih 50 manjših udrtin in prodati avto "nepoškodovan" po normalni tržni ceni ali pustiti kot je in dati enih 1500 pod ceno?

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Odvisno... Če je avto starejšega letnika ga lahko pustiš takega kot je... Če je novejši letnik pa boš imel problem prodati tak avto; padala bodo vprašanja zakaj nisi avto popravil, kako da nov avto pa ni kasko zavarovan, šmuglaš, pokasiral si od zavarovalnice in denar pobasal v žep...

Konkrtno: 12 let starega Lanosa sem prodal z nekaj udrtinami. Povedal kupcu, da je avto malo vreden, da cena popravila presega vrednost vozila in se nisem odločil za popravilo. Avto sem vseeno prodal, spustil nekaj evrov in avto prodal...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Kaj točno mislite s tem?
confused-1.gif

Jaz vakuma nobenega nisem videl, sem pa bil zdaven ko so s palčkami ven ravnali, če so še kakšni drugi sistemi ne vem!

Ker vakuma sploh ni, popravlja se s palčkami, ki si jih videl, kjer se s palčkami ne pride zraven in za majhne luknjice pa se uporabljajo čepki različnih velikosti....