Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ti si zadaj... Omejitev na HC je 110km/h.
Hja, vožnja med šleparji ... v varianti kot jo je napisal @utiševalec bi morda še šlo, v SLO pa si nebi ravno upal.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zakaj pišeš tako, kot da si na cesti samo ti z osebnim avtom, vse ostalo so pa šleperji? Zakaj enostavno ne bi vozil med osebnimi vozili z ustrezno varnostno razdaljo? Pa saj menda ne bodo vsi osebni vozili tako, da jim ne bo mogoče slediti ...Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jap, odličen recept za samomor. Šleper pred tabo nabaše ščeperja pred sabo, zaradi katerega se sunkovito ustavi. Ti nabašel šleperja v rit, zadaj pa ti pomaga še kak dodatni šleper.Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Nekje sem zasledil recept za voznjo v megli. Za sleperjem , toliko da se vidis njegove luci. Sleper se nikakor ne more sunkoma zaustavit, razdalja pa poskrbi za buffer zono v primeru nesrece.
Vsekakor manj možnosti za ta scenarij kot pa vožnja po megli kjer si sam in imaš pred sabo zid in za sabo zid, voziš 60km/h in ne veš ali bo pred tabo kdo "stal" ali pa bo za tabo mogoče šlepar ali pa dinamik prišel 90km/h. Ko si 1x v taki situaciji oz. voziš tako 200km nonstop boš videl da je "varno" zavetje šleparja čisto ok.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
a to tablo si si iz riti potegnil? omejitev na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč 110 km/h.ni čudno da poka kar naprej
in sevede resno dvomim, da bo tak veleas kt si ti dojej razliko med VOŽNJO po PREHITEVALNEM pasu in pa VOŽNJO po VOZNEM pasu. itak se men jebe, grem po desni mim vas
A si ti mal zadej? Hitrost na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč omejena na 100 km/h. 110 je bila v časih, ko je bla na AC 120.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
a to tablo si si iz riti potegnil? omejitev na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč 110 km/h.ni čudno da poka kar naprej
in sevede resno dvomim, da bo tak veleas kt si ti dojej razliko med VOŽNJO po PREHITEVALNEM pasu in pa VOŽNJO po VOZNEM pasu. itak se men jebe, grem po desni mim vas
A si ti mal zadej? Hitrost na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč omejena na 100 km/h. 110 je bila v časih, ko je bla na AC 120.
sej pravm pr takih znalcih in svakojakih umotvorih je nesreč še zlo mal v tej vukojebini
(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:
1. na avtocestah 130 km/h;
2. na hitrih cestah 110 km/h;
3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz
Malo prej sem šel iz kp v lj. Rahlo megleno, pravzaprav bolj nizka oblacnost, vidljivost 100m+, dars pa vklopi napis megla/fog in omejitev 60. Iz ene skrajnosti v drugo. Ko bodo res slabe razmere, pa jih ne bo nihce resno jemal.
A ok, se grem učit, ti pa le poglej, da ti ne bo spet kak mozol ven udaru, k so testosterončki mal previsok za tvoj organizem, očitno.Citat:
k ti bo jasna razlika med vožnjo po prehitevalnem pasu, prehitevanjem in vožnjo po voznem pasu bom mrbit kaj bolj resen v debati s tabo in jo bova takt nadgradila s tem, zarad česa pride do česa.
točno tko. vozil sem tko od mester do brescie, in to je bila daleč najbolj pametna varianta. postavis se na varno razdaljo za sleperje in greš v miru. vozijo malo počasneje, prilagojeno megli. Noben šleper ti ne zleze nevarno blizu...Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Utisevalec ti je opisal real life voznjo v megli, padska nizina, ko to traja in traja. Ce razmisljas drugace, ni panike, vsak po svoje. Meni je bilo enkrat zadosti bit z nekom v avtu megla da je joj, 140 km/h in sledit lucem pred seboj, da jih ne izgubis. Mislim da je bila okolica Bologne. In to ne par kilometrov....
Meni je pac bolj normalna logika moja oz. kot je opisal Utisevalec.