Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ti si zadaj... Omejitev na HC je 110km/h.

zmaga.gif

Hja, vožnja med šleparji ... v varianti kot jo je napisal @utiševalec bi morda še šlo, v SLO pa si nebi ravno upal.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Nekje sem zasledil recept za voznjo v megli. Za sleperjem , toliko da se vidis njegove luci. Sleper se nikakor ne more sunkoma zaustavit, razdalja pa poskrbi za buffer zono v primeru nesrece.
Jap, odličen recept za samomor. Šleper pred tabo nabaše ščeperja pred sabo, zaradi katerega se sunkovito ustavi. Ti nabašel šleperja v rit, zadaj pa ti pomaga še kak dodatni šleper.
priden.gif

Vsekakor manj možnosti za ta scenarij kot pa vožnja po megli kjer si sam in imaš pred sabo zid in za sabo zid, voziš 60km/h in ne veš ali bo pred tabo kdo "stal" ali pa bo za tabo mogoče šlepar ali pa dinamik prišel 90km/h. Ko si 1x v taki situaciji oz. voziš tako 200km nonstop boš videl da je "varno" zavetje šleparja čisto ok.
Zakaj pišeš tako, kot da si na cesti samo ti z osebnim avtom, vse ostalo so pa šleperji? Zakaj enostavno ne bi vozil med osebnimi vozili z ustrezno varnostno razdaljo? Pa saj menda ne bodo vsi osebni vozili tako, da jim ne bo mogoče slediti ...

Zato ker v realnosti 10 vozil ne bo nikoli vozilo tako da bodo vsi zadovoljni torej imaš take ki bodo zaviral za vsak klinac in take ki bodo prehiteval 200km/h čeprav se nič ne vidi. Ker imaš dva pasa in na enem imaš gotovo šleparje pomeni da se vse to med osebnini vozili odvija na prehitevalnem pasu. Zato ne kompliciraš ampak greš na vozni pas med šleparje kjer voziš tako kot vozi prvi in upaš da on ne nabaše nič, četudi nabaše je še vedno vmes par vozil in če imaš srečo se konvoj prej ustavi in tebi ni nič (v skrajni sili če imaš pregled še vedno lahko odviješ levo/desno da te ne spešta tisti za tabo). Kamionarji imajo to prednost da so na CBjkah in ko nekje poči oni že vedo ter ustrezno zmanjšajo hitrost.

Ne trdim da je to popolna varnost ali pa optimalna stvar, ampak glede na vse parametre je biti del takega konvoja najboljša od opcij (lahko seveda ostaneš doma ali pa počakaš da se megla razkadi, v padski nižini recimo lahko postaviš šotor za par dni ali tednov odvisno od situacije).

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Utisevalec ti je opisal real life voznjo v megli, padska nizina, ko to traja in traja. Ce razmisljas drugace, ni panike, vsak po svoje. Meni je bilo enkrat zadosti bit z nekom v avtu megla da je joj, 140 km/h in sledit lucem pred seboj, da jih ne izgubis. Mislim da je bila okolica Bologne. In to ne par kilometrov....
Meni je pac bolj normalna logika moja oz. kot je opisal Utisevalec.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
a to tablo si si iz riti potegnil? omejitev na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč 110 km/h.
rolleyes-1.gif
ni čudno da poka kar naprej
in sevede resno dvomim, da bo tak veleas kt si ti dojej razliko med VOŽNJO po PREHITEVALNEM pasu in pa VOŽNJO po VOZNEM pasu. itak se men jebe, grem po desni mim vas
grims-1.gif

A si ti mal zadej? Hitrost na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč omejena na 100 km/h. 110 je bila v časih, ko je bla na AC 120.

sej pravm pr takih znalcih in svakojakih umotvorih je nesreč še zlo mal v tej vukojebini
(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:

1. na avtocestah 130 km/h;

2. na hitrih cestah 110 km/h;

3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
a to tablo si si iz riti potegnil? omejitev na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč 110 km/h.
rolleyes-1.gif
ni čudno da poka kar naprej
in sevede resno dvomim, da bo tak veleas kt si ti dojej razliko med VOŽNJO po PREHITEVALNEM pasu in pa VOŽNJO po VOZNEM pasu. itak se men jebe, grem po desni mim vas
grims-1.gif

A si ti mal zadej? Hitrost na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč omejena na 100 km/h. 110 je bila v časih, ko je bla na AC 120.

sej pravm pr takih znalcih in svakojakih umotvorih je nesreč še zlo mal v tej vukojebini
(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:

1. na avtocestah 130 km/h;

2. na hitrih cestah 110 km/h;

3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.

Mogoče je pa problem v 150 spremembah zakonodaje na nekem področju. Sploh znalec ki piči po desni mimo je zelo kompetenten za dajat raznorazne karajoče komentarje.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Malo prej sem šel iz kp v lj. Rahlo megleno, pravzaprav bolj nizka oblacnost, vidljivost 100m+, dars pa vklopi napis megla/fog in omejitev 60. Iz ene skrajnosti v drugo. Ko bodo res slabe razmere, pa jih ne bo nihce resno jemal.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
kašne spremembe, buraz? te omejitve so nekje od 2011, zgleda tolk časa žviš v zmoti
grims-1.gif

jest mam na hedapu en tak odštevalnik za sralce k vozjo na prehitevalcu, če v primernem cajtu ni odziva (premik na vozni pas), [cenzura] ga
grims-1.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
dobr si me zdej zajebal, dobr. a kaka nobelova je za take hude patrone še frej? do takt pa prečiti mal ZPrCP, da nau spet tema
redface-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Enako želim, glede ZPrCP. Ne vem pa, kdo od naju je v nevarnejšem prekršku, jest ki vozim 100 namest 110 al ti ki se ****** po desni mimo? Če mi na to odgovoriš, pol pa tali Nobelove nagrade cepec.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz

Malo prej sem šel iz kp v lj. Rahlo megleno, pravzaprav bolj nizka oblacnost, vidljivost 100m+, dars pa vklopi napis megla/fog in omejitev 60. Iz ene skrajnosti v drugo. Ko bodo res slabe razmere, pa jih ne bo nihce resno jemal.

Saj to je zdaj ta keč...vsi bi najraje videli da je drug odgovoren za razmere na cesti in da stoji na vsakih par sto metrov en tip in maha ubogim voznikom da prilagajajo vožnjo razmeram, ker drugače sami tega ne morejo ugotoviti, kaj šele prilagoditi...
crazy1.gif

Na tistem odseku je znano da se megla spusti, dvigne..karkokoli že..v parih minutah..pri tebi je bila vidljivost 100 metrov... deset minut prej ni bilo megle, čez 15 minut pa bo vidljivost 15 metrov...

ljudje hočejo signalizacijo in jo imajo... če je pa tak problem spustit nogo z gasa (kaj šele pošlatat bremzo) če se nič ne vidi...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
k ti bo jasna razlika med vožnjo po prehitevalnem pasu, prehitevanjem in vožnjo po voznem pasu bom mrbit kaj bolj resen v debati s tabo in jo bova takt nadgradila s tem, zarad česa pride do česa.
rolleyes-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
k ti bo jasna razlika med vožnjo po prehitevalnem pasu, prehitevanjem in vožnjo po voznem pasu bom mrbit kaj bolj resen v debati s tabo in jo bova takt nadgradila s tem, zarad česa pride do česa.
rolleyes-1.gif
A ok, se grem učit, ti pa le poglej, da ti ne bo spet kak mozol ven udaru, k so testosterončki mal previsok za tvoj organizem, očitno.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Res? Sicer ne vem, kdaj sva ga skup pila, da mi rečeš stari. V katerem jeziku ti povem, da boš razumel, da v bistvu pašeš v kategorijo znalcev, ki jih omenjaš. Predavaš zakone, tam, kjer bi morali veljat zate, jih zignoriraš.
Ja, glede omejitve na plavi cesti sem zafrknil, sem šel iskat zakon, ker se nisem točno spomnil in mi je vrglo ven star zakon, ki je na slovenski uradni strani še vedno označen kot veljaven. Žal so spremenil ime zakona v eni besedi in pozabil povezave med starimi zakoni naredit. Si pa tud ti tukaj zamutil, ker je to po novem hitra cesta in ne cesta rezervirana za motorna vozila.
Moj zajeb še vedno ne spremeni dejstva, da tvoje kurčenje po cesti ni kaj posebej varno, sploh prehitevanje po desni, čeprav imaš pred sabo nekoga, ki kampira na prehitevalnem pasu.
Glede na stil pisanja bi rekel, da premoreš izpit največ 3 leta, ker kaj dosti čez 21 pomladi ne šteješ. še prevod mozoljčkov. Bo zdaj šlo?

Nazadnje urejeno:

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
stari moj v UK se skos po desni prehitevajo pa je vse ok tko da ne dramatiziri tolk pa se mal pomir
grims-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Utisevalec ti je opisal real life voznjo v megli, padska nizina, ko to traja in traja. Ce razmisljas drugace, ni panike, vsak po svoje. Meni je bilo enkrat zadosti bit z nekom v avtu megla da je joj, 140 km/h in sledit lucem pred seboj, da jih ne izgubis. Mislim da je bila okolica Bologne. In to ne par kilometrov....
Meni je pac bolj normalna logika moja oz. kot je opisal Utisevalec.
točno tko. vozil sem tko od mester do brescie, in to je bila daleč najbolj pametna varianta. postavis se na varno razdaljo za sleperje in greš v miru. vozijo malo počasneje, prilagojeno megli. Noben šleper ti ne zleze nevarno blizu...