Pri kolesu poči (Audi A3)

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Pozdravljeni!

Mene pa zanima ena stvar in sicer zjutraj ko izpeljem iz parkirišča mi pri kolesu oz. podvozju 1x ali 2x nekaj poči, sicer ne močno ampak kot da bi zapeljal čez kamen. Pojavi pa se samo zjutraj oz. 1x se mi je v europarku na parkirišču, med vožnjo pa ne. Zdaj pa me zanima, če kdo ve zakaj bi se šlo. Najprej sem pomislil na homokinetični zglob, ampak nisem prepričan, ker se to zgodi samo zjutraj mogoče 2-3x zdaj ko je res mrzlo, potem pa nič več. Kako je poleti ne vem, ker sem avto kupil pred 2 tednoma. Zanima me še, če je pokvarjen homokinetični zglob al pa polosivna to se konstantno sliši pri zavijanju ali ne, ker meni se to zgodi samo zjutraj 2,3x ko je res mrzlo drugače zelo redko oz. komaj slišno samo enkrat na parkingu.

LP

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
pri meni se je zglob slišal samo pri skrajno zmotanem volanu, je pa podobno pokalo tudi ko se mi je zlomila vzmet
d055.gif

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pri meni se je zglob slišal samo pri skrajno zmotanem volanu, je pa podobno pokalo tudi ko se mi je zlomila vzmet
d055.gif

Kako je s tem, a se lahko s tem vozim še do aprila, ko imam redni servis, pa bi še to zamenjal ali je to nujno zamenjat takoj?

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
jaz se nebi 2 meseca vozo še s takim avtom
smile-1.gif

Aha, hvala za nasvet. Kaj pa bi lahko blo narobe? Mogoče sprašujem bedarije, samo se res slabo spoznam na te stvari hehe

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
saj če greš do kakega mehanika pa da avto na dvigalo se da hitro ugotovit ... težko smo mi zdaj tu pametni
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Prvo je treba avto dvignit, pa zmrdat sprednje kole, da se vidi kje je luft. Pol pa boš kar hitro zvedel stroške. Komplet nove roke ( na vsaki strani so 4 + šraufi) in delo bo pod 300 eur. Če pa je samo ena roka, ostale pa so ok, pa bo strošek minimalen.Je pa po menjavi rok potrebno še optiko it delat.Pa če misliš met avto še nekaj let, pol kar komplet roke menjaj, če se vidi, da niso več kot nove
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Da ne bo stabilizator sel po gobe. Ceprav tega sem jaz vedno pogosteje slisal. Strosek pri eni je bil 20 evrov + delo, ki bi ga lahko sam naredil, vendar sem zadevo ob servisu naredil

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik MB91 pravi:
Pozdravljeni!

Mene pa zanima ena stvar in sicer zjutraj ko izpeljem iz parkirišča mi pri kolesu oz. podvozju 1x ali 2x nekaj poči, sicer ne močno ampak kot da bi zapeljal čez kamen. Pojavi pa se samo zjutraj oz. 1x se mi je v europarku na parkirišču, med vožnjo pa ne. Zdaj pa me zanima, če kdo ve zakaj bi se šlo. Najprej sem pomislil na homokinetični zglob, ampak nisem prepričan, ker se to zgodi samo zjutraj mogoče 2-3x zdaj ko je res mrzlo, potem pa nič več. Kako je poleti ne vem, ker sem avto kupil pred 2 tednoma. Zanima me še, če je pokvarjen homokinetični zglob al pa polosivna to se konstantno sliši pri zavijanju ali ne, ker meni se to zgodi samo zjutraj 2,3x ko je res mrzlo drugače zelo redko oz. komaj slišno samo enkrat na parkingu.

LP

voda ti zmrzne na diskih, ko se premaknes pa pokne

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Ampak do poletja ne smes vozit. Sarkazem detektor dela?
Zanima me kje na diskih je voda, sploh v suhem vremenu?ajd zdele nekaj dni snezi prej pa...?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ampak do poletja ne smes vozit. Sarkazem detektor dela?
Zanima me kje na diskih je voda, sploh v suhem vremenu?ajd zdele nekaj dni snezi prej pa...?
Saj je napisal, da se mu to dogaja sedaj, ko je mrzlo... Zakaj pa ne bi mogla bit zmrznjena voda?
Ko se pripelješ, je avto moker, počasi se odceja in hkrati voda zaradi mraza zmrzuje... Zjutraj ko spelješ, pa led kjerkoli že je, poči. Po mojem zato poka samo zjutraj, kasneje pa ne...
Nisem pa nikakršen mehanik, le logično razmišljam. Če bi bla kaka fedra, zglob, whatever, bi pokalo pogosteje, ne samo zjutraj...

Kaj vem... Videl miša, rekel slon.

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Danes ko sem se peljal v mesto je bila katastrofa, na vsakem ovinku (v levo) je tak pokalo, kot da bi se vozo po kamnih ter včasih še ob zaviranju in speljevanju. Naslednji teden sem naročen pri serviserju pa bomo vidli. Upam samo, da ni kaj velikega :S

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Obrni volan do konca v eno smer in se zapelji vzvratno, če poka, je zglob. Drugače je lahko zanič ležaj, meni je nazadnje grozno ropotal...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Še dve možnosti:
- na A3 so rade pokale vzmeti (odletel je kakšen ovoj),
- če je avto slučajno spuščen, se ob vrtenju volana drgneta dva ovoja vzmeti eden ob drugega in avto spušča zvoke.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Kradem temo, podoben primer, drug avto.

Od zadnjega servisa pred 20 dnevi se mi na dnevnem nivoju dogaja, da "desno zadaj" nekaj poči. Kot bi priletel nek kamen (podobno kot pri A3 primeru), ali bi se nekaj sprostilo. Zadeva se oglasi enkrat na vožnjo, ponavadi ob kakšni manjši kotanjici na cesti. Nekega vzorca pojavljanja še nisem uspel določiti.

Gre pa za Megane 3 karavan, izvedba, kjer je podvozje malo spuščeno. Ali na vse skupaj vplivajo tudi temperature?

Še tukaj kakšen nasvet?

LPM;