No še moje izkušnje, vsako leto zavarovanih od 5-6 avtomobilov pri hiši tako da verjetno vem o čem govorim...
Pri Zavarovalnici Maribor smo doživeli neprijetno izkušnjo ko smo zamenjavi vetrobransko steklo. Dostavili smo originalne račune od našega največjega pooblaščenca in ko je bil štirinajsti dan za nakazilo škode dobimo domov pismo da naj pripeljemo avto pokazat, v smislu da se prepričajo če je RES popravljen. wtf? Po tistem več nismo tam zavarovali avta. Res je da nimamo na nobenem avtomobilu kaska in zato me vandalizem in neizguba razredov ne zanima.
Pri Zavarovalnici Grawe smo bili zelo zadovoljni. Nekaj avtomobilov je še vedno tam. Moj sicer ni ampak že en čas ni bilo škode pri njih. Ko pa so bile škode in teh je bilo kar nekaj pa so Grawe še imeli enako cenilno službo kot Generalli. Torej avtomobile sem hodil cenit na Generalli. Sicer nevem kakšna je praksa pri Generalliju ampak zdelo se mi je kot da se cenilcem Generallija j***. Morda se jim je fučkalo samo za Grawe. Izpolnil sem obrazec, cenilec je takoj prišel, brez besed je poslikal, rekel da naj popravljam kjer hočem in jim dostavim račune ter če je še kakšna druga škoda, v tem smislu da če je že ravno dol šel slikat da še to zrihtamo. Bil sem prijetno presenečen. Sem pa na dveh avtomobilih šel stran od njih zato, saj so določene premije za delni kasko lani dvignili za celo 100% ali več in niso mi hotli dati popusta za en drug avtomobil na katerem sploh ni bilo škode. Razlog? Ker je imel zopet en drug moj avtomobil nesrečo. Takrat so me razjezili ja.. in sem šel stran... Sedaj imajo lastno cenilno službo in nevem kako je kaj!
Adriatic in kasneje AdriaticSlovenica => hvala lepa. Z njimi smo sklenili koliko smo mislili. Pri cenitvi škod so bile VEDNO težave. Cenilec mi je vedno vsiljeval neoriginalne rezervne dele, mi ven nosil raznorazne certifikate češ da je to enako kot original itd. itd... Vrh vsega pa mi niso hoteli plačati original tovarniško vgrajene xenon luči, so mi krili samo navadn halogenski žaromet. Me ne vidijo več, po mojem mnenju najslabša zavarovalnica!
Na triglavu sta trenutno 2 avtomobila. Moj osebni ter eden kombi. Bilo je že nekaj škod, vse kar lahko rečem => korektno, hitro, brez vprašanj in ZELO ZELO ugodno! Na svoje A6 imam AO, AO+, kombinacije za: divjad, stekla, svetlobna telesa, toča, neurja, ogenj, skratka vse razen kaska in mi ta zavarovalnica lahko ponudi najcenejšo premijo od VSEH, tudi od Generallija, saj menda nimam še dovolj dolgo izpita.. Skratka najbrž bom ostal še naslednja leta pri Triglavu! Edini minus triglava je da mi ne nudijo odkupa prve škode, to je samo pri kasku! Iz tega vidika mi je Grawe interesanten, saj dobil pri njih PR0 in če naredim škodo sem zopet na PR4.
Nekaj malega smo tudi imeli Na Tiliji, s škodami in izplačilom ni bilo nikakšnih težav. Vse korektno. Nevem zakaj nimamo tam nobenega vozila... Z Ostalimi zavarovalnicami pa nimam izkušenj kar se zavarovanja vozil tiče! Upam da sem pomagal komu!
Lp
Matej