800 eur letnega zavarovanja za avto.
Koliko sem sam plačeval za obvezno zav. kot mladi voznik mi je nerodno povedati, ampak danes sem 25 let starejši in vsaj nekaj modrejši in moram povedati, da se tudi meni to zdi mnogo, mnogo preveč.
Si upate izračunati kakšen odstotni delež nakupne cene avta je to in koliko bo to skupaj zneslo v trajanju kaska za nek avto?
Lahko pa napišem tudi, kako priti do cenejšega kasko zavarovanja:
-avta zaradi zavarovanja verjetno nihče ne bo prodal in kupil cenejšega, tako da tukaj ste pač tam, kjer ste
-a res rabite tako splošni kasko kot tudi ZRAVEN še vse mogoče kombinacije "za ziher"? Znate narediti miselno vajo, v kateri boste poštekali, da plačujete za isti avto zavarovanje na dveh koncih?
-res rabite kombinacijo parkinga? Razumem, da jo rabite, če parkirate na pločnikih v centru po 3x dnevno in ne na zaresnem parkirišču... Ampak, kar sem sam v teh letih pridelal na parkingu sem vse sam uštimal...
Ta kombinacija je izjemno draga.
-Res rabite kombinacijo K?
-Imate nepopularen avto brez pametnega ključa in dovolj na računu, da lahko greste po drug 'nov' avto, pa samo hočete biti ziher? Ne rabite je. (Kako ste pravzaprav prišli do tako solidnega finančnega stanja, če pa razmetavate denar levo in desno? Prifukali ali poverbali? Zadeli na lotu?
)
-Imate japonski avto? Ne rabite je. Noben lopov se živ ne bo vanj vsedel. Poskusite sami in kakšnega peljite na odpad: z dvorišča ga bodo odpeljali z viličarjem dvignjenega v zrak...
-Res rabite kombinacijo B? Okej, verjetno tudi odvisno od tega, koliko ste na cesti. Če delate tistih nekaj 10 km na dan in imate doma vsaj nadstrešek je ne rabite. Je pa res, da je vsaj ta poceni...
-Nimate odbitne franšiže? Pamet v roke, preračunajte kaj bi pomenilo 1% odbitne za ceno zavarovanja...
-za konec še: preberite zavarovalno polico, in vedno zahtevajte naj vam pred sklenitvijo pošljejo osnutek. Nato pomečite ven nepotrebne neumnosti kot so zavarovanje voznika v prometu s kolesom/skirojem (če se tako ne vozite), zavarovanje prtljage, zavarovanje rehabilitacije, zavarovanje voznika+potnikov za smrt in invalidnost (za to imate AO in AO+) in asistence (če imate nov avto ali pa npr. družinski AMZS)...
Ne pravim, da bodite zoprni, bodite pa natančni in zahtevni, ko se greste posel, ki ga plačate s zaresnim denarjem.
Tudi jaz se pridružujem mnenju: običajno je, da vsakdo, ki ima AO PR1 ob sklenitvi kasko zavarovanja (če nima morda zgodovine škode iz kaska) na lepe oči tudi enak bonus tudi za kasko. Če ne, pojdite drugam.
Za konec: nekaj se da prišparati tudi z ugodnostmi, ki pridejo, če imate vsa zavarovanja sklenjena na enem koncu. Če tega še nimajo vse naše zavarovalnice, bodo pa kmalu imele.