Prhljaj

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
ksz

Še en glas za H&S. tudi jaz imam mastno kožo in hkrati prhljaj. Tako se mi delajo takšni beli "ocvirki". Perem na 2x tedensko s H&S in je kar OK.

Res pa je tudi, da (baje) menjavanje šamponov tudi pripomore k več prhljaja...

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Meni Syoss pomaga. Ga pa uporabljam 1x na 14 dni. Lase umivam 2x tedensko. Ostala pranja pa običajno kakšen šampon od koprive, breze...
Syoss je baje precej agresiven zato ga uporabljam poredko, pomagal mi je pa zelo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
a je iz zlata al kaj da so take cene?
wink-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Zelo pomaga S+L šampon. Imam ga. Glava ne peče oz srbi, je pa prhljaj še vedno tu. Šampon bi mogel dobiti v vseh lekarnah. Je pa kar drag .. tam 30 evrov nekje. Meni noben šampon ne pomaga, samo H+S. Probaj pa boš videl.

Je pa še F+S, neki masten šampon za prhljaj al inekaj.

Oba sta sicer za lasišče, ampak S+L je meni edini, ki pomaga. V lekarni ga dobiš.
Sicer še probej vse druge šampone uporabljati ... mogoče ti bo kateri za 2, 3 evre pomagal. Meni žal ne.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:

4. predlagam krka, fitoval.najprej vzameš eno seanso malega, koncentrat,potem z velikim naprej. čese ponovi, malega spet.

Je Softi v zadnjem stavku vse povedal. Zmagovalna kombinacija...
cheer.gif

fitoval_1450x300.jpg

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Mogoče so danes dermatologi brez dela. Ko sem bil zaradi prhljaja pri njih (konec 90ih), mi je gospa prijazno razložila, do se oni ne ukvarjajo s tem, dokler ni res kar čelada.

Kar se šamponov tiče, sem poskusil vse živo. Oranozol je delal (10/10), ampak sem ga zaradi domnevne agresivnosti opustil. Po vrnitvi ni več delal.
Dermatologinja (zgoraj) mi je priporočila nek šampon na osnovi smole, dobavljivo v lekarnah. Nisem bil impresioniran.
Moj osebni zdravnik je bolj relaksirane sorte. Po njegovem nasvetu sem začel uporabljati Jonsnon's No More Tears Baby šampon - ker baby šamponi niso agresivni sploh (menda) in sem zadevo spravil pod nadzor - nisem odpravil, ampak se da preživeti. Poleg tega še sušenje glave po umivanju (obvezno) in pa nenavaden pojav, ko se z leti lasje krajšajo. Pa taisti zdravnik ni bil navdušen nad umivanjem brez šampona (pa ne zaradi šampona ali odsotnosti tega, ampak zaradi frekvence - manj dražiš, bolje je).

Na morju rado izgine, ker se lasišče hitro suši, pa zrak je običajno bolj čist (or so we hope).

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Umivaj si z navadnim šamponom, ne tistimi komercialnimi forami proti prhljaju.
Ne peri vsak dan s šamponom, kot je bilo zgoraj napisano.
Glavo si obvezno posuši s fenom, samo brisanje in sušenje na zraku ustvarja pogoje na katerih se prhljaj bolj prime.

Tole so nasveti frizerjev. Pri meni deluje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ampak s fenom se ne sme sušiti na max temperaturi, najboljše bi bilo, če bi fen pihal kar neogret zrak, da se dodatno ne izsuši lasišča.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Osebno sem preizkisil kar nekaj šamponov proti prhljaju ampak se mi še najbolje obnese H&S.
Če ga redno(recimo 1x tedensko) uporabljam prhljaja praKtično nimam.