Mogoče so danes dermatologi brez dela. Ko sem bil zaradi prhljaja pri njih (konec 90ih), mi je gospa prijazno razložila, do se oni ne ukvarjajo s tem, dokler ni res kar čelada.
Kar se šamponov tiče, sem poskusil vse živo. Oranozol je delal (10/10), ampak sem ga zaradi domnevne agresivnosti opustil. Po vrnitvi ni več delal.
Dermatologinja (zgoraj) mi je priporočila nek šampon na osnovi smole, dobavljivo v lekarnah. Nisem bil impresioniran.
Moj osebni zdravnik je bolj relaksirane sorte. Po njegovem nasvetu sem začel uporabljati Jonsnon's No More Tears Baby šampon - ker baby šamponi niso agresivni sploh (menda) in sem zadevo spravil pod nadzor - nisem odpravil, ampak se da preživeti. Poleg tega še sušenje glave po umivanju (obvezno) in pa nenavaden pojav, ko se z leti lasje krajšajo. Pa taisti zdravnik ni bil navdušen nad umivanjem brez šampona (pa ne zaradi šampona ali odsotnosti tega, ampak zaradi frekvence - manj dražiš, bolje je).
Na morju rado izgine, ker se lasišče hitro suši, pa zrak je običajno bolj čist (or so we hope).