Prhljaj

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
A obstaja poleg samponov se kaksno zdravilo za to nadlogo?
uf-1.gif

A bi kaksno mazanje z olivnim oljem (extra deviskim) pomagalo? Npr.se namazem zjutraj in si pustim zadevo cez dan gor
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Priporočam dermatologa, morda bo znal pomagati. (Za prhljaj je lahko več različnih vzrokov.) Povej mu, kar si opazil glede morja.

Glede olivnega olja: preizkusi čez vikend, da boš imel potem tudi čas prati glavo, da boš približno spet človeku podoben.
tongue-1.gif

Glede prhljaja pa tako: obstaja veliko različnih učinkovin, ki se uporabljajo za zdravljenje prhljaja, in ugotoviti moraš, kaj pomaga tebi. Head&shoulders si verjetno že probal (je bolj za babe). Potem imaš še šampon Oronazol (dobiš v lekarni, rabiš tistega v oranžni škatli). Itd., teh šamponov je še veliko.

Sam sem čisto iz lufta dobil grozen prhljaj in srbeče lasišče (pa imam, ravno obratno kot ti, mastne lase), in me je rešil šampon Squanorm od Ducraya. V Lj lekarnah imajo celo omaro šamponov te znamke, in potem samo poveš, kakšne lase imaš (suhe, mastne,...) in kako hudo je stanje, in nato probaš enega. Pri meni je bilo v tednu, dveh precej bolje...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Do dermatologa še grem, kaj pa se šamponov tiče, pa sem sprobal že svega i svašta

Trenutno uporabljam šampon od Eucerina, kateri bi naj bil za bolj pogosto umivanje las (ne agresiven) in pa 2-3x na mesec šampon proti prhljaju od Vichyja. Vmes pa še konzumiram šampone od Ilirije in to je to

list_27225_3642.jpg
list_27224_3641.jpg

zvichy_dercos_dandruff_dry.jpg
eucerin-shampoo.jpg

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Pomoje preveč mešaš. Zakaj se ne držiš samo enega, tistega, ki je proti prhljaju?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Pomoje preveč mešaš. Zakaj se ne držiš samo enega, tistega, ki je proti prhljaju?

zato, ker je ta šampon samo za prhljaj (Vichy) preveč "agresiven", da pa si samo 1x na teden perem glavo pa je premalo (5x tedensko zašvičam na športu)

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
kaj pa vem....ta H&S mi je bol komercijalna zadeva kot kaj drugo :p

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Syoss šampon proti prhljaju - edini ki je od vseh naštetih pomagal.

Definitivno imaš suho kožo, poskusi par tednov samo z morsko vodo če imaš možnost potem nek blag šampon in testiraš.

Po športu ne rabiš šamponirat glave ali...?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik DMX pravi:

Iz prve roke ti povem. Sem prej mel tudi druge vrhunske, sedaj pa ne menjam več.
Sem sam podobno razmišljal.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik DMX pravi:

Iz prve roke ti povem. Sem prej mel tudi druge vrhunske, sedaj pa ne menjam več.

sam imam enako izkušnjo, probal vse te fancy top šit vichy, eucerin in ostali šamponi iz lekarn, ipd, celo neko svetsko biološko sceno, je bil v kompletu šampon, balzam in revitalizacijski sprej s čajevcem za 70€ in je bilo vse zanič. Potem sem pa kupil najbolj brezvezen masovni komercialen šampon H&S in dela ko šus. Nobenih problemov več.
cool-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, parkrat sem si opral pa lasišče ko novo, ne moreš verjet.
Pa še precej poceni je
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

zato, ker je ta šampon samo za prhljaj (Vichy) preveč "agresiven", da pa si samo 1x na teden perem glavo pa je premalo (5x tedensko zašvičam na športu)

Vzemi od Subrine, jaz sem zadovoljen. poceni in učinkovito.

http://www.subrina.si/sl/Proti_prhljaju/

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. trda voda
2.syoss me ej ubil, pa takoj nehal delovati
3.head isto
4. predlagam krka, fitoval.najprej vzameš eno seanso malega, koncentrat,potem z velikim naprej. čese ponovi, malega spet.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Suho kožo imaš zaradi prepogostega pranja, ker ti šamponi poberejo vso maščobo. Šamponiraj enkrat tedensko, vmes samo voda.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik DMX pravi:

sam imam enako izkušnjo, probal vse te fancy top šit vichy, eucerin in ostali šamponi iz lekarn, ipd, celo neko svetsko biološko sceno, je bil v kompletu šampon, balzam in revitalizacijski sprej s čajevcem za 70€ in je bilo vse zanič. Potem sem pa kupil najbolj brezvezen masovni komercialen šampon H&S in dela ko šus. Nobenih problemov več.
cool-1.gif

Enako.
zmaga.gif

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Če ti nič od tega ne pomaga, probej z otroškim šamponom iz DM ali Müllerja (pa še čisto poceni). Meni je H&S še poslabšal zadevo in Subrina, potem mi je ta otroški zelo pomagal leto dni, potem pa se je začela srbečica pojavljat. Zdaj pa imam najcenejšega iz Hoferja in nobenih problemov :D